English

Nejdůvěryhodnějším lídrem je Zeman, Trump s Merkelovou ostrouhali

Týden.cz

Nejdůvěryhodnější z vybraných osobností světové politiky pro české občany zůstává podle Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) český prezident Miloš Zeman.

More from Týden.cz

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Oct 21

Hornbach otevřel vánoční centra

Týden.cz / Byznys

Zákazníci se každoročně těší na otevření vánočních center v prodejnách projektových marketů Hornbach po celé České republice. Ve snaze dopřát jim dostatek času na klidný nákup otevírá Hornbach svá vánoční centra vždy dva měsíce před Vánoci.

Jan 24

Důvěra lidí v českou ekonomiku opět po půl roce v lednu stoupla o dva body

Týden.cz / Byznys

Důvěra v českou ekonomiku se v lednu po půl roce zvýšila. Proti loňskému prosinci stoupla o dva body na hodnotu 97,6 bodu, přičemž optimističtější jsou podnikatelé i spotřebitelé.

Oct 22

Vánoční centra v Hornbachu otevřena

Týden.cz / Byznys

Do Vánoc zbývají dva měsíce a projektové markety Hornbach v pátek otevřely svá vánoční centra, aby svým zákazníkům zajistily dostatek času na klidný nákup a pohodlnou přípravu i výzdobu.

Jun 16

Rok Adolfa Loose proběhne on-line, připojí se i Česká centra

www.tyden.cz

Do letošního Roku Adolfa Loose, jímž se v mnoha zemích připomíná 150. výročí narození jednoho z nejvýznamnějších světových architektů 20. století, se připojí i Česká centra. Pro on-line prostředí připravila program Adolf Loos - Pioneer of…

Nov 6

Důvěra v prezidenta klesla mezi Čechy, vláda si mírně polepšila

Důvěra v prezidenta v říjnu klesla o čtyři procentní body na 47 procent, což je nejméně od loňského května, kdy mu věřilo 41 procent lidí. Pohoršili si i starostové a obecní zastupitelstva, nicméně zůstávají pro občany nejdůvěryhodnější.…

Jun 19

Češi už nechtějí centra jen s obchody, žádají zábavu

Týden.cz / Domácí

Výstavba nákupních center orientovaných pouze na obchod podle architektů v ČR končí. Objekty, které se stavěly v 90. letech, se už v ČR nebudují a ty staré se přestavují na atraktivnější prostory se širší nabídkou.

Jun 10

Desítky lidí byly evakuovány z kulturního centra v České Lípě

Týden.cz / Domácí

Hasiči v neděli odpoledne evakuovali 34 lidí z Kulturního centra Crystal v České Lípě. Při bouřce se kvůli zateklé vodě propadl strop na toaletě.

Jun 6

Poslancům věří jen každý třetí Čech, důvěra v prezidenta roste

Důvěra v prezidenta Miloše Zemana po dvouměsíčním poklesu v květnu mírně vzrostla. Věří mu 51 procent lidí.

May 14

Důvěra Čechů v Českou národní banku se zvyšuje

Týden.cz / Byznys

Důvěra občanů v Českou národní banku (ČNB) se podle zjištění agentury STEM vrátila na úroveň před zahájením devizových intervencí v listopadu 2013. Bance nyní věří 74 procent Čechů, po zavedení kurzového závazku spadla důvěra lidí v ČNB na…

May 10

Důvěra v Zemana klesá, přesto je důvěryhodnější než vláda

Týden.cz / Domácí

Od lednového znovuzvolení Miloše Zemana hlavou státu důvěra veřejnosti v úřad prezidenta klesla z 55 na 49 procent. Vyplývá to z dubnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění.

Apr 3

Důvěra v prezidenta i vládu klesá. Češi nejvíc věří starostům

Důvěra v prezidenta Miloše Zemana v březnu klesla o šest procentních bodů na 50 procent, pohoršila si i vláda, poslanci i hejtmani.

Mar 28

Vrah z islámského centra přiznal, že zabil šest lidí

Kanaďan Alexandre Bissonnette, který loni v lednu zastřelil v islámském kulturním středisku v Quebeku šest lidí, ve středu přiznal vinu ve všech bodech obžaloby.

Dec 29

Při požáru obchodního centra zemřelo nejméně patnáct lidí

Nejméně 15 lidí zemřelo a dalších 50 utrpělo zranění při nočním požáru ve vícepodlažním obchodním centru v indickém městě Bombaji. Mezi mrtvými je 11 žen.. S plameny bojovalo více než pět hodin osm hasičských vozů, příčina požáru zatím…

Sep 26

Z Modřan do centra nepojedou tramvaje

Týden.cz / Domácí

Mezi Modřany a Podolím nebudou od čtvrtka do pondělí jezdit tramvaje. Důvodem jsou rekonstrukce výhybky, revize troleje a opravy tratě. Cestující budou po dobu výluky převážet autobusy.

Feb 10

Česká centra a Národní knihovna ČR potvrdily spolupráci

Týden.cz

Generální ředitel Českých center Jan Závěšický a generální ředitel Národní knihovny ČR Petr Kroupa podepsali v Zrcadlové kapli Klementina Memorandum o spolupráci obou institucí v oblasti podpory kulturních projektů.

Nov 8

Amazon hledá na brigádu do centra v Dobrovízi 2500 lidí

Amazon hledá na brigádu do distribučního centra v Dobrovízi, které je v provozu od září, celkem 2500 lidí. Měli by pomoci se zpracováním objednávek, jejichž počet v předvánočním období výrazně stoupá.

Apr 28

Babiš je nejdůvěryhodnější, míní Češi. Fanoušky ale ztrácí

www.tyden.cz

Z čelných představitelů stran zastoupených ve sněmovně Češi i nadále nejvíce důvěřují šéfovi ANO Andreji Babišovi. Z aktuálního průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění vyplývá, že na druhém místě tohoto žebříčku důvěryhodnosti je…

Jan 24

Stovky lidí pochodovaly Prahou na podporu centra Klinika

www.tyden.cz

Stovky lidí se odpoledne zapojily do pochodu Prahou, aby podpořily využití bývalé polikliniky v Jeseniově ulici na pražském Žižkově jako autonomního sociálně-kulturního centra Klinika. Průvod se ve 14 hodin vydal ze Žižkova na náměstí…