English

hollywood / Čeština

Stories published in last 24 hours
  • Related stories in the last 90 days
  • Stories published in last 24 hours

Tuesday, Jul 2

16

Byla to pohádka, říká režisérka, kterou výhra ve Varech poslala do Hollywoodu

Forbes CZ

Loňská návštěva Karlových Varů jí změnila život. Díky výhře v soutěži Future Frames, kterou sponzoruje společnost Allwyn Karla Komárka, zažila hollywoodské setkání s Quentinem Tarantinem nebo producentem Barbie.

08

Evropský šéf Netflixu: Hollywood nedominoval díky kreativitě, ale distribuci. A tu jsme vyřešili

CzechCrunch

Hovořili jsme s nejvyššími muži Netflixu v regionu. O největší lekci, kterou se tu naučili, o budoucnosti kinematografie – i o Hollywoodu.

07

Adina Mandlová: promarněná šance na Hollywood kvůli Hugo Haasovi

medium.seznam.cz

Hugo Haas pomohl nastartovat filmovou kariéru Adiny Mandlové. Málo se ovšem už mluví o tom, že nebýt jeho rady, mohla z Adiny být hollywoodská hvězda, jakou byla Hedy Lamarr.

06

Hrozí „kinokalypsa“? Podnikatelský model Hollywoodu narazil, říká publicista

Seznam Zprávy

Lídři filmového průmyslu i majitelé kin letos čím dál častěji varují před kinokalypsou. V kinech je méně diváků i snímků. A filmy, které se do nich dostaly, většinou prodělávají. Po důvodech pátráme s publicistou Václavem Rybářem.

Monday, Jul 1

11

Petr Jákl v Hollywoodu narazil: Rourke mě poslal někam! A nepřišel na natáčení

Blesk.cz

Jako jeden z mála českých producentů a režisérů spolupracuje s velkými jmény Hollywoodu. Ne vždycky to je ale pro Petra Jákla (50) ale splněný sen. Aktuálně mu dává zabrat americký bouřlivák Mickey Rourke (71) z hitu 9 a 1/2 týdne. Poslal…

Sunday, Jun 30

17

Hollywood v Krumlově. Školáci z Ivančické se loučili ve velkém stylu

znojemsky.denik.cz

/VIDEO/ Školní akademie pobavila i dojala rodiče, prarodiče a další příznivce dětí i Základní školy v Ivančické v Moravském Krumlově. Konala se poslední červnové úterý v horním zámeckém parku.

Saturday, Jun 29

Po fiasku v prezidentské debatě: Nahradí Bidena guvernér jak vystřižený z Hollywoodu?

Blesk.cz

Amerika žije prezidentskými volbami a ostře hodnotí debatu mezi kandidáty Donaldem Trumpem a Joem Bidenem. Stávající hlava státu slovní přestřelku podle komentátorů drtivě prohrála. Podle významného deníku The New York Times by měl dokonce…

Friday, Jun 28

16

imf vs Hollywood #76: Hollywood vs. Big Tech, potíže Marvelu a Netflix musí utrácet za právníky

www.moviezone.cz

Vítejte u další sklizně postřehů zpoza showbyznysové opony (delší verzi najdete v mém newsletteru hollywood101.substack.com, který vychází každou středu, a nově je k dispozici i pro předplatitele, jimž nabízí přístup do archivu a bonusový…

Thursday, Jun 27

07

Hollywood zahalil smutek: Zemřel Bill Cobbs, zazářil ve filmech Osobní strážce a Noc v muzeu

cnn.iprima.cz

V devadesáti letech v úterý zemřel význačný americký černošský herec Bill Cobbs. Proslavil se rolemi ve filmech Osobní strážce nebo Noc v muzeu. O úmrtí podle agentury Reuters informovala Cobbsova rodina.

Tuesday, Jun 25

Lepší než Hollywood. Navštívili jsme obří studio Netflixu, kde vznikal i Papírový dům nebo Koruna

CzechCrunch

Vydejte se s námi do produkčního centra Netflixu, kde nám průvodce dělali i evropští šéfové streamovací služby Larry Tanz a Diego Ávalos.

