English

Donald Tusk: Budoucnost balkánských zemí je uvnitř EU

Budoucnost zemí západního Balkánu je uvnitř Evropské unie, prohlásil před novináři na závěr summitu EU se šesticí států regionu předseda Evropské rady Donald Tusk.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 31

Nový začátek EU. Brusel vzhlíží k budoucnosti bez Británie

Británie byla pro Evropskou unii přínosem a jejím odchodem Evropané ztrácejí, je však pro ně zároveň novým začátkem.

Jan 30

Odhlasováno! Británie má zelenou, může z EU odejít

Evropský parlament schválil dohodu o vystoupení Británie z Evropské unie, která Spojenému království umožní v pátek o půlnoci spořádaně evropský blok po 47 letech opustit.

Feb 25

Brusel neočekává, že by Británie odešla z EU později

Evropská komise předpokládá, že Británie odejde z EU podle plánu 29. března, řekla v pondělí novinářům v Bruselu mluvčí EK.

Dec 6

Mayová: Británie ještě může zůstat v EU!

Týden.cz

Před klíčovým hlasováním britského parlamentu o brexitové dohodě, které se uskuteční příští úterý, premiérka Theresa Mayová varovala, že ve hře je stále i možnost, že Británie z Evropské unie vůbec neodejde.

Jun 21

Británie zveřejnila podmínky pro občany EU a kritizuje Brusel

Británie slibuje občanům zemí Evropské unii, kteří po odchodu Spojeného království z evropského bloku budou v zemi chtít nadále žít, jednoduchý proces získání statusu usedlíka. K žádosti budou muset předložit doklady totožnosti z…

May 25

Británie žije mimo realitu, uvedl diplomat z Bruselu k brexitu

Ani další tři dny rozhovorů o odchodu Británie z Evropské unie tento týden nepřinesly posun v některých klíčových bodech, mezi než patří i režim na irské hranici.

May 17

Donald Tusk: Budoucnost balkánských zemí je uvnitř EU

Budoucnost zemí západního Balkánu je uvnitř Evropské unie, prohlásil před novináři na závěr summitu EU se šesticí států regionu předseda Evropské rady Donald Tusk.

Nov 9

Szydlová kritizovala Brusel a centralizaci v EU

Polská premiérka Beata Szydlová dnes opět kritizovala Evropskou komisi a centralizační tendence v Evropské unii. V projevu na zahraničněpolitickém fóru konaném ve Varšavě podle agentury PAP mimo jiné řekla, že "řídící mechanismus…

Oct 13

Lidé se přiotrávili v budově EU v Bruselu

Asi patnáct lidí museli ošetřit lékaři v budově Evropské rady v Bruselu poté, co se přiotrávili výpary ze směsi chemických látek. V budově s názvem Europa se konají summity EU.

Jun 22

EU prodlouží hospodářské sankce vůči Rusku

Týden.cz

Evropská unie prodlouží hospodářské sankce uvalené na Rusko kvůli ukrajinské krizi. Rozhodnutí vrcholné schůzky oznámil na twitteru předseda Evropské rady Donald Tusk.

May 12

Proč nechce být Berbr předsedou? I kvůli Křetínskému

Týden.cz / Sport

Místopředseda Fotbalové asociace ČR Roman Berbr se rozhodl nekandidovat na pozici předsedy, protože mu to nepřipadá etické vůči současnému šéfovi FAČR a jeho kamarádovi Miroslavu Peltovi, který je ve vazbě kvůli obviněni ze zneužívání…

Mar 29

Británie spouští odchod z EU. Co bude s přistěhovalci?

Výběr hlavních událostí kolem chystaného britského odchodu z Evropské unie.

Dec 15

EU prodlouží své hospodářské sankce proti Rusku

Evropská unie prodlouží o půl roku své hospodářské sankce uvalené předloni na Rusko kvůli jeho postupu v ukrajinské krizi.

Oct 6

Ochrana hranic. Evropští pohraničníci už fungují

Týden.cz

Fungování Evropské pobřežní a pohraniční stráže na bulharsko-tureckém hraničním přechodu Kapitan Andreevo spustili bulharští a evropští politici. Cílem nové agentury, která vzniká na základě stávajícího Frontextu, má být pomoc členským…

Jun 24

Tusk naplánoval neformální summit EU bez Británie na středu

Řádný summit šéfů států a vlád zemí Evropské unie se v důsledku rozhodnutí britských voličů o odchodu z unie ve čtvrtečním referendu prakticky zúží příští týden na jediný den. Osmadvacítka se sejde v úterý odpoledne.

Feb 24

Ačkoli je Británie stále členem EU, už se debatuje o czexitu

Týden.cz

S kampaní o vystoupení Británie z Evropské unie přichází debata o možné "výstupní" epidemii, která se začne šířit unií. Evropský tisk reagoval na úterní výrok českého premiéra Bohuslava Sobotky o tom, že debatu o vystoupení lze očekávat v…

Jan 31

Cameron a Tusk se nedohodli na reformě vztahu Británie s EU

Rámcovou dohodu o reformě vztahu Británie s Evropskou unií se zatím uzavřít nepodařilo.

Nov 12

Odchod Británie z EU by byl ztrátou pro všechny

Evropský tisk v reakci na požadavky britského premiéra Davida Camerona na reformu Evropské unie vesměs konstatuje, že by britský odchod z unie byl ztrátou pro všechny. Cameron pohrozil, že odchod v referendu podpoří, pokud unie jeho…

Nov 10

Cameron chce reformu EU, jinak Británie odejde

Týden.cz

Britský premiér David Cameron v úterý oznámí požadavky reforem Evropské unie, které budou podmínkou pro setrvání Británie v unii. Měl by tak učinit v dopise předsedovi Evropské rady Donaldu Tuskovi. Dopis má připravit cestu k podrobným…

Nov 9

Cameron: Chce to reformu EU, jinak Británie nezůstane

Pokud Evropská unie chce, aby Británie zůstala jejím členem, musí být v budoucnu flexibilnější, řekl v pondělí britský premiér David Cameron. Zdůraznil, že svá slova ohledně možného odchodu své země z unie myslí "smrtelně vážně".