English

Putin přeje Skripalovi zdraví. Novičok by ho zabil, řekl zároveň

Ruský prezident Vladimir Putin je potěšen propuštěním bývalého ruského agenta Sergeje Skripala z britské nemocnice a přeje mu dobré zdraví.

More from Týden.cz / Zahraničí

Sep 21

Ruský prezident Putin vyhlásil částečnou mobilizaci, začne okamžitě

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno vyhlásil částečnou mobilizaci. V televizním vystoupení uvedl, že je to na obranu před Západem, který se prý snaží oslabit, rozdělit a zničit Rusko.

Apr 27

Kreml popřel, že by do Česka přicestoval ruský agent s jedem ricinem

Týden.cz

Rusko v pondělí popřelo informaci týdeníku Respekt, podle kterého do Prahy dorazil před třemi týdny pracovník ruských tajných služeb vybavený jedem ricin. Bezpečnostní úřady ČR jeho přílet údajně vyhodnotily jako riziko pro politiky…

Mar 11

Putin znovu prezidentem? Ruský parlament schválil změnu ústavy

Ruský parlament ve středu schválil návrh změny ústavy, která umožní prezidentovi Vladimiru Putinovi kandidovat i v příštích volbách hlavy státu. Úpravu základního zákona dopoledne nejprve přijala dolní komora, Státní duma, a o několik…

Feb 8

Ruský agent zkoušel před Skripalem novičok také v Bulharsku

Týden.cz

Ruský server The Insider a mezinárodní investigativní skupina Bellingcat tvrdí, že jeden z agentů ruské tajné služby zapojený do případu loňské otravy Sergeje Skripala figuruje i v jiném neúspěšném pokusu o zabití nervovou látkou Novičok.

May 18

Putin přeje Skripalovi zdraví. Novičok by ho zabil, řekl zároveň

Ruský prezident Vladimir Putin je potěšen propuštěním bývalého ruského agenta Sergeje Skripala z britské nemocnice a přeje mu dobré zdraví.

May 3

Zeman v TV Barrandov: Jed novičok byl u nás vyráběn a testován

Týden.cz

V České republice se v malém množství vyráběl a testoval jed novičok, po testování byl zničen. V rozhovoru s generálním ředitelem televize Barrandov to v pořadu TÝDEN S PREZIDENTEM řekl prezident Miloš Zeman.

Apr 25

Jednoho z tvůrců jedu novičok srazilo v Rusku auto

Pozornost ruských médií upoutala autonehoda jednoho z tvůrců nervově paralytického jedu novičok Vladimira Ugleva, který byl hospitalizován po střetu s osobním autem ve městě Anapa na jihu Ruska.

Mar 20

Ruský chemik popřel tvrzení Ruska, že nevyrábělo jed novičok

Týden.cz

Další ruský vědec popřel oficiální stanovisko Moskvy, že smrtící jed novičok nebyl nikdy vyvíjen ani vyráběn v ruských nebo sovětských laboratořích. Vladimir Uglev podle zprávy ruského informačního webu The Bell řekl novinářům, že novičok…

Mar 20

Ruský vědec: Podílel jsem se na programu výroby látky novičok

Ruský vědec Leonid Rink prohlásil, že pracoval na oficiálním programu výroby nervové látky Novičok, kterou byli podle britských představitelů v Británii tento měsíc otráveni bývalý ruský špion Sergej Skripal a jeho dcera.

Mar 11

Britská policie vyšetřuje otravu ruského agenta. Našla stopy jedu

Britská policie dál intenzivně vyšetřuje pokus o vraždu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, kteří jsou už týden v kritickém stavu po kontaktu s nervově- paralytickou látkou. Případ řeší přes dvě stovky policistů z…

Nov 25

Putin podepsal zákon o označování médií za zahraniční agenty

Rusko završilo proces schvalování novely zákona, podle které mohou být zahraniční média působící v zemi klasifikována jako takzvaní zahraniční agenti. Kontroverzní dokument, který již přijaly obě komory parlamentu, podepsal prezident…

Oct 6

Bývalý britský agent vypovídal o stycích Trumpa s Moskvou

Bývalého agenta britské rozvědky, který loni informoval americkou kontrašpionáž o údajném kompromitujícím materiálu na budoucího prezidenta Donalda Trumpa, vyslechli vyšetřovatelé z týmu Roberta Muellera, pověřeného zkoumáním ruského vlivu…

Jan 12

Kompro na Trumpa dodal do USA bývalý agent britské MI6

Autorem informací o údajných kompromitujících materiálech, shromažďovaných v Rusku na budoucího prezidenta USA Donalda Trumpa, je bývalý agent britské rozvědky MI6 Christopher Steele.

Oct 20

Ronaldo přestřelil. Namíchl buddhisty a zaměstnal dceru agenta

Týden.cz / Sport

Na trávníku pravděpodobně nemá jedinou vadu, v soukromém životě ale až tak bezchybný není. Portugalskou fotbalovou superstar Cristiana Ronalda sledují paparazzi na každém kroku, čekají na jakýkoliv náznak skandálu. Tentokrát se o něj…

Aug 5

Bývalý šéf CIA: Trump zobe Putinovi z ruky. Je z něj ruský agent

Týden.cz

Za hrozbu pro národní bezpečnost Spojených států označil bývalý ředitel Ústřední zpravodajské služby Michael Morell republikánského kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa.

Jun 27

Ruští agenti nás šikanují! tvrdí diplomaté USA. Zasáhne Putin?

Týden.cz

Agenti ruských tajných služeb zastrašují a šikanují americké diplomaty, zaměstnance ambasád a jejich rodiny působící v Moskvě a v několika dalších evropských metropolích. Napsal to americký list The Washington Post s odkazem na informace…

Feb 26

Putin: Zahraniční agenti chtějí ovlivnit ruské zářijové volby

Zahraniční nepřátelé Ruska se chystají zasáhnout do zářijových parlamentních voleb. Prohlásil v pátek ruský prezident Vladimir Putin, který zároveň vyzval ruské tajné služby, aby vnějšímu vměšování do hlasování zabránily.

Dec 29

Nejasná smrt Masaryka. Podíleli se na jeho vraždě britští agenti?

Týden.cz / Domácí

Někdejší ministr zahraničí Jan Masaryk mohl být v roce 1948 zavražděn na domnělý příkaz britské tajné služby SIS, uvádí ve své nové knize Kauza Jan Masaryk - nový pohled Václava Jandečková.

Mar 26

Putin: Neustupovat Západu, ale posílit. Pozor na agenty

www.tyden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin dnes před vedením tajné služby FSB prohlásil, že situace země se zlepší jedině v případě, že Rusko nebude ustupovat Západu, ale naopak zvětší svou sílu.

Mar 12

Kde jsi, Voloďo? Ruská média postrádají prezidenta

www.tyden.cz

Ruští novináři postrádají hlavu státu, neboť Vladimir Putin se na veřejnosti neobjevil bezmála týden. Na internetu se šíří spekulace o jeho zdravotním stavu, hovoří se i o mrtvici.