Monday, Jun 24

08

Foto: Největší hvězdy Hollywoodu. Ve Varech byla Scarlett Johansson i mladý DiCaprio

Aktuálně.cz

Připomeňte si v galerii ty největší hvězdy, které se za posledních 25 let prošly po červeném koberci mezinárodního karlovarského festivalu.

Sunday, Jun 23

15

Když v Hollywoodu řádí smrt! 9 nejpodivnějších úmrtí v historii amerického filmu!

enigmaplus.cz

Jsou krásní, slavní a bohatí. Ukazují se v těch nejdražších šatech, jezdí v luxusních autech a o jejich životech sní miliony lidí po celém světě. Řeč je o hollywoodských hercích. Jenže i oni mají své problémy ukryté za pozlátkem…

Saturday, Jun 22

06

KVÍZ: Královna Hollywoodu Meryl Streepová slaví 75. Co o ní (ne)víte?

kolinsky.denik.cz

Ne nadarmo je označována za královnu Hollywoodu. Už více než třicet let se řadí k nejoblíbenějším hereckým ikonám. Na kontě má neuvěřitelných 21 nominací na Oscara, z toho tři proměnila, a vlastní i osm Zlatých glóbů a dvě Ceny Emmy.

Friday, Jun 21

18

Případ jak z Hollywoodu: Nájemná vražedkyně je na útěku po nevydařené práci!

www.blesk.cz

Aimee Betro (44) je již téměř pět let na útěku po nezdařeném pokusu o vraždu, ke kterému si jí najali Mohammed Aslam (56) a jeho syn Mohammed Nazir (30). Ti se chtěli zbavit svého rivala, majitele butiku Sikandera Aliho. Muži byli uznání…

Thursday, Jun 20

16

imf vs Hollywood #75: Disney se vrací na vrchol a v čem byl Poslední samuraj poslední

www.moviezone.cz

Vítejte u další sklizně postřehů zpoza showbyznysové opony (delší verzi najdete v mém newsletteru hollywood101.substack.com, který vychází každou středu, a nově je k dispozici i pro předplatitele, jimž nabízí přístup do archivu a bonusový…

Wednesday, Jun 19

08

V Přítomnosti jamují i skladatelé z Hollywoodu

www.praha3.cz

Pravidelná improvizační setkání profesionálních a amatérských hudebníků v kině Přítomnost nemají žánrové omezení. Zahrát si tu může každý, kdo sebere odvahu.

07

V létě 2025 vsadí Hollywood na formuli 1. Film s Bradem Pittem bude stát miliardy

Aktuálně.cz

Šedesátiletý držitel Oscara Brad Pitt hraje bývalého pilota formule 1. Po ošklivé havárii se vrací k závodění za tým, který nikdy neuspěl.

Tuesday, Jun 18

18

Animák V hlavě 2 převálcoval i Dunu. Úspěšná premiéra ukazuje, že zavedený model Hollywoodu stále funguje

cc.cz

V hlavě 2 má za sebou jednu z nejlepších premiér animovaného filmu vůbec. Navazuje na hit z roku 2015 odehrávající se v mysli dospívající dívky.

Monday, Jun 17

09

Blake Lively je cukrářka každým coulem. Její schopnosti ocenil i Paul Hollywood a Cédric Grolet

www.apetitonline.cz

Blake Lively, kterou proslavila role Sereny van der Woodsen v seriálu Gossip Girl, není jen populární herečka a módní ikona. Sympatická Američanka, která tvoří s hercem Ryanem Reynoldsem jeden z nejstabilnějších hollywoodských párů, také…

Friday, Jun 14

19

imf vs Hollywood #74: Marvel se dál hledá a Paramountí trápení je bez konce

www.moviezone.cz

Vítejte u další sklizně postřehů zpoza showbyznysové opony (delší verzi najdete v mém newsletteru hollywood101.substack.com, který vychází každou středu, a nově je k dispozici i pro předplatitele, jimž nabízí přístup do archivu a bonusový…