English

"Krym na summitu Putina s Trumpem tématem nebude"

Kreml popřel, že by krymská anexe mohla být zařazena na pořad summitu prezidentů Vladimira Putina a Donalda Trumpa, který se za dva týdny uskuteční v Helsinkách. Ve všem ostatním je prý ale ruský vůdce ochoten hledat kompromisy.

More from Týden.cz / Zahraničí

May 15

Lucemburský premiér si jako první lídr v EU vzal gaye

www.tyden.cz

Lucemburský premiér Xavier Bettel se podle agentury AFP stal v Evropské unii prvním vrcholným představitelem, který v době výkonu své funkce uzavřel sňatek s osobou stejného pohlaví. Stalo se tak podle agentury Reuters navíc v silně…

May 15

Sjednocený Kypr? Diplomaté obnovili jednání

www.tyden.cz

Vedoucí představitelé rozděleného Kypru obnovili přímá jednání, jejichž cílem je ostrov znovu sjednotit. Nyní je rozdělený mezi komunitu kyperských Řeků a Turků.

May 15

Lovci válečných suvenýrů způsobují chaos ve vlacích

www.tyden.cz

Britští cestující tento týden dvakrát zablokovali provoz rušných francouzských železničních stanic, když se pokusili do vlaků Eurostar jezdících pod Lamanšským průlivem nastoupit s dělostřeleckými granáty.

May 10

Útočníci při silniční kontrole zastřelili dva policisty

www.tyden.cz

Neznámý útočník ve Spojených státech v noci na dnešek zastřelil dva policisty, bezpečnostní jednotky v oblasti vyhlásily po vrahovi rozsáhlé pátrání.

May 9

Pavelec vychytal nulu: Snad nám uleví od kritiky, doufá

www.tyden.cz

Čtvrtou nulou v reprezentačním dresu ozdobil gólman Ondřej Pavelec na mistrovství světa výhru českých hokejistů nad Rakouskem. Výsledek 4:0 je vcelku výstižným vyjádřením toho, jak byly síly na ledě rozložené, přesto se očekávané vítězství…

Apr 18

Selfies na červeném koberci budou tabu, vzkázalo Cannes

www.tyden.cz

Hvězdy filmového plátna by si měly během své návštěvy letošního festivalu v Cannes dvakrát rozmyslet, než si začnou na červeném koberci cestou do promítacího sálu dělat autoportréty - takzvané selfies.

Apr 18

Lukašenko nebude na vojenské přehlídce v Moskvě

www.tyden.cz

Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko nebude přítomen květnové vojenské přehlídce na Rudém náměstí v Moskvě.

Apr 18

V Donbasu se dál střílí. Nasazeny jsou prý i těžké zbraně

www.tyden.cz

Navzdory diplomatickému úsilí evropských ministrů a tvrzení Kyjeva a povstalců o respektování klidu zbraní boje v Donbasu neutichají.

Apr 17

Šéf OSN vyzval všechny strany válčící v Jemenu k ukončení bojů

www.tyden.cz

Generální tajemník OSN Pan Ki-mun vyzval k okamžitému zastavení všech bojů v Jemenu.

Apr 16

Ceny Anděl ovládla Langerová, v Síni slávy Zagorová

www.tyden.cz

Čtyři Ceny Akademie populární hudby Anděl za rok 2014 získala zpěvačka Aneta Langerová. Sošku s andělskými křídly v Hudebním divadle Karlín v Praze převzala v kategorii Zpěvačka roku, další ocenění si odnesla za album Na Radosti a skladbu…