English

O čem hovořili prezident a premiér u tradičního oběda?

Týden.cz

Evropa by měla vyzvat Spojené státy a Írán, aby neeskalovaly situaci po smrti íránského generála Kásema Solejmáního. Premiér Andrej Babiš (ANO) novinářům v neděli řekl, že se na tom shodl při novoročním obědě v Lánech s prezidentem Milošem…

More from Týden.cz

Jun 2

Babiš: Zásadně odmítám, že mi jdou ministři ANO s něčím na ruku

Premiér Andrej Babiš v úterý označil za nesmysl tvrzení, že mu zákon o evidenci skutečných majitelů, který v pondělí schválila vláda, má pomoci ve sporu o střet zájmů.

Jan 3

Babiš a Zeman se sešli u tradičního novoročního oběda

Týden.cz

Premiér Andrej Babiš dorazil s manželkou Monikou do Lán, kde absolvují tradiční novoroční oběd s prezidentem Milošem Zemanem a jeho chotí Ivanou.

Dec 7

Zeman pozval premiéra a šéfy Parlamentu na novoroční obědy

Novoroční oběd prezidenta Miloše Zemana s premiérem Andrejem Babišem se bude konat 3. ledna. S předsedy obou komor Parlamentu se na novoročním obědě prezident setká 9. ledna.

Oct 27

Babiš se sešel u oběda s premiéry a členy zahraničních vlád

Týden.cz / Domácí

Premiér Andrej Babiš se v sobotu u příležitosti 100. výročí vzniku Československa sešel v pražské Kramářově vile s premiéry Slovenska, Polska či Lucemburska a zástupci vlád Chorvatska, Slovinska a Rumunska.

Jun 21

Premiér Andrej Babiš v Duelu Jaromíra Soukupa

Týden.cz

Jste zvědaví, jak obstojí předseda vlády České republiky Andrej Babiš pod palbou otázek generálního ředitele TV Barrandov? Sledujte již dnes ve 21.15 Duel Jaromíra Soukupa, který slibuje exkluzivní živý přenos, ostrou výměnu názorů,…

Jun 6

Babiš podruhé premiérem. O jménech ministrů mlžil

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Prezident Miloš Zeman ve středu na Pražském hradě jmenoval předsedu hnutí ANO Andreje Babiše podruhé premiérem. Babiš poté složil premiérský slib. První Babišova vláda, do níž nominovalo členy pouze ANO, nezískala v lednu…

Jun 6

Působení v nové vládě. Babiš s ministry za ANO ještě nemluvil

Ministři v demisi zatím s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, kterého ve středu prezident Miloš Zeman podruhé jmenuje premiérem, o svém případném působení v nové vládě nemluvili.

May 2

Brno, Břeclav a Mikulov navštíví premiér Babiš a někteří ministři

Premiér Andrej Babiš s některými ministry zahájí dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje. V Brně, Mikulově nebo v Břeclavi se bude zabývat situací v sociálních službách a ve zdravotnictví, místní dopravou a investicemi do kultury a sportu.

Apr 25

Vzkaz ČSSD pro ANO: S demisí našich ministrů končí i premiér

Týden.cz

ČSSD chce do koaliční smlouvy s hnutím ANO začlenit podmínku, že po demisi všech pěti ministrů sociální demokracie by musel do týdne rezignovat také premiér spolu se zbytkem kabinetu.

Apr 10

Premiérem může být jedině Babiš, vzkazují poslanci ANO

Týden.cz / Domácí

Poslanci ANO nadále považují Andreje Babiše za jediného kandidáta hnutí na funkci premiéra. V úterý se na tom shodl poslanecký klub ANO, řekl jeho předseda Jaroslav Faltýnek.

Apr 3

Babiš musí vést vládu! trvá na svém ANO. S ČSSD řeší ministry

Hnutí ANO dál trvá na postu premiéra pro svého šéfa a předsedu vlády v demisi Andreje Babiše. S ČSSD se stále rozchází i v názoru na to, kolik resortů by v případné koaliční vládě měla sociální demokracie obsadit a které by to mohly být.

Jan 22

ANO: Babiš je jediný kandidát na premiéra

Týden.cz

Předseda ANO Andrej Babiš je jediným kandidátem hnutí na předsedu příští vlády. V kandidátské pozici ho jednomyslně potvrdil výbor hnutí. ANO taktéž vyzvalo své členy, voliče a sympatizanty, aby ve druhém kole prezidentských voleb dali…

Jan 22

Kandidát na premiéra: Babiš nechá rozhodnutí na ANO

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš chce nechat na rozhodnutí svého uskupení, zda zůstane kandidátem na premiéra. Řekl to na závěr návštěvy Bulharska.

Oct 22

Babiš premiérem. Faltýnek nepřipouští za ANO jinou možnost

Týden.cz / Domácí

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš je připraven v pondělí dorazit za prezidentem Milošem Zemanem na schůzku do Lán. Zeman předtím serveru Blesk.cz řekl, že pověří sestavením vlády Babiše. Názor by změnil jen v případě, kdyby Babiš o…

May 22

Ministři ANO nevědí, zda je Babiš ve vládě naposledy

Týden.cz

Ministři za ANO nevědí, zda se předseda hnutí Andrej Babiš v pondělí účastní naposledy jednání vlády v roli ministra financí, anebo bude přítomen i příští týden.

Nov 29

Lex Babiš prošel. Premiér lhal, chce mě vyštvat z politiky! zuří ministr

Týden.cz / Domácí

Firmy ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše se už brzy nebudou moci ucházet o nenárokové dotace, veřejné zakázky a investiční pobídky. Vyplývá to z novely o střetu zájmů, kterou potvrdila sněmovna v senátní verzi.

Oct 9

Nejlepší ministr financí evropských zemí? Andrej Babiš

Týden.cz / Byznys

Ministr financí Andrej Babiš získal cenu mezinárodního časopisu Emerging Markets za nejlepšího ministra financí rozvíjejících se evropských zemí za rok 2016. Vyhlášení ceny se uskutečnilo v noci na neděli ve Washingtonu u příležitosti…

Jul 18

Babiš premiérem? Hlasování rozhodlo ANO!

Týden.cz / Domácí

Na Bezpečnostní radě státu, jež proběhla před měsícem, se první místopředseda vlády Andrej Babiš nechal slyšet, že již brzy může být sám premiérem. Podle výsledků ankety TYDEN.CZ se ministr financí tentokrát ani nemusí plést.

Jun 13

Babiš: Zeman vyzval ministry ANO, aby neodcházeli z vlády

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman navrhl k reorganizaci policie společnou schůzku s vicepremiérem a šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem a ministrem vnitra za ČSSD Milanem Chovancem. Po večerní schůzce se Zemanem to řekl Babiš.

Dec 31

Zeman pozval Sobotku na novoroční oběd do Lán

www.tyden.cz

Prezident Miloš Zeman na pátek pozval premiéra Bohuslava Sobotku i s manželkou Olgou na novoroční oběd. Setkají se hodinu po poledni na prezidentském zámku v Lánech. S předsedou sněmovny Janem Hamáčkem a šéfem Senátu Milanem Štěchem…