English

ČSSD se soustředí na Senát. "Oranžové tsunami" ale nečeká

Týden.cz

Předseda ČSSD Jan Hamáček neočekává "oranžové tsunami" jako v senátních volbách před šesti lety, kdy ČSSD vyhrála se ziskem 13 senátních křesel. Předpokládá, že strana bude nejsilnější na Moravě.

More from Týden.cz

Aug 27

Duel Jaromíra Soukupa s lídrem ČSSD Janem Hamáčkem

Týden.cz

Diskusní pořad, který se nebojí žádného tématu, to je Duel Jaromíra Soukupa. V premiérovém dílu se pod palbou otázek ocitne předseda ČSSD Jan Hamáček.

Jul 22

Hamáček: ČSSD jasně řekla, kdo má být ministr kultury

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček nemíní měnit nominaci stranického místopředsedy Michala Šmardy na ministra kultury. Vylučuje i alternativu, že by byl vedením kultury pověřen on sám jako před rokem v případě diplomacie, kdy prezident Miloš Zeman…

Mar 13

Jednání o rozpočtu: nejdříve Hamáček, pak až ministři ČSSD

Týden.cz

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) bude s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) nadále jednat o rozpočtu pro rok 2020 sám.

Feb 28

ČSSD má nejhorší za sebou, věří její předseda Hamáček

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček bude chtít prosazovat štíhlejší vedení strany a elektronickou stranickou komunikaci. Uvedl to v dopise členům před pátečním a sobotním sjezdem, na kterém bude obhajovat svou funkci.

Jan 11

Pražská ČSSD nominovala ministra Petříčka na místopředsedu

Týden.cz

Pražská sociální demokracie v pátek na krajské konferenci zvolila jako kandidáta na místopředsedu strany ministra zahraničí Tomáše Petříčka. Hlasovala pro něho drtivá většina delegátů. Sdělil to mluvčí pražské ČSSD Radek Hlaváček.

Nov 24

Hradecká ČSSD nominovala na předsedu strany Hamáčka

Týden.cz / Domácí

Sociální demokraté Královéhradeckého kraje nominovali na předsedu strany Jana Hamáčka, na pozici prvního místopředsedy Romana Onderku a na funkci řadového místopředsedy Martina Netolického. Podpořili tak současné vedení strany, informoval…

Oct 20

Vláda ANO s ČSSD není posvátná kráva, řekl Hamáček. Má důvěru

Týden.cz

Širší vedení ČSSD dalo na zasedání v Hradci Králové důvěru předsedovi a vicepremiérovi Janu Hamáčkovi, jak se předpokládalo. Členové ústředního výkonného výboru se na tom usnesli podle zdroje ČTK absolutní většinou.

Oct 14

Hamáček: Pokud ČSSD odejde z vlády, nebudu jejím předsedou

Týden.cz

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček v neděli uvedl, že kdyby se sociální demokracie rozhodla odejít z vlády, nezůstal by v čele strany.

May 17

Hamáček prozradil Zemanovi, koho ČSSD navrhne na ministry

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček seznámil prezidenta Miloše Zemana na čtvrteční schůzce v Ostravě s návrhy jmen sociálnědemokratických ministrů do nové vlády.

May 1

Místopředsedům ANO se podmínky ČSSD pro účast ve vládě nelíbí

Místopředsedové ANO nejsou příliš nakloněni podmínkám ČSSD ohledně premiéra a předsedy hnutí Andreje Babiše a SPD Tomia Okamury, jimiž sociální demokraté podmiňují svou účast ve vládě s ANO a s podporou KSČM.

Apr 26

Babiš vs. Hamáček. Jak dál v jednání ANO a ČSSD?

Týden.cz

Schůzkou na úrovni předsedů by ve čtvrtek měla pokračovat jednání o vládě mezi ANO a ČSSD. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) i šéf ČSSD Jan Hamáček chyběli na středeční schůzce, kde jejich místopředsedové diskutovali o možném programovém…

Apr 25

Pnutí v ČSSD: senátoři odmítli vládu s ANO. Hamáček: Nechápu

Týden.cz / Domácí

Předseda ČSSD Jan Hamáček nerozumí razantním výrokům sociálnědemokratických senátorů o vyjednávání s hnutím ANO uprostřed těchto rozhovorů.

Apr 19

Vznikne koaliční vláda ČSSD a ANO? Odpovídal Jan Hamáček

Týden.cz / Domácí

Blíží se ustavení vlády, která by mohla mít šanci získat důvěru Poslanecké sněmovny? Jak se dohaduje s Andrejem Babišem o sestavování nového kabinetu? Jaké jsou priority ČSSD při vyjednávání s ANO? Nejen na to se můžete ptát předsedy…

Apr 18

Vznikne koaliční vláda ČSSD a ANO? Ptejte se Jana Hamáčka, odpoví ve čtvrtek 19. dubna ve 13.00

Týden.cz

Blíží se ustavení vlády, která by mohla mít šanci získat důvěru sněmovny? Jak se vyjednává s Andrejem Babišem o sestavování nového kabinetu? Jaké jsou priority ČSSD při vyjednávání s ANO? Nejen na to se můžete ptát předsedy sociální…

Apr 12

Šéf ČSSD Hamáček: Představu ANO si rádi vyslechneme

Týden.cz

Pokud hnutí ANO stojí o obnovení jednání s ČSSD, strana si představu ráda vyslechne. V reakci na aktuální rozhodnutí výboru ANO, který uložil vyjednávacímu týmu znovu začít rozhovory se sociální demokracií, to uvedl předseda ČSSD Jan…

Mar 21

Námluvy ČSSD s ANO. Hamáček: Je velká vůle hledat shody

Týden.cz / Domácí

Představitelé ANO a ČSSD jednali ve středu ve Sněmovně o daních a financích. Podle šéfa sociálních demokratů Jana Hamáčka trvají rozdíly, ale na obou stranách existuje vůle hledat shodu.

Jan 8

Hamáček bude kandidovat na předsedu ČSSD

Místopředseda ČSSD a bývalý předseda sněmovny Jan Hamáček bude kandidovat na šéfa strany. Nominaci přijal na pondělním jednání sociálních demokratů v domovské Mladé Boleslavi, oznámil na twitteru.

Jan 2

Jan Birke již nebude kandidovat na místopředsedu ČSSD

Místopředseda ČSSD Jan Birke nebude na únorovém mimořádném sjezdu strany v Hradci Králové funkci obhajovat.

Dec 17

Předsedou středočeské ČSSD je Hamáček

Týden.cz

Předsedou středočeské ČSSD se stal Jan Hamáček. Zvolili jej sociální demokraté na své krajské konferenci v Praze. Předseda Poslanecké sněmovny byl jediným kandidátem. Kromě Hamáčka, který měl osm nominací, měl na předsedu kandidovat se…

Mar 1

Katastrofa, chaos. Poslanci ANO kritizovali ministry z ČSSD

www.tyden.cz

Poslanci ANO kritizovali v neděli na sněmu vládního hnutí činnost ministerstev, které vedou sociální demokraté.