English

Babiš se setká s Macronem. Budou řešit migraci i rozšíření EU

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ostatní premiéři zemí visegrádské skupiny (V4) budou ve čtvrtek před summitem EU jednat s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

More from Týden.cz

Jun 30

Summit EU začne se zpožděním, V4 jednala s Macronem a Merkelovou

Mimořádný summit EU, jehož úkolem je rozhodnout o obsazení vedoucích funkcí v unii, začne s hodinovým zpožděním. Na twitteru o tom informoval mluvčí předsedy Evropské rady Donalda Tuska Preben Aamann. Odklad začátku je důsledkem série…

Apr 9

Mayová jednala kvůli žádosti o odklad brexitu i s Macronem

Po Berlínu britská premiérka Theresa Mayová navštívila i Paříž, kde jednala s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem ve snaze získat podporu pro odklad britského vystoupení z Evropské unie.

Mar 6

Babiš: Budu apelovat na Trumpa, aby upustil od cel vůči EU

Týden.cz

Americká obchodní komora se staví negativně k možnému zavedení nových cel mezi Spojenými státy a Evropskou unií. Po jednání s představiteli komory to českým novinářům ve Washingtonu řekl český premiér Andrej Babiš. O záležitosti chce ve…

Feb 11

Brexitoví vyjednávači EU a Británie budou jednat o dohodě

K debatě o brexitové dohodě se v pondělí sejdou britský ministr pro brexit Stephen Barclay a vyjednávač Evropské unie Michel Barnier.

Jan 28

Babiš míří za Zemanem do Lán. Jednat budou o Huawei

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman se sejde v podvečer na lánském zámku s premiérem Andrejem Babišem. Mezi témata setkání by mohla patřit příprava pravidelné schůzky ústavních činitelů k zahraniční politice, která se uskuteční v polovině týdne.

Jan 8

Trump telefonicky jednal s Macronem o Sýrii

Prezident Spojených států Donald Trump v pondělí telefonicky jednal se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem o plánu na stažení amerických vojáků ze Sýrie.

Aug 29

Babiš chce jednat s Merkelovou. Tématem bude EU i migrace

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš bude ve středu 5. září jednat v Berlíně s německou kancléřkou Angelou Merkelovou o migraci, rozpočtu EU, brexitu a eurovolbách. Setká se i s předsedou Spolkového sněmu Wolfgangem Schäublem. O programu jednání ve středu…

Jul 27

Vědci z Univerzity Karlovy získali prestižní grant od EU

Týden.cz / Věda

Dva vědci Univerzity Karlovy získali prestižní granty Evropské výzkumné rady (European Research Council, ERC) na svůj výzkum.

Jun 28

O migraci s Macronem. Babiš a další premiéři V4 hledali odpovědi

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová nežádala Českou republiku o bilaterální dohodu o vracení migrantů, řekl ve čtvrtek před začátkem unijního summitu český premiér Andrej Babiš.

Jun 27

Babiš se setká s Macronem. Budou řešit migraci i rozšíření EU

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ostatní premiéři zemí visegrádské skupiny (V4) budou ve čtvrtek před summitem EU jednat s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

Mar 12

USA budou jednat s EU o odstraňovaní jejích cel, uvedl Trump

Týden.cz / Byznys

Americký ministr obchodu Wilbur Ross bude jednat se zástupci Evropské unie o odstraňovaní cel a dalších obchodních bariér uplatňovaných na dovoz zboží ze Spojených států. Uvedl to americký prezident Donald Trump.

Feb 22

Vrcholní politici včetně Babiše budou jednat o budoucnosti EU

Premiéry a prezidenty 27 zemí Evropské unie čeká v pátek odpoledne debata o dvou tématech, jež se týkají budoucnosti společenství po britském odchodu na jaře příštího roku.

Jan 27

Babiš se setká s Junckerem. Budou mluvit o budoucnosti EU

Týden.cz / Domácí

Budoucnost Evropské unie, ale také podoba příštího dlouhodobého unijního rozpočtu a migrační problematika budou dominovat pondělním jednáním českého předsedy vlády Andreje Babiše v Bruselu.

Sep 28

Pod palbou otázek Jaromíra Soukupa budou Andrej Babiš a Petr Fiala

Týden.cz

I v Den české státnosti přináší Skupina Barrandov svým divákům další díl politickodiskusního pořadu - Duel Jaromíra Soukupa. V nejlepší politické diskusi v Česku se proti sobě postaví lídr hnutí ANO 2011 Andrej Babiš a předseda ODS Petr…

Aug 4

Kern chce jednat o mzdách v EU s Macronem, Sobotkou a Ficem

Rakouský kancléř Christian Kern pozve na letošní hudební a divadelní festival v Salcburku francouzského prezidenta a premiéry České republiky a Slovenska. Napsal to rakouský deník Österreich.

Jul 10

Karlovy Vary 2017: alternativní výsledky

Týden.cz

Křišťálový glóbus pro Křižáčka byl od poroty hlavní soutěže 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary odvážnou volbou. Jak volila v jiných kategoriích? A jaké se ještě před vržením kostek nabízely varianty?

Nov 27

Karlovy Vary bez Rusů. A bez peněz

Týden.cz

Zlaté časy Karlových Varů jsou pryč. Největší české lázně hromadně opouštějí ruští turisté, pacienti i podnikatelé. A s nimi mizí i peníze, které tady ve velkém utráceli.

Jul 9

Kostel na Karlově bude mít nové zvony z Polska

Kostel Nanebevzetí Panny Marie a svatého Karla Velikého v Praze na Karlově bude mít tři nové zvony. Vyrobeny byly v Polsku a do české metropole dorazí odpoledne lodí. Na novém místě budou instalovány v podvečer, od 19.00 se na jejich…

Jul 8

Neprodáme! Hokejové Karlovy Vary budou hrát dál extraligu

Týden.cz / Sport

Hokejisté Karlových Varů budou v nadcházející sezoně hrát extraligu. Západočeši s ohledem na finanční situaci Energie v minulých týdnech jednali s řadou klubů o možnosti prodeje licence, majitel klubu Karel Holoubek však v pátek na…

Jul 19

Ministři vnitra EU budou jednat o rozdělení uprchlíků

Ministři vnitra členských zemí Evropské unie se v pondělí pokusí nalézt vzorec, jak si v příštích dvou letech dobrovolně rozdělit celkem 40 tisíc žadatelů o azyl a ulehčit tak přetíženému Řecku a Itálii. Česko nabízí, že přijme 1500 lidí,…