English

Lídři EU vzhlížejí k Africe. Dohoda by mohla vyřešit krizi

Evropská unie by se měla pokusit uzavřít s africkými státy kvůli migraci dohody podobné té, která na jaře 2016 prakticky zastavila migrační tlak na Balkáně.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jan 20

Británie uzavřela obchodní dohody s Afrikou

www.tyden.cz

Britská vláda v pondělí podepsala jedenáct obchodních dohod s africkými zeměmi v hodnotě šesti miliard liber (přes 176 miliard korun). Očekává se, že na britsko-africkém summitu, na který do Londýna přijeli zástupci 21 zemí černého…

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 30

Johnson: Británie bude s EU o brexitu jednat dvakrát týdně

Britští vyjednavači budou s činiteli Evropské unie v nadcházejícím měsíci jednat dvakrát týdně s cílem přepracovat brexitovou dohodu, kterou britský parlament třikrát odmítl. Ve čtvrtek to podle agentury Reuters řekl britský premiér Boris…

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Feb 22

Mayová si z Egypta dohodu s EU o brexitu nepřiveze

Britská premiérka Theresa Mayová na okraj nadcházejícího summitu zemí Evropské unie a Ligy arabských států (LES) na Sinajském poloostrově v Egyptě neuzavře se svými evropskými partnery žádnou "pouštní dohodu", která by odblokovala nynější…

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Aug 23

Odejde bez dohody s EU? Británie se připravuje na všechno

Pokrok v nedořešených otázkách britského odchodu z Evropské unie je patrný při každém dalším jednání, řekl britský ministr pro brexit Dominic Raab, podle jehož názoru je dobrá dohoda s EU stále na dosah.

Jul 9

Británie skončí po brexitu jako kolonie EU, varoval Johnson

Britský ministr zahraničí Boris Johnson ve svém rezignačním dopise adresovaném premiérce Therese Mayové varoval, že se Británie stane po brexitu kolonií Evropské unie.

Jul 7

Británie se preventivně připravuje na brexit bez dohody s EU

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se pátek shodla na tom, že bude usilovat o vytvoření zóny volného obchodu s Evropskou unií po opuštění tohoto společenství.

Jun 28

Lídři EU vzhlížejí k Africe. Dohoda by mohla vyřešit krizi

Evropská unie by se měla pokusit uzavřít s africkými státy kvůli migraci dohody podobné té, která na jaře 2016 prakticky zastavila migrační tlak na Balkáně.

Feb 15

EU odstraní z návrhu dohody o brexitu pasáž o trestání

Evropská unie podle britské veřejnoprávní stanice BBC odstraní z návrhu dohody o odchodu Británie z evropského bloku klauzuli, která by umožňovala Evropské komisi omezit Británii během přechodného období přístup na části jednotného trhu,…

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Aug 16

Jednání o vztahu Británie a EU po brexitu prý bude odloženo

Jednání o vztahu mezi Spojeným královstvím a Evropskou unií po odchodu Británie z osmadvacítky bude zřejmě nutné odložit na prosinec.

Jun 15

EU a Británie se dohodly. Jednání o brexitu brzy začne

Evropská unie a Británie se oficiálně dohodly, že jejich vyjednávači Michel Barnier a David Davis zahájí rozhovory o britském odchodu z EU v pondělí 19. června.

Mar 20

Přehodnoťte migrační dohodu s Tureckem! žádají Bulhaři EU

Bulharsko, které sousedí s Tureckem, naléhá na Evropskou unii, aby přehodnotila svou dohodu s Ankarou o uprchlících, řekla bulharská viceprezidentka Ilijana Jotovová během diskuse o budoucnosti EU.

Mar 15

Turecko: EU nedodržuje dohody, my přehodnotíme tu migrační

Turecko splnilo své závazky vyplývající z migrační dohody s Evropskou unií, ta ale nedodržela jediný slib. Uvedl to turecký ministr pro evropské záležitosti Ömer Çelik.

Sep 4

Mayová: Británie chce být po brexitu lídrem volného obchodu

Týden.cz / Byznys

Británie by chtěla být po odchodu z Evropské unie světovým vůdcem volného obchodu. Prohlásila to britská premiérka Theresa Mayová před odletem na summit skupiny největších světových ekonomik G20 v Číně. Premiérka chce, aby její země hrála …

Mar 10

Dohoda EU s Tureckem o migraci ohrožuje poválečné dohody

Týden.cz

Dohoda EU s Tureckem o uprchlících ohrožuje úspěchy, jichž mezinárodní společenství dosáhlo v poválečné éře. Píše to ve svém komentáři zahraniční zpravodaj britského deníku The Guardian Patrick Kingsley. Ve 40. letech naši předkové…