English

Dostálová: Obsah auditu EK neznám a ani nechci

Týden.cz

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová v úterý řekla, že závěry auditu Evropské komise o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše nezná a ani je nechce znát. Zároveň uvedla, že se nejedná o politický dokument a je v režimu "důvěrné".

More from Týden.cz

Jul 17

Podle Andreje Babiše má Česko stále problém s rozdělováním peněz z fondu obnovy

Týden.cz

Česko trvá na změně klíče pro rozdělování peněz z balíku určeného na pomoc ekonomikám zasaženým koronavirovou krizí, o kterém v pátek budou poprvé osobně jednat prezidenti a premiéři zemí Evropské unie.

May 5

Do Česka poputuje 142 miliard korun od Evropské komise

Týden.cz / Byznys

Evropská komise České republice schválila státní podporu za 5,2 miliardy eur pro firmy zasažené koronavirem. Pomoc ve formě státních záruk za úvěry bude určena zejména větším podnikům s významným podílem vývozu. Komise to oznámila v…

Apr 1

Audit ke střetu zájmů Babiše: Evropská komise prodloužila termín pro odpověď

Evropská komise prodloužila termín pro odpověď na audit ohledně střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) o dva měsíce, tedy do 5. června.

Jan 6

Druhý audit Evropské komise konstatuje Babišův střet zájmů

Týden.cz

Audit Evropské komise k zemědělským dotacím konstatuje, že premiér Andrej Babiš (ANO) je ve střetu zájmů a dál ovládá holding Agrofert. Firma tak nemá nárok na dotace z Evropské unie.

Dec 3

Dostálová: Obsah auditu EK neznám a ani nechci

Týden.cz

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová v úterý řekla, že závěry auditu Evropské komise o střetu zájmů premiéra Andreje Babiše nezná a ani je nechce znát. Zároveň uvedla, že se nejedná o politický dokument a je v režimu "důvěrné".

Dec 3

Dostálová: Česko se má k auditu vyjádřit

Průvodní dopis připojený k auditu Evropské komise o možném střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) vyzývá ČR k vyjádření, zda se závěry souhlasí, nebo nikoliv. Země proto využije dvouměsíční lhůtu, kterou na vyjádření dostane po…

Sep 5

Česko zlepšilo výběr DPH, vyplývá ze zprávy Evropské komise

Týden.cz / Byznys

Mezera ve výběru daně z přidané hodnoty (DPH), která představuje rozdíl mezi očekávaným a skutečným výběrem DPH, se v roce 2017 v Česku snížila o zhruba 6,4 miliardy korun na 54,8 miliardy korun.

Jul 8

MF a MMR dostaly překlad zprávy Evropské komise o auditu dotací

Ministerstva financí a pro místní rozvoj dostala oficiální překlad návrhu auditní zprávy Evropské komise o údajném střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO).

Jun 5

Obhajoba Babiše k auditu EK je přes čáru

Obhajoba českého premiéra Andreje Babiše, který návrh auditní zprávy Evropské komise ohledně jeho údajného střetu zájmů v souvislosti s holdingem Agrofert označil za útok na Česko a za destabilizaci Česka, je "přes všechny čáry".

Jun 1

Zpráva Evropské komise: Česko může vracet až 450 milionů

Týden.cz

Česko by mohlo do rozpočtu EU vracet kolem 450 milionů korun dotací, které čerpal holding Agrofert. Vyplývá to z návrhu auditní zprávy Evropské komise (EK), podle něhož je premiér Andrej Babiš (ANO) ve střetu zájmů, dál má na firmu vliv a…

Dec 13

Evropská komise se chystá poslat do Česka auditory

Týden.cz / Domácí

Evropská komise se chystá začátkem příštího roku poslat do Česka auditory, kteří prověří, zda při čerpání dotací v několika programech nedošlo k porušování pravidel.

Dec 1

Právníci Evropské komise viní Babiše ze střetu zájmů, píše tisk

Právníci Evropské komise (EK) podezírají českého premiéra Andreje Babiše ze střetu zájmů a z porušení unijních pravidel. Píše to britský deník The Guardian a francouzský list Le Monde s odvoláním na uniklou zprávu právní služby komise.

Nov 21

Policie zasahovala u ministryně Dostálové, zabavila počítač

Týden.cz

Policie prověřuje v souvislosti se středečním zásahem kvůli CzechTourismu i ministryni pro místní rozvoj Kláru Dostálovou. Ráno jí z domu odvezla její služební počítač. Ministryně to řekla s tím, že měla CzechTourism na starosti jakožto…

May 16

Ministryně pro místní rozvoj Dostálová? Řídí zbytečný resort

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Už šest měsíců vládne České republice kabinet pod vedením Andreje Babiše. Jak se mu daří? On-line deník TÝDEN.CZ požádal experty na jednotlivé oblasti o komentář k jednotlivým ministrům. Čím se mohou dosluhující politici…

Jan 4

Evropská komise podala na Česko žalobu kvůli uprchlíkům

Evropská komise podala u Soudního dvora Evropské unie žalobu proti Česku, Maďarsku a Polsku kvůli jejich odmítání programu přerozdělování žadatelů o azyl.

Dec 14

Ministryně Dostálová personální změny dělat nebude

Týden.cz / Domácí

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) personální změny na pozicích náměstků ve svém úřadě dělat nebude, řekla Dostálová na setkání lídrů českého stavebnictví. K dosavadním sedmi náměstkům plánuje přidat specialistu na IT…

Nov 19

Evropská komise žaluje Česko kvůli směrnici o řidičských průkazech

Týden.cz / Byznys

Evropská komise poslala Česko a další čtyři země unie k Soudnímu dvoru EU. Státy podle komise nepřevedly správně do národního práva unijní směrnici o řidičských průkazech.

Jul 23

Evropská komise schválila Česku podporu pro firmu Nexen

Týden.cz / Byznys

Evropská komise schválila Česku investiční pobídku pro společnost Nexen Tire. Továrna na pneumatiky u Žatce tak může získat regionální podporu ve výši téměř 117 milionů eur. Komise to oznámila v tiskové zprávě.

Apr 29

Evropská komise schválila Česku první program dotací

www.tyden.cz

Evropská komise České republice schválila první operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 až 2020. V tiskové zprávě připomněla, že rozpočet programu dosahuje osmi miliard eur (asi 216 miliard korun), celkem 4,3…

Jan 2

Ministryně z ANO: Střet zájmů u Babiše? Žádný, ale ohlídám to

www.tyden.cz

U žádostí o evropské dotace pro firmy vlastněné ministrem financí a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem není střet zájmů. Myslí si to ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO).