English

Zeman by využil prezidentské veto na manželství homosexuálů

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman uvažuje o tom, že bude vetovat případné uzákonění možnosti manželství pro homosexuály. Manželství je podle něj určeno k tomu, aby rodina vychovávala děti.

More from Týden.cz

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Jun 7

Zeman by vetoval zákon, který by umožnil manželství lidem stejného pohlaví

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman by vetoval zákon, který by umožnil uzavírat manželství lidem stejného pohlaví. Novinářům po úterním jednání s maďarskou prezidentkou Katalinou Novákovou řekl, že nejen z jazykového hlediska slovo manželství implikuje…

Mar 31

Prezident Zeman omilostnil onkologicky nemocného muže odsouzeného za loupež

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman ve středu omilostnil onkologicky nemocného muže. Prominul mu zbytek nepodmíněného trestu vězení za loupež a nebezpečné vyhrožování.

Mar 19

Prezident Miloš Zeman udělil dvě milosti

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman dnes udělil dvě milosti. Trest prominul muži, který poskytnutím první pomoci zachránil život další osobě, a vězni se závažným onemocněním srdce. Oba byli odsouzeni k nepodmíněným trestům, první za zanedbání povinné…

Feb 12

Prezident Miloš Zeman podepsal devět zákonů

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal devět zákonů. Výše podpory z veřejných peněz pro české výzkumné organizace například nově nebude záležet pouze na počtu vědeckých výsledků, ale i na jejich kvalitě. Vedle toho signoval i další…

Aug 1

Prezident Miloš Zeman zahajuje dovolenou

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zahajuje dvoutýdenní dovolenou, kterou chce strávit na zámku v Lánech. Dovolená mu skončí podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka zhruba v polovině srpna, kdy ho bude čekat další řešení vládní krize v…

May 17

Šabatová podporuje uzavírání manželství párů stejného pohlaví

Týden.cz / Domácí

Ombudsmanka Anna Šabatová podporuje uzavírání manželství párů stejného pohlaví a doporučuje Sněmovně, aby zvážila jejich uzákonění. Řekla to na tiskové konferenci. Kancelář veřejné ochránkyně práv provedla průzkum, do kterého se zapojily…

May 15

Zeman na návštěvě u maďarského prezidenta Ádera

www.tyden.cz

Na prohlubování hospodářské spolupráce, podpoře jaderné energetiky či potřebě reformovat Evropskou unii se na jednání v Budapešti shodli český prezident Miloš Zeman a jeho maďarský protějšek János Áder.

May 9

Proevropskou výzvu prezidentů EU podpořil i Zeman

Prezident Miloš Zeman podpořil proevropskou výzvu 21 prezidentů Evropské unie. Ve společném prohlášení vyzvali občany unie, aby se zúčastnili voleb do Evropského parlamentu.

Apr 30

Zeman přijal demise Ťoka a Kněžínka a odvolal Novákovou

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman přijal demise ministrů dopravy Dana Ťoka a spravedlnosti Jana Kněžínka, odvolal ministryni průmyslu Martu Novákovou (všichni za ANO) a ministra životního prostředí Richarda Brabce (ANO) z funkce vicepremiéra.

Feb 28

Zeman se zastal Novákové: Její slova se skandalizují

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se zastal ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové (za ANO), o jejímž odvolání se spekuluje poté, co důvod pro drahá mobilní data v Česku hledala v přílišném využívání bezdrátových wi-fi sítí.

Oct 27

Hanba prezidentovi, křičel muž v muzeu na Zemana

Týden.cz / Domácí

Jeden z hostů při sobotním znovuotevření pražské historické budovy Národního muzea těsně před projevem prezidenta Miloše Zemana vykřikl několik kritických vět na adresu hlavy českého státu.

Oct 20

Expertní tým prezidenta Zemana podpořil jadernou energetiku

Týden.cz / Byznys

Prezident Miloš Zeman se bude se svým poradním sborem v sobotu zabývat energetikou. Mezi hosty jsou mimo jiné ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková a její předchůdce ve funkci Tomáš Hüner (oba za ANO), vyplývá z informací od…

Oct 16

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové soudce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 41 nových soudců. Očekává od nich, že svým razantním vstupem do systému zrychlí soudní řízení, řekl v projevu. Mezi novými soudci je i dosavadní generální sekretář Ústavního soudu Ivo…

Jul 10

Prezident Miloš Zeman jmenuje čtyřicet nových soudců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman v úterý jmenuje 40 nových soudců. Nejvíce nováčků posílí soudy, které spadají pod Krajský soud v Praze, Brně a Ústí nad Labem. Mezi nominovanými je 23 žen.

Jun 13

Manželství i pro lidi stejného pohlaví, navrhuje skupina poslanců

Týden.cz / Domácí

Skupina poslanců navrhla, aby manželství mohli uzavírat i lidé stejného pohlaví. Podle novely občanského zákoníku by měli stejná práva, jako mají v manželství žena a muž.

May 8

Tradiční kladení věnců. Zúčastnil se i prezident Miloš Zeman

Politici, vojáci a další lidé oslavili 73. výročí konce druhé světové války v Evropě. K Národnímu památníku v Praze na Vítkově se přišli podívat na tradiční kladení věnců také pamětníci a váleční veteráni. Den, kdy nacistické Německo…

Jan 3

Miloš Zeman by mohl být poražen

Týden.cz

O možnosti, jak by Miloš Zeman mohl prohrát prezidentskou volbu, uvažuje zástupce šéfredaktora časopisu TÝDEN Petr Kolář.

Sep 6

Exkluzivně pro TÝDEN: Miloš Zeman o své další kandidatuře

V pondělí 7. září oslaví prezident Miloš Zeman přesnou polovinu svého mandátu na Hradě. Pro časopis TÝDEN hodnotil uplynulých třicet měsíců ve funkci a představil plány pro druhou část svého funkčního období.