English

Německo mění přístup k Huawei. Výstavba 5G sítě bude bez ní

Týden.cz

Německá vláda podle listu Handelsblatt uvažuje kvůli možným bezpečnostním rizikům o změně přístupu k čínské firmě Huawei. Je dokonce možné, že se firma nebude podílet na budování mobilní sítě páté generace (5G).

More from Týden.cz

Jul 13

Británie chce firmě Huawei zakázat účast na výstavbě 5G

Týden.cz / Byznys

Britský premiér Boris Johnson se chystá čínské firmě Huawei Technologies zakázat účast na výstavbě sítí páté generace (5G) v Británii. Bez uvedení zdroje o tom informovala agentura Reuters.

May 14

Huawei v 5G podporuje už většina států v EU

www.tyden.cz

Česká republika je na prahu velmi důležitého rozhodnutí pro digitální budoucnost a implementaci 5G. Evropská komise totiž vyzvala členské státy, aby do 15. května, tedy tohoto pátku, přijaly první konkrétní a měřitelné kroky v souladu s EU…

Jul 27

Čínské velvyslanectví: Zprávy o spolupráci s firmami jsou smyšlené

Týden.cz / Domácí

Čínské velvyslanectví v ČR označilo informace o "tzv. zpravodajské spolupráci" ambasády s čínskými firmami působícími v Česku za smyšlené. Vyhrazuje si právo podniknout další kroky. Velvyslanectví to uvedlo ve vyjádření mluvčího, které…

May 24

Čína kritizovala Pompea. "Šíří nepravdivé zprávy o firmě Huawei"

Týden.cz / Byznys

Čína kritizovala amerického ministra zahraničí Mikea Pompea za to, že šíří nepravdivé zprávy ohledně čínské společnosti Huawei. Spojené státy Huawei obviňují z podílu na čínské vládní špionáži, což firma v čele se svým šéfem Žen Čeng-fejem…

May 24

Trump označil firmu Huawei za nebezpečnou, hovořil ale i o dohodě

Týden.cz / Byznys

Americký prezident Donald Trump ve čtvrtek označil čínskou firmu Huawei za velmi nebezpečnou. Zároveň však naznačil, že by americké výhrady vůči telekomunikačnímu gigantovi mohly být vyřešeny v rámci americko-čínské obchodní dohody,…

Apr 24

Huawei se v Británii může omezeně podílet na budování sítí 5G

Britská vláda se podle deníku The Daily Telegraph a dalších médií chystá umožnit čínskému výrobci telekomunikačních zařízení Huawei účast na budování mobilních sítí páté generace (5G), ale nikoli na klíčových částech systému.

Jan 30

Němci nechtějí, aby se Huawei podílel na výstavbě 5G sítě

Německé bezpečnostní úřady jsou podle veřejnoprávní televize ARD jednoznačně proti tomu, aby se čínská firma Huawei podílela na výstavbě mobilní sítě páté generace (5G).

Jan 23

Ministr: Jsme si vědomi bezpečnostních rizik ohledně Huawei

Francie si je vědoma rizik, která by znamenal přístup společnosti Huawei Technologies do chystaných 5G sítí, a až to bude potřeba, přijme určitá opatření.

Jan 11

Polská tajná služba kvůli špionáži zatýkala ve firmě Huawei

Polská civilní kontrarozvědka v úterý zadržela jednoho Poláka a jednoho Číňana a obvinila je ze špionáže pro čínské tajné služby. V případě čínského občana jde o jednoho z ředitelů polské pobočky čínské telekomunikační firmy Huawei.

Jan 11

Brabec: Čínská reakce na varování před Huawei se dala čekat

Týden.cz

Čínskou reakci na varování českých úřadů před technologiemi čínské společnosti Huawei bylo možné očekávat, řekl v pátek místopředseda vlády Richard Brabec (ANO).

Jan 10

Ministr zahraničí se sejde s čínským velvyslancem kvůli Huawei

Týden.cz / Domácí

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) se sejde s čínským velvyslancem Čang Ťien-minem. Bude s ním jednat o varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) před používáním hardwaru a softwaru čínských firem…

Jan 7

Čínská Huawei představila nový čip pro datová centra

Týden.cz / Byznys

Čínská telekomunikační společnost Huawei Technologies v pondělí představila nový procesorový čip pro datová centra a cloudové služby.

Dec 18

Bezpečnostní hrozba. Vláda se zbavuje mobilů od Huawei

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš (ANO) nařídil, aby se Úřad vlády ČR zbavil mobilů od čínské firmy Huawei. Stejně bude postupovat třeba ministerstvo průmyslu a obchodu či ministerstvo zdravotnictví. Uvedli to premiér a mluvčí ministerstev.

Jul 2

Vodafone poprvé v Česku otestoval mobilní 5G

Týden.cz / Byznys

Mobilní operátor Vodafone předvedl v Karlových Varech první živou ukázku mobilní sítě 5G v Česku. Síť dosahuje zhruba desetinásobné rychlosti proti připojení přes LTE, tedy až dva Gbit/s.

Aug 9

Nissan prodává divizi na výrobu baterií čínské firmě

Týden.cz / Auta

Japonská automobilka Nissan Motor prodá svou divizi na výrobu baterií čínskému investorovi. Podle zdrojů, na které se odvolává agentura Bloomberg, za ni získá asi miliardu dolarů (22 miliard Kč).

Jun 30

Čínská ZTE chce zdvojnásobit výdaje na výzkum mobilní sítě 5G

Týden.cz / Byznys

Čínský výrobce telekomunikačního zařízení ZTE Corp. hodlá od letošního roku zdvojnásobit výdaje na výzkum mobilní sítě páté generace (5G). Každým rokem tak do této oblasti investuje dvě miliardy jüanů (6,8 miliardy korun).

Apr 1

Huawei investuje do výzkumu a reklamy, firma roste pomaleji

Týden.cz / Byznys

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení Huawei Technologies loni zvýšil čistý zisk o 0,4 procenta na 37,1 miliardy jüanů (136,4 miliardy Kč), což je nejpomalejší růst za šest let.

Dec 14

Čínská firma kupuje společnost Mountfield

Týden.cz / Byznys

Českého prodejce zahradní techniky a bazénů Mountfield kupuje čínská skupina Eurasia Development Group Limited. Informovaly o tom ve středu servery Novinky.cz a IHNED.cz s odvoláním na zakladatele a většinového akcionáře Mountfieldu Ivana…

Jul 25

Čínská firma Huawei má úspěšné pololetí, její příjem vzrostl o 40 procent

Týden.cz / Byznys

Příjem čínského výrobce Huawei Technologies Company vzrostl v letošním prvním pololetí o 40 procent na 245 miliard jüanů (900,9 miliardy Kč). Oznámila to firma, která je jedním z největších výrobců telekomunikačního zařízení na světě a…

Oct 30

Třetí generace modelu Superb vstupuje na čínský trh

Týden.cz / Auta

Škoda Auto začala prodávat třetí generaci svého největšího modelu Superb v Číně. Na svém největším trhu chce během několika let zvýšit svůj celkový prodej na půl milionu aut ročně. Loni jich v Číně prodala 281 400, což je čtvrtina…