English

Babiš uvede do funkce všechny tři nové ministry

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš by měl v úterý odpoledne stihnout uvést do úřadu všechny tři nové členy své vlády, které předtím ve 14.00 jmenuje prezident Miloš Zeman.

More from Týden.cz

Oct 27

Prezident Zeman přijme v neděli v Lánech Babiše, oznámil Hrad bez podrobností

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přijme v neděli odpoledne na zámku v Lánech expremiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Bez dalších podrobností to ve čtvrtek na twitteru uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Následující den, v pondělí 31. října, má…

Sep 21

Hamáček: Babiš by měl jmenovat nového ministra co nejrychleji

Týden.cz / Domácí

Vicepremiér a šéf sociálních demokratů Jan Hamáček sdělil, že od premiéra Andreje Babiše (ANO) očekává co nejrychlejší oznámení jména nového ministra zdravotnictví, aby resort mohl řídit opatření proti epidemii koronaviru.

Jan 3

Prezident a premiér s manželkami poobědvají v Lánech

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou ve čtvrtek na lánském zámku poobědvá s premiérem Andrejem Babišem a jeho manželkou Monikou.

Jul 10

Prezident Miloš Zeman jmenuje čtyřicet nových soudců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman v úterý jmenuje 40 nových soudců. Nejvíce nováčků posílí soudy, které spadají pod Krajský soud v Praze, Brně a Ústí nad Labem. Mezi nominovanými je 23 žen.

Jun 21

Premiér Andrej Babiš v Duelu Jaromíra Soukupa

Týden.cz

Jste zvědaví, jak obstojí předseda vlády České republiky Andrej Babiš pod palbou otázek generálního ředitele TV Barrandov? Sledujte již dnes ve 21.15 Duel Jaromíra Soukupa, který slibuje exkluzivní živý přenos, ostrou výměnu názorů,…

May 31

Tlak na vládu. Zeman jmenuje Babiše premiérem ve středu

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše (ANO) podruhé premiérem ve středu 6. června. První Babišova vláda nezískala důvěru poslanců a nyní úřaduje v demisi.

May 29

Že Zeman jmenuje Babiše premiérem? Politiky to nepřekvapilo

Týden.cz / Domácí

Představitele ČSSD a KDU-ČSL nepřekvapilo vyjádření prezidenta Miloše Zemana, že jmenuje šéfa hnutí ANO Andreje Babiše premiérem ještě před koncem referenda v sociální demokracii o vstupu do vlády s ANO.

May 28

Zeman: Babiše jmenuji premiérem ještě před koncem referenda ČSSD

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše (ANO) podruhé premiérem ještě před ukončením referenda ČSSD o účasti ve vládě. Babiš pak bude mít zhruba dva týdny na to, aby prezidentovi přinesl návrh na obsazení ministerských křesel. Zeman…

May 23

Zeman: Babiše jmenuji premiérem bez ohledu na ČSSD

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman jmenuje premiéra v demisi Andreje Babiše znovu předsedou vlády bez ohledu na výsledek referenda o účasti ČSSD ve vládě. Zeman to řekl na Žofínském fóru v Praze.

Feb 5

"Takové loutky ministři ANO nejsou." Lidovci o vládě bez Babiše

Lidovci se neobávají toho, že kdyby šéf vítězného hnutí ANO Andrej Babiš nebyl ve vládě, řídil by ji zpovzdálí jako loutkový kabinet. Dál trvají na své podmínce, že do vlády nepůjdou s trestně stíhaným politikem.

Jan 23

Zeman: Babiše jmenuji premiérem v průběhu února

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve středu pověří Andreje Babiše (ANO) jednáním o sestavení nové vlády. Premiérem ho jmenuje v průběhu února.

Jan 22

Zeman jmenuje Babiše premiérem. I kdyby s Drahošem prohrál

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman jmenuje šéfa hnutí ANO Andreje Babiše podruhé premiérem před koncem svého prezidentského mandátu, pokud ve víkendových prezidentských volbách prohraje.

Jan 22

ANO: Babiš je jediný kandidát na premiéra

Týden.cz

Předseda ANO Andrej Babiš je jediným kandidátem hnutí na předsedu příští vlády. V kandidátské pozici ho jednomyslně potvrdil výbor hnutí. ANO taktéž vyzvalo své členy, voliče a sympatizanty, aby ve druhém kole prezidentských voleb dali…

Dec 6

Prezident Zeman jmenuje Babiše premiérem

Prezident Miloš Zeman ve středu po poledni jmenuje premiérem předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Je to první krok k ustavení nového kabinetu namísto dosavadní vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), jejíž demisi Zeman přijal v úterý.

Nov 28

Zeman prozradil, kdy jmenuje Babiše premiérem i novou vládu

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman jmenuje Andreje Babiše (ANO) premiérem ve středu 6. prosince. Novou vládu jmenuje ve středu 13. prosince. Babiš to řekl po jednání se Zemanem na Hradě. Jména ministrů Babiš na přání Zemana nezveřejní, protože s…

Nov 23

Zeman jmenuje Babiše premiérem na Mikuláše

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman se chystá jmenovat předsedu hnutí ANO Andreje Babiše premiérem ve středu 6. prosince, jeho chystanou menšinovou vládu hodlá jmenovat v pátek 15. prosince.

May 16

Hnutí ANO má podle Babiše tři kandidáty na ministra

Týden.cz / Domácí

Hnutí ANO má podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) další kvalitní kandidáty na ministra financí. Ministr to v úterý uvedl na tiskové konferenci k EET s tím, že hnutí může nyní nabídnout tři kandidáty.

May 6

ANO má kandidáta na ministra financí, když Zeman Babiše odvolá

Týden.cz

Hnutí ANO má kandidáta na ministra financí, pokud prezident Miloš Zeman z této funkce odvolá vicepremiéra a šéfa hnutí Andreje Babiše. Babiš to řekl České televizi. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) nesmí být tento kandidát spjat s…

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Jul 18

Babiš premiérem? Hlasování rozhodlo ANO!

Týden.cz / Domácí

Na Bezpečnostní radě státu, jež proběhla před měsícem, se první místopředseda vlády Andrej Babiš nechal slyšet, že již brzy může být sám premiérem. Podle výsledků ankety TYDEN.CZ se ministr financí tentokrát ani nemusí plést.