English

Rijád: Korunní princ MsB o zabití Chášukdžího neměl ponětí

Saúdská Arábie v sobotu přiznala, že saúdskoarabský novinář Džamál Chášukdží byl na konzulátu v tureckém Istanbulu zabit.

More from Týden.cz / Zahraničí

Feb 27

Zelensky přiletěl do Saúdské Arábie, chce jednat s korunním princem Salmánem

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj dnes přiletěl do Saúdské Arábie, aby se sešel s korunním princem Muhammadem bin Salmánem. Na svém účtu na telegramu napsal, že jednat budou o míru pro Ukrajinu nebo o návratu Ukrajinců zajatých…

May 22

Děti zabitého novináře Chášukdžího odpustily otcovým vrahům

Děti saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího zavražděného v roce 2018 oznámily, že otcovým vrahům odpustily. Novinář, který kritizoval saúdskoarabské představitele, byl zabit na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu zřejmě brutálním…

Jun 29

Erdogan: Korunní princ musí odhalit Chášukdžího vrahy

Trestní stíhání v případu vraždy saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího by mělo být vedeno v Turecku. Řekl to turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Některé aspekty vraždy jsou stále utajovány a všechny je musí osvětlit mezinárodní…

Mar 5

Tělo zavražděného Chášukdžího bylo zřejmě spáleno v peci blízko konzulátu

Tělo saúdskoarabského novináře Džamála Chášukdžího, který byl zavražděn loni v říjnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, bylo zřejmě spáleno ve velké peci na dvoře rezidence generálního konzula Saúdské Arábie nedaleko místa vraždy.

Feb 8

Rijád opět popřel vinu korunního prince na vraždě Chášukdžího

Saúdskoarabský korunní princ Muhammad bin Salmán nenařídil zavraždit novináře a kritika Rijádu Džamála Chášukdžího. Před novináři to řekl saúdskoarabský státní ministr pro zahraniční záležitosti Ádil Džubajr.

Nov 2

Chášukdží byl radikál, snaží se přesvědčit korunní princ

Týden.cz

Saúdský korunní princ Muhammad bin Salmán v telefonátu s americkými představiteli prezentoval zavražděného novináře Džamála Chášukdžího jako nebezpečného radikála.

Oct 24

Saúdský korunní princ: Zabití Chášukdžího je hanebný zločin

Zabití novináře Džamála Chášukdžího v Istanbulu je hanebným zločinem, který nelze ospravedlnit. Na investiční konferenci v Rijádu to ve středu řekl saúdský korunní princ Muhammad bin Salmán.

Oct 24

Saúdové povolili prohlídku studny na konzulátu v Istanbulu

Turecká policie dostala povolení od Rijádu prohledat studnu na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, uvedla turecká média s tím, že by prohlídka měla být ještě během středy.

Oct 24

Příbuzní Chášukdžího stále nemohou vycestovat ze Saúdské Arábie

Příbuzní zavražděného opozičního novináře Džamála Chášukdžího mají nadále zakázáno vycestovat ze Saúdské Arábie, i když je v úterý přijali a osobně jim kondolovali král Salmán a korunní princ Muhammad bin Salmán.

Oct 23

Dílek skládačky? Chášukdžího věci v autě saúdského konzulátu

Ve voze patřícím saúdskoarabskému konzulátu v Istanbulu našli turečtí vyšetřovatelé dvě zavazadla a věci náležející patrně zavražděnému saúdskoarabskému novináři Džamálu Chášukdžímu.

Oct 20

Rijád: Korunní princ MsB o zabití Chášukdžího neměl ponětí

Saúdská Arábie v sobotu přiznala, že saúdskoarabský novinář Džamál Chášukdží byl na konzulátu v tureckém Istanbulu zabit.

Oct 20

Novinář Chášukdží je mrtvý, přiznali Saúdové. Princ nic nevěděl

Týden.cz

Saúdská Arábie přiznala, že saúdskoarabský novinář Džamál Chášukdží byl na konzulátu v tureckém Istanbulu zabit. Zemřel prý po bitce s lidmi, s nimiž se na úřadě sešel. Informovala o tom saúdskoarabská oficiální tisková agentura SPA s…

Oct 19

Maas: Je načase, aby Saúdská Arábie vysvětlila případ Chášukdžího

Je pomalu načase, aby Saúdská Arábie vysvětlila případ novináře Džamála Chášukdžího, je přesvědčen německý ministr zahraničí Heiko Maas. Pokud se potvrdí, že byl zabit, není to jen šokující, ale hlavně nepřijatelné, řekl v pátek také Maas…

Oct 15

Vyšetřovatelé ohledávají konzulát Saúdů v Istanbulu

Saúdskoarabský konzulát v Istanbulu, odkud 2. října zmizel opoziční saúdskoarabský novinář, prohledává tým tureckých a saúdskoarabských vyšetřovatelů.

Oct 4

Turci si kvůli novináři předvolali velvyslance Saúdské Arábie

Turecké ministerstvo zahraničí si předvolalo saúdskoarabského velvyslance kvůli pohřešovanému saúdskoarabskému novináři a kritikovi politiky Rijádu.

Oct 5

Turecko zatklo zaměstnance amerického konzulátu v Istanbulu

Turecké úřady zatkly zaměstnance amerického konzulátu v Istanbulu pro údajné napojení na hnutí duchovního Fethullaha Gülena, žijícího v USA, kterého Ankara považuje za hlavního strůjce loňského pokusu o převrat.

Jan 15

Korunní princ teroru: Bin Ládin junior jde v otcových šlépějích

Týden.cz

Hamzá, oblíbený syn Usámy bin Ládina, jde v otcových šlépějích. Američané ho nedávno zařadili na seznam nebezpečných teroristů. Experti v něm vidí sjednotitele a novou tvář oslabené al-Kajdy. Je charismatický, populární a bojovníci mu…

Jul 29

Zadržení novináři stanuli v Istanbulu před soudem

Před soudem v Istanbulu se v pátek objevilo 21 novinářů zadržených v reakci na zmařený pokus o vojenský převrat z 15. července. Na záběrech tureckých televizí bylo vidět novináře, které do soudní síně doprovázejí policisté. Jde o část ze…

Aug 10

Střelba na konzulát USA a bombový útok na policii v Istanbulu

Bombový útok na policejní stanici v Istanbulu zranil v pondělí v noci pět policistů a dva civilisty. Výbuch vyvolal požár, který zničil část napadené budovy, exploze také poškodila okolní domy a auta.

May 11

Všechno je jinak! Tvrdí novinář o likvidaci Usámy bin Ládina

www.tyden.cz

Při likvidaci šéfa teroristické sítě Al-Káida Usámy bin Ládina pomáhaly pákistánská armáda i tajná služba. Tvrdí to známý americký investigativní novinář Seymour Hersh s odvoláním na nejmenované vysoce postavené pracovníky tajných služeb.…