English

Se smrtí Karla Gotta odešlo mé mládí, truchlí fanynka. Přijela až z Německa

iDNES.cz / Zprávy

Sláva zpěváka Karla Gotta přesahovala hranice České republiky. Obzvlášť populární byl v sousedním Německu. Právě od našich západních sousedů zamířilo na poslední rozloučení se zpěvákem desítky fanoušků. Někteří míří i k jeho vile na…

More from iDNES.cz / Zprávy

Dec 30

Silvestrovská zábava zahrne zmizení Lucie Borhyové i hold Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Poslední den roku nabídnou tuzemské stanice vesměs speciální vydání svých stálých pořadů, pouze Nova je propojila do show s názvem Velký silvestrovský případ.

Jul 30

Na Besedě se bude diskutovat o Gottovi a ženách v české hudbě

iDNES.cz / Kultura

Devětadvacátý ročník festivalu Beseda se bude konat 5. a 6. srpna v moravském Tasově a jako největší hvězdy nabídne britskou kapelu Black Country, New Road. Dále vystoupí Lenka Dusilová, Amélie Siba, Kittchen a mnoho dalších.

Jun 20

RECENZE: Místy monumentální, místy vycpávková pocta Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Zhruba měsíc před nedožitými 83. narozeninami nejslavnějšího českého popového zpěváka 20. století uspořádal tým pod vedením Gottovy manželky Ivany v O2 areně koncert Pocta Karlu Gottovi.

Apr 19

Poctu Karlu Gottovi složí desítky jeho pěveckých kolegů a přátel

iDNES.cz / Kultura

Na jednom pódiu se 19. a 20. června 2022 v pražské O2 areně sejde na čtyřicet zpěváků a zpěvaček, aby vzdali hold Karlu Gottovi. U obou vyprodaných koncertů se podařilo přidat další místa, která jsou nyní v předprodeji.

Nov 26

Pronikat za léta šířené mýty. Vychází biografie o Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Po autobiografii Má cesta za štěstím je tu další kniha, shrnující životní i pěveckou pouť Karla Gotta. Napsal ji hudební publicista Pavel Klusák a nese název GOTT– Československý příběh.

Sep 15

Kvůli koronaviru se přesouvá koncertní pocta Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Z důvodu nejisté situace ohledně koronavirové pandemie se pořadatelé koncertu Pocta Karlu Gottovi rozhodli přesunout oba dva plánované termíny na příští rok.

Sep 9

4 Tenory spojuje muzikál a obdiv ke Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Spojení hlasů Pavla Vítka, Jana Kříže, Mariana Vojtka a Michala Bragagnolo dalo vzniknout seskupení 4 Tenoři, které debutuje albem filmových a muzikálových melodií.

Aug 11

Krása se vrací. Lucie Bílá a 4 Tenoři vzdali hold Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Zpěvačka Lucie Bílá a kvartet 4 Tenoři společně natočili předělávku skladby Krása z repertoáru Karla Gotta. Jde o poctu loni v říjnu zesnulému pěvci.

Feb 24

Helena Vondráčková se vydá na koncertní turné a vzdá hold Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Zpěvačka Helena Vondráčková zahájí 4. dubna v Trutnově koncertní turné Vzhůru k výškám, objeví se na filmovém plátně a chystá také nové album.

Feb 18

Pocta Karlu Gottovi táhne. Organizátoři přidali druhý koncert

iDNES.cz / Kultura

Pro velký zájem se organizátoři rozhodli přidat ještě jeden koncert k poctě Karlu Gottovi. Kdo si tedy nestihl koupit lístky na úterý 15. prosince, může si pořídit vstupenky na následující den, tedy na středu.

Feb 12

Hvězdy české a slovenské populární hudby vzdají hold Karlu Gottovi

iDNES.cz / Kultura

Pár dní před koncem roku 2020, konkrétně 15. prosince, se v O2 areně sejdou čeští a slovenští zpěváci, aby uctili památku loni zesnulého Karla Gotta.

Oct 4

Pořady o Karlu Gottovi přilákaly k obrazovkám přes dva miliony diváků

iDNES.cz

Pořady věnované Karlu Gottovi vidělo ve středu na třech největších televizních kanálech v hlavním vysílacím čase více než 2,1 milionu diváků, tedy téměř 60 procent všech lidí u obrazovek. Vyplývá to z informací televizí. Gott zemřel v…

Oct 2

Praha hledá vhodné místo, které by pojmenovala po Karlu Gottovi

iDNES.cz / Zprávy

Před pražskou vilou zpěváka Karla Gotta na Bertramce, který zemřel v noci na dnešek, se objevily první kytice a zapálené svíčky od jeho fanoušků. Primátor Zdeněk Hřib chce na památku Gotta pojmenovat některé místo v hlavním městě.

Jul 12

Český rozhlas má pro fanoušky Karla Gotta k jeho narozeninám dárek

iDNES.cz / Zprávy

Karel Gott v neděli slaví 80. narozeniny. Gratulovat mu bude i Český rozhlas, který má dárek spíše pro jeho fanoušky. Gott totiž natočil se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu novou verzi písně Karla Svobody Jdi za štěstím. Premiéru…

May 10

Karlu Gottovi hacknuli instagramový profil, tak si založil nový

iDNES.cz

Karel Gott (79) si založil profil na Instagramu. První video s pozdravem na něm zveřejnil ve středu 8. května odpoledne a naznačil přitom, že bude s fanoušky nově sdílet ještě více fotografií a videí ze svého života. Pak ale jeho profil…

Nov 28

Naučili jsme se žít ze dne na den, říkají Ivana a Karel Gottovi

iDNES.cz

Karel Gott příští rok oslaví 80. narozeniny, na které se chystá ve velkém. S manželkou Ivanou (42) píšou knihu, o zpěvákovi se točí film a chystá se i koncert. V rozhovoru pro čtvrteční Magazín DNES zavzpomínali také na těžké období…

Mar 8

Karlu Gottovi se splnil sen. Má svou hvězdu na Chodníku slávy

revue.idnes.cz

Na Chodníku slávy ve foyer Hudebního divadla Karlín v Praze přibyla hvězda Karla Gotta (78). Populární zpěvák se tak dočkal stejné pocty jako zakladatel divadla Eduard Tichý, američtí skladatelé John Kander a Frank Wildhorn a britský…

Apr 26

Návštěvníky výstavy o Karlu Gottovi pozdraví zpěvákův hologram

iDNES.cz / Kultura

Digitální dómy, video klipy a sestřihy kariérních střípků či uvítání návštěvníků Karlem Gottem prostřednictvím holografické projekce nabídne expozice s názvem Gott, my life, která mapuje zpěvákovu dráhu. K vidění bude na pražském Rašínově…

Mar 4

Karel Gott kvůli nemoci přišel o vlasy, fanoušky pozdravil v klobouku

iDNES.cz

Zpěvák Karel Gott (76) se za dva týdny dozví, jestli rakovinu mízních uzlin porazil. Jeho mluvčí oznámila, že podle předběžných výsledků nemoc ustoupila. Zpěvák se po delší době ukázal a poslal fanouškům vzkaz.