English