English

Babiš brání bojkot summitu EU: Má více nevýhod než výhod

Týden.cz

Minisummit k migraci, kterého se v neděli zúčastní představitelé některých zemí EU, byl podle českého premiéra Andreje Babiše (ANO) svolán nestandardně.

More from Týden.cz

Feb 8

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se dnes ve Sněmovně opět opřel do koaliční vlády Petra Fialy, vinil ji ze lží

Týden.cz

Předseda opozičního hnutí ANO Andrej Babiš se dnes ve Sněmovně opět opřel do koaliční vlády Petra Fialy (ODS), vinil ji ze lží. Poslanci se mimořádně sešli z podnětu ANO k jednání o nezaznamenaném Fialovu podílu v Podnikatelské družstevní…

Sep 2

Andrej Babiš mladší konfrontoval svého otce na zahájení volební kampaně ANO v Ústí

Andrej Babiš mladší ve čtvrtek oslovil svého otce při zahájení volební kampaně ANO v Ústí nad Labem. Oznámil mu, že je psychicky v pořádku, a zeptal se ho, jak se cítí on.

May 2

Salvini si v Budapešti notoval s Orbánem. Odmítali migraci

Maďarský premiér Viktor Orbán a italský vicepremiér a ministr vnitra Matteo Salvini se v Budapešti podle očekávání shodli v rázném odmítání migrace.

Apr 25

Babiš se sejde s kolegy ze zemí visegrádské čtyřky a z Japonska

Týden.cz / Domácí

O posílení spolupráce s Japonskem budou v Bratislavě jednat předsedové vlád středoevropských zemí z takzvané visegrádské čtyřky se svým japonským kolegou Šinzóem Abem. Českou republiku bude reprezentovat premiér Andrej Babiš.

Nov 8

Babiš jednal s eurokomisařem o plastech i migraci

Premiér Andrej Babiš jednal s eurokomisařem pro životní prostředí, námořní záležitosti a rybolov Karmenuem Vellou. Mluvili například o ochraně ovzduší, aktuálních návrzích Evropské komise ohledně plastů, ale i problematice migrace.

Oct 18

Summit EU bude o migraci a kyberhrozbách

Migrační problematika, včetně jejího mezinárodního rozměru, ale také možnosti, jak zlepšit obranu proti kybernetickým, hybridním či chemickým hrozbám budou tématy řádného summitu Evropské unie v Bruselu.

Oct 11

EU je úžasný projekt, zaznělo na summitu visegrádské čtyřky

Prezidenti Česka, Slovenska, Maďarska a Polska se shodli, že Evropská unie je úžasným projektem a projektem budoucnosti, na kterém je třeba pracovat. Novinářům to po úvodním diskusním bloku dvoudenního summitu zemí tvořících takzvanou…

Aug 31

Babiše debata o letním čase nezajímá. Řeší migraci

Týden.cz

Debata o zrušení každoročního přechodu na letní čas českého premiéra Andreje Babiše nezajímá. "Mám jiné starosti, řeším migraci," uvedl Babiš na žádost novinářů o reakci na avizovaný plán Evropské komise nechat o případné změně rozhodnout…

Aug 5

Babiš (nejen) o bojkotu Kluse. Velký rozhovor s premiérem

Týden.cz

Kalousek, zkorumpované politické strany, novináři a umělci, ti všichni mě chtějí odstranit z politiky, stěžuje si premiér Andrej Babiš v rozhovoru pro nové vydání časopisu TÝDEN. Věří, že spolupráce s Janem Hamáčkem bude jednoduší než s…

Jun 27

Babiš se setká s Macronem. Budou řešit migraci i rozšíření EU

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ostatní premiéři zemí visegrádské skupiny (V4) budou ve čtvrtek před summitem EU jednat s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Jun 24

Fiala i Hamáček souhlasí s neúčastí Babiše na summitu k migraci

Týden.cz

Předsedové ODS Petr Fiala a ČSSD Jan Hamáček souhlasí s rozhodnutím premiéra Andreje Babiše (ANO) nejet na bruselský minisummit představitelů některých zemí EU o migraci.

Jun 23

Babiš brání bojkot summitu EU: Má více nevýhod než výhod

Týden.cz

Minisummit k migraci, kterého se v neděli zúčastní představitelé některých zemí EU, byl podle českého premiéra Andreje Babiše (ANO) svolán nestandardně.

Jun 23

Summit o migraci bude obtížný. Francie kritizuje bojkot zemí V4

Týden.cz

Mluvčí francouzské vlády očekává, že summit Evropské unie koncem června, věnovaný především imigraci, bude obtížný, a to zejména kvůli "bojkotu" nedělního minisummitu zeměmi visegrádské skupiny (V4), k nimž patří Česká republika.

Jun 22

Babiš dělá chybu, když nejede na minisummit, uvedli lidovci

Týden.cz / Domácí

Lidovci kritizovali premiéra Andreje Babiše (ANO) za jeho rozhodnutí nezúčastnit se nedělní neformální schůzky evropských lídrů k migraci. Podle nich Babiš nevyužil příležitosti prezentovat český postoj k problematice.

Jun 22

Tusk míří do Vídně a Budapešti, hlavně kvůli migraci

Předseda Evropské rady Donald Tusk je v pátek očekáván ve Vídni a Budapešti. Jedním z probíraných témat s šéfy tamních vlád, kancléřem Sebastianem Kurzem a premiérem Viktorem Orbánem, má být migrace coby téma hýbající Evropskou unií.

Jun 21

Babiš: Na minisummit o migraci nejedeme. Se závěry bychom nesouhlasili

Týden.cz / Domácí

Žádný z premiérů visegrádské čtyřky nepojede do Bruselu na nedělní minisummit EU o migraci, uvedl český premiér Andrej Babiš po setkání se svými protějšky z Maďarska, Polska a Slovenska v Budapešti.

Jun 21

Babiš se zúčastní minisummitu k migraci v Bruselu

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš se v neděli v Bruselu zúčastní neformální schůzky šéfů států a vlád několika členských zemí Evropské unie na téma migrace a azylové politiky.

Jun 20

Co s migranty v EU? Mocní mají minisummit, bez Česka

Sedm členských zemí Evropské unie se v neděli odpoledne v Bruselu sejde na mimořádné schůzce, na které se budou zabývat otázkou migrace. S odvoláním na své zdroje o tom informovala agentura APA.

Feb 6

Nesmrtelný jako Andrej Babiš

Týden.cz

Slovník uživatelů sociálních sítí obohatilo nové sousloví. V "sorry jako" je všechno. Hlavně pak to, že se zatím nenašlo nic, co by Andreji Babišovi nabouralo aureolu zachránce Česka natolik, aby se k němu obraceli zády jeho vlastní voliči.

Sep 27

Orbán: Mezi explozí v Budapešti a migrací není vidět souvislost

Maďarský premiér Viktor Orbán připustil, že neexistuje žádná známka svědčící o souvislosti mezi migrační krizí a výbuchem nastražené nálože, který v sobotu večer v centru Budapešti vážně zranil dva policisty.