English

Protiimigrační akce přilákala v Chemnitzu přes dva tisíce lidí

Týden.cz

Zhruba 2300 účastníků přilákala podle policie další z řady demonstrací, která se konala ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice). Organizátorem bylo protiimigrační hnutí Pro Chemnitz. Na protidemonstraci uspořádanou spolkem…

More from Týden.cz

Apr 6

V Řecku se stávkuje kvůli růstu cen, konají se i demonstrace

V Řecku ve středu ráno začala 24hodinová stávka, kterou kvůli stoupajícím životním nákladům v důsledku růstu cen potravin, energií či pohonných hmot vyhlásily dva velké řecké odborové svazy.

Nov 24

Hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES uspořádá v neděli další demonstraci

Týden.cz

Hnutí Otevřeme Česko - Chcípl PES uspořádá v neděli na pražské letenské pláni další protest cílený proti vládě a protiepidemickým opatřením. Zástupci organizátorů ve středu novinářům řekli, že na akci budou stany s odborníky z řad právníků…

Mar 1

Nedělní demonstrace Chcípl PES se bude konat i přes omezení

Týden.cz

Iniciativa Chcípl PES plánuje uspořádat v neděli demonstraci na pražském Staroměstském náměstí. Má se konat i přes vládní omezení pohybu mezi okresy, které platí od pondělka.

May 11

Při demonstraci v Hongkongu bylo zadrženo přes 200 lidí

Týden.cz

Hongkongská policie zadržela 230 lidí při nedělních prodemokratických demonstracích. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na oznámení místních úřadů.

Dec 17

Proti Babišovi. V Praze se bude konat další demonstrace

Týden.cz

Další demonstrace za odstoupení premiéra Andreje Babiše se uskuteční v úterý večer v Praze. Protestující se vypraví na pochod z Václavského náměstí k úřadu vlády, následně na Klárově poskytnou organizátoři akce ze spolku Milion chvilek…

Dec 1

Hnutí Sardinek přilákalo na demonstrace desetitisíce lidí

www.tyden.cz

Na demonstracích italského občanského hnutí Sardinky, které vzniklo na protest proti politice protiimigrační strany Liga, se v Neapoli a Florencii sešly desítky tisíc lidí.

Sep 28

Na brněnském náměstí Svobody se konala demonstrace proti Babišovi

www.tyden.cz

Několik stovek lidí se sešlo na brněnském náměstí Svobody, aby znovu jako na jaře několikrát demonstrovali proti předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO).

Sep 14

V Hongkongu se konají další demonstrace, dochází ke střetům

Týden.cz

Policisté v Hongkongu vyzbrojení obušky v sobotu zasahovali při střetech pročínských demonstrantů s prodemokratickými skupinami, které protestují proti údajnému vměšování Číny do záležitostí Hongkongu. Potyčky obou táborů v oblasti Kowloon…

Sep 7

Protiimigrační akce přilákala v Chemnitzu přes dva tisíce lidí

Týden.cz

Zhruba 2300 účastníků přilákala podle policie další z řady demonstrací, která se konala ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice). Organizátorem bylo protiimigrační hnutí Pro Chemnitz. Na protidemonstraci uspořádanou spolkem…

Sep 4

Koncert proti rasismu v Chemnitzu přilákal 65 tisíc lidí

Koncert proti rasismu a pravicovému extremismu dnes večer v centru východoněmeckého Chemnitzu (Saské Kamenice) přilákal podle odhadu města 65 tisíc lidí, což je výrazně více, než se čekalo. Dění v Chemnitzu, které vyhrotila vražda…

Sep 3

Demonstrace v Chemnitzu? Jen šíří nenávist, tvrdí Merkelová

Německá kancléřka Angela Merkelová (CDU) kritizovala sobotní demonstrace pravice v Chemnitzu (Saské Kamenici). Řadě lidí podle ní nešlo o vyjádření smutku, ale pouze o šíření nenávisti.

Sep 1

Napětí v Chemnitzu. Po střetech s policií je 11 lidí v nemocnici

Východoněmecký Chemnitz se v sobotu znovu stal dějištěm několikatisícových demonstrací. Čtveřice akcí, jichž se v podkrušnohorském městě zúčastnilo osm až deset tisíc lidí, byla z větší části klidná, přesto se ale neobešla bez občasných…

Aug 28

Demonstrace v Chemnitzu: zraněno 18 lidí a dva policisté

Při pondělních demonstracích ve východoněmeckém Chemnitzu utrpělo zranění 18 protestujících a dvojice policistů.

Jan 6

V Betlému se konala palestinská demonstrace proti řecké církvi

Palestinci demonstrovali v Betlému na Západním břehu Jordánu na protest proti tomu, že řecká ortodoxní církev prodává nemovitosti Izraeli. Vyzvali přitom k bojkotu oslav pravoslavných Vánoc.

Nov 24

V Polsku se konají demonstrace proti soudní reformě

Ve stovce polských měst se večer podle deníku Gazeta Wyborcza konají demonstrace proti kontroverzní soudní reformě, kterou kritici označují za pokus vládní strany Právo a spravedlnost (PiS) o ovládnutí nezávislých soudů.

Oct 25

V Chemnitzu kvůli bombě z války evakuovali 17.500 lidí

Ve východoněmeckém městě Chemnitz (Saská Kamenice) kvůli nálezu bomby z druhé světové války evakuovali kolem 17.500 lidí.

Oct 17

Na demonstraci za toleranci se v Drážďanech sešly tisíce lidí

Několik tisíc lidí se v pondělí sešlo na demonstraci proti rasismu a nesnášenlivosti v saské metropoli Drážďanech.

May 14

V Egyptě odsoudili 51 lidí za účast na protivládní demonstraci

Soud v Egyptě poslal do vězení 51 lidí, kteří se v dubnu účastnili demonstrace proti rozhodnutí prezidenta Abdal Fattáha Sísího postoupit Saúdské Arábii dva sporné ostrovy v Rudém moři.

Feb 6

Na zakázané demonstraci v Calais zadržela policie asi deset lidí

I přes zákaz francouzských úřadů se v sobotu v Calais sešlo na 150 demonstrantů proti údajné islamizaci Evropy, část z nich se pak střetla s policií.

Jan 21

Na demonstraci hnutí Pegida v Lipsku přišlo 15 tisíc lidí

www.tyden.cz

V Lipsku na východě Německa ve čtvrtek večer začala demonstrace místní odnože hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida), účast ale nedosahuje avizovaných několika desítek tisíc.