English

Kiska ztratil důvěru v ministryni. Je pravou rukou Kaliňáka, uvedl

Týden.cz

Slovenský prezident Andrej Kiska ztratil důvěru v ministryni vnitra Denisu Sakovou, protože se podle něj chová jako pravá ruka svého předchůdce v čele resortu Roberta Kaliňáka.

More from Týden.cz

Mar 22

Prezident podepsal nový zbraňový zákon, který zpřísní dosavadní pravidla

Týden.cz / Domácí

Nový zákon o zbraních a střelivu, který ukládá povinnost prodejců zbraní hlásit podezřelé obchody, možnost zabavit střelné zbraně kvůli bezpečnostnímu riziku nebo zkrácení lhůty pro lékařské prohlídky držitelů zbraní z deseti na pět let,…

Nov 27

Volby v Namibii: favoritem je dosavadní prezident Hage Geingob

www.tyden.cz

V jihoafrické Namibii se konají prezidentské a parlamentní volby. Volební místnosti se otevřely v 7.00 místního času (6.00 SEČ) a uzavřou se ve 21.00 (20.00 SEČ). Favoritem prezidentských voleb je dosavadní hlava státu Hage Geingob.

Apr 3

Slovenský prezident Kiska oznámil, že založí vlastní stranu

Dosluhující slovenský prezident Andrej Kiska ve středu oznámil, že založí vlastní politickou stranu. V krátkém videu, které zveřejnil na svém facebooku, uvedl, že jako nadstranická hlava státu poskytne další podrobnosti o nové formaci, až…

Dec 18

Kiska je politický analfabet, pustil se Fico do prezidenta

Týden.cz

Poslanec a předseda nejsilnější slovenské parlamentní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) Robert Fico v úterý v diskuzi na internetové televizi Tablet.tv označil hlavu slovenského státu Andreje Kisku za "politického analfabeta"

Oct 17

Vznik Československa byl zázrak, myslí si prezident Kiska

Týden.cz / Domácí

Vznik Československa v roce 1918 jako spojení dvou národů s odlišnou historií, mentalitou či s rozdíly v kultuře a ekonomice byl zázrak, řekl ve středu slovenský prezident Andrej Kiska v projevu na recepci u příležitosti 100. výročí vzniku…

Aug 6

Kiska ztratil důvěru v ministryni. Je pravou rukou Kaliňáka, uvedl

Týden.cz

Slovenský prezident Andrej Kiska ztratil důvěru v ministryni vnitra Denisu Sakovou, protože se podle něj chová jako pravá ruka svého předchůdce v čele resortu Roberta Kaliňáka.

May 15

"Končím!" Kiska nebude obhajovat post prezidenta

Slovenský prezident Andrej Kiska příští rok nebude usilovat o znovuzvolení hlavou státu. Dlouhodobě nejdůvěryhodnější slovenský politik, který je prezidentem od roku 2014, to řekl novinářům.

Apr 26

Kiska jmenoval Sakovou novou ministryní vnitra. Má výhrady

Novou slovenskou ministryní vnitra se stala dosavadní státní tajemnice (náměstkyně) na tomto ministerstvu Denisa Saková. Jmenoval ji prezident Andrej Kiska, který vůči její nominaci netajil výhrady. Podle ústavy ovšem hlava státu musí…

Mar 27

Pellegriniho vláda má důvěru. Bude plnit dosavadní program

Slovenský parlament v pondělí pozdě večer podle očekávání vyslovil důvěru nové vládě Petera Pellegriniho.

Mar 4

Kiska: Nedůvěra ve stát je obrovská. Krizi vyřeší obměna vlády nebo předčasné volby

Týden.cz

Slovenský prezident Andrej Kiska navrhl "rozsáhlou a zásadní rekonstrukci" nynější vlády premiéra Roberta Fica nebo předčasné volby jako východisko z krize důvěry ve stát po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky.

Dec 12

Prezident Kiska ustoupil. Jmenuje tři nové ústavní soudce

Tříletý spor o výběr ústavních soudců na Slovensku končí. Prezident Andrej Kiska oznámil, že ve čtvrtek jmenuje tři nové soudce ústavního soudu. Minulý týden mu to nařídil senát ústavního soudu, podle jehož rozhodnutí Kiska porušil práva…

Apr 11

Slovenský prezident Kiska bude mít páté dítě

Týden.cz

Slovenský prezident Andrej Kiska se na svém facebookovém profilu pochlubil, že s manželkou Martinou čekají třetího potomka. Celkem to ale bude jeho páté dítě, z prvního manželství už totiž má syna a dceru.

Dec 6

Novým premiérem Francie se stal dosavadní ministr Cazeneuve

Novým francouzským premiérem se stal dosavadní ministr vnitra Bernard Cazeneuve, oznámil úřad prezidenta Françoise Hollandea. V čele socialistické vlády bude do voleb hlavy státu na jaře příštího roku.

Jul 6

Slovenský prezident Kiska odmítl kandidáty na ústavní soudce

Slovenský prezident Andrej Kiska odmítl vybrat nové ústavní soudce z kandidátů, které mu za předchozí jednobarevné vlády premiéra Roberta Fica předložil parlament.

Jun 16

Důvěra lidí ve stát spadla na minimum, varoval Kiska

Slováci ztratili důvěru ve stát, a pokud bude tento vývoj pokračovat, demokratické strany mohou mít v budoucnu problém sestavit vládu. Prohlásil to slovenský prezident Andrej Kiska před poslanci sněmovny, kde přednesl zprávu o stavu země.…

Jun 11

Slovenská policie obvinila bankéře. Nahlížel do účtů ministra Kaliňáka

Slovenská policie zadržela a obvinila bankovního úředníka a asistenta poslance nejsilnější opoziční strany Svoboda a solidarita (SaS) za to, že se díval na pohyby na účtech současného i bývalého ministra.

May 8

Rijád zachová dosavadní ropnou politiku, slíbil nový ministr

Týden.cz / Byznys

Saúdská Arábie zachová dosavadní ropnou politiku a bude nadále maximálně vycházet vstříc poptávce. Slíbil to nový saúdský ministr energetiky Chálid Fálih. Toho v sobotu jmenoval do funkce král Salmán namísto Alího Nuajmího, který řídil…

Mar 23

Prezident Kiska jmenoval Fica premiérem nové vlády

Slovenský prezident Andrej Kiska jmenoval dosavadního premiéra a předsedu sociálních demokratů (Směr-SD) Roberta Fica premiérem nové koaliční vlády, která vzešla z nedávných parlamentních voleb. Další členy kabinetu Kiska jmenuje později…

Jun 10

Kandidátka na ministryni Valachová se setká se prezidentem

Týden.cz / Domácí

Kandidátka na ministryni školství Kateřina Valachová se ve čtvrtek od 11 hodin sejde s prezidentem Milošem Zemanem. Hlava státu se pravidelně setkává s kandidáty na ministra před jejich jmenováním.

Jun 10

Kiska jako první slovenský prezident navštívil Lidice

Týden.cz

Velkou část středečního setkání českého prezidenta Miloše Zemana a jeho slovenského protějška Andreje Kisky zabrala debata o euru. Kiska, podle něhož přijetí eura Slovensku výrazně pomohlo, to řekl novinářům při návštěvě Lidic.