English

Bílá nemusí být nudná a sterilní, když vyberete správný odstín

Deník.cz / Bydlení

Bílá barva je univerzální a v interiérech stále nejpoužívanější. Přesto každá bílá stěna může působit trochu jinak. Záleží na tom, jaký odstín bílé barvy zvolíte.

More from Deník.cz / Bydlení

Feb 27

Jaký je rozdíl mezi hnědými a bílými vajíčky? Malý, ale podstatný

Deník.cz / Bydlení

Vajíčka jsou důležitou a oblíbenou součástí našeho jídelníčku. Ti šťastnější si pro ně chodí do vlastního kurníku nebo k ověřenému zemědělci, ti ostatní do obchodů. Mohou si vybrat z vajíček malých, středních a velkých, zvolit vejce od…

Sep 8

Polévka z bílé ředkve? Asi jste se ušklíbli. Jenže to je chyba, je vynikající!

www.dumazahrada.cz

Bílá ředkev je právě v sezoně, a pokud ji nepěstujete na zahradě, bez problémů ji seženete na trzích i v obchodech. Výborná je čerstvá i tepelně upravená – třeba v této jednoduché krémové polévce.

Aug 8

Bílé jako sníh: Jak vybělit a vydezinfikovat spáry mezi dlaždicemi

www.dumazahrada.cz

Vyčištění spár mezi dlaždicemi je často obtížné, a někdy ani účinné čisticí prostředky nezabírají. Přitom na povrchu spárovací hmoty často zůstávají zbytky špíny, mastnoty a někdy i plísně. Při volbě vhodného čisticího prostředku je třeba…

Jul 1

Nechte vaše stěny zářit: Příručka pro výběr bílé barvy

www.dumazahrada.cz

Umíte vybrat tu správnou bílou barvu pro vaše stěny? Můžete použít vysoce krycí barvy, základní nátěry, tónované základní nátěry, nebo barvy dva v jednom kombinující vlastnosti základního a vrchního nátěru. Prozradíme vám, jakých parametrů…

Mar 15

Jak prát záclony, aby byly zářivě bílé

www.dumazahrada.cz

Záclony a závěsy jsou v domácnosti často zanedbávané, přitom právě tento textil ovlivňuje celkový dojem z místnosti. Jak vyprat zašedlé záclony, které ztratily svůj původní jas? Poradíme vám, jak a v čem je prát, aby opět zářily čistotou.

Feb 23

Bílá plíseň na trávníku ho může zcela zničit

www.dumazahrada.cz

Únor s sebou přináší chladné a vlhké počasí. A právě takové podmínky jsou jako dělané pro vznik plísně sněžné, která pokryje váš trávník nehezkou bílou vrstvou. Co se s tím dá dělat? A je plíseň škodlivá?

Feb 20

Jak prát záclony, aby byly zářivě bílé?

www.dumazahrada.cz

Záclony jsou krásným doplňkem v interiéru. Po pár vypráních se ale může stát, že ztratí svoji zářivě bílou barvu. Pokud ji chcete obnovit, stačí dodržet pár základních principů při jejich praní, které to jsou?

Nov 4

Tři tipy na obklady do bílé kuchyně

www.dumazahrada.cz

Do nové kuchyně už jste vybrali bílou kuchyňskou linku, máte jasno, jakou položíte podlahu, nakoupená světla. Ale co obklad? Ten je v kuchyních velmi důležitý nejen z estetického, ale hlavně praktického hlediska. Jaké jsou vaše možnosti?

Nov 3

Bílé dveře v interiéru? Něco, co nikdy nevyjde z módy

www.dumazahrada.cz

Bílá je nejvíce neutrální a univerzální barvou, na kterou lze narazit. Rozptyluje světlo, navíc opticky zvětšuje prostor. Tak proč ji nevnést do interiéru ve formě dveří? Podívejte se na naši inspiraci a zjistěte, proč jsou bílé dveře…

Sep 28

Jak vyčistit skvrny z bílé zdi

www.dumazahrada.cz

Už je to doba, co vaše zdi zely čistotou, ale do malování se vám zrovna dvakrát nechce? Víme, jak odstranit mastné skvrny, čáry od pastelek nebo fleky od zabití komára. Pomoci mohou prosté, a přitom velmi účinné babské rady.

Jul 25

Žárovky – teplá bílá, nebo žlutá?

www.dumazahrada.cz

Říká vám něco zraková pohoda? Ne? Čím více jsme v zrakové pohodě, tím lépe pro naše tělo – pomáhá v tom uspořádání prostor, eliminace únavy, ale také volba vhodných světel. Jakou žárovku zvolit, aby vaše oči nebyly zbytečně unavené?

Apr 17

Černá je nová bílá. Patří i tam, kde ji nečekáte

Deník.cz / Bydlení

Tmavé barvy interiér ztmavují a mohou ho i opticky zmenšit. Ale stejně tak ho mohou pocitově oteplit, zútulnit a ozvláštnit. Pokud jste se i vy nezřídka přistihli při pocitu pohodlí a jisté domáckosti v černé nebo třeba tmavozeleně…

Mar 9

Jak vyčistit bílé tenisky, aby opět zářily novotou

www.dumazahrada.cz

Bílé tenisky jsou nadčasovým trendem. Když zářivě bílé boty poprvé obujeme, zaplaví nás opojný pocit. O to větší je pak zklamání ze zjištění, že jsou špinavé. Poradíme vám, jak vyčistit bílé tenisky, bílou podrážku i tkaničky, aby boty…

Dec 7

Při zazimování chalupy myslete také na bílou techniku

www.dumazahrada.cz

Komu skončila chalupářská sezona, určitě už myslel na zazimování objektu. A mezi něj patří také péče o běžné spotřebiče. Jak se o ně postarat, aby přežily zimu v co nejlepší kondici?

Mar 15

Bílá nemusí být nudná a sterilní, když vyberete správný odstín

Deník.cz / Bydlení

Bílá barva je univerzální a v interiérech stále nejpoužívanější. Přesto každá bílá stěna může působit trochu jinak. Záleží na tom, jaký odstín bílé barvy zvolíte.

Dec 17

Inspirace: Bílé Vánoce ve vašem obýváku

Deník.cz / Bydlení

Meteorologové se letos tváří skepticky a zatím předpovídají spíš Vánoce na blátě. My si ale můžeme kouzelné bílé Vánoce vytvořit doma a sníh k tomu ani nebudeme potřebovat.

Nov 7

Jak zútulnit interiér v černé a bílé, aby nepůsobil příliš chladně

Ćernobílá kombinace bývá nazývána nestárnoucí klasikou či rovnou vrcholem elegance. V interiéru nás ale někdy zklame, protože ostrý kontrast černé a bílé může vyhlížet stroze a neosobně. Jak takový dojem vylepšit?

Aug 31

V českých interiérech vládne bílá: bojíme se barev?

Deník.cz / Bydlení

Bílou barvu v interiéru preferuje podle nedávného průzkumu 57% Čechů. Znamená to, že jsme konzervativní a bojíme se sáhnout po výraznějších barvách, abychom takříkajíc nic nezkazili? Nemusí to tak být.

Dec 14

K zimě patří bílá aneb Objevte kouzlo a eleganci bílých dekorací

Deník.cz / Bydlení

Se zimou máme spojené Vánoce, cukroví, stromeček, ale také sněhovou nadílku, lyžování a další zimní radovánky. Mnoho z nás si při představě zimy vybaví zasněžené obrázky Josefa Lady.

Jun 6

Pod Bílou horou roste bytový dům. Investor plánuje dlouholetou výstavbu v okolí

Výhled na dominanty Brna a zároveň přírodu hned za domem. To slibují brněnští developeři Avrio Invest, kteří ve čtvrtek položili základní kámen nové rezidenci pod Bílou horou v Židenicích. Hotovo má být již příští rok v březnu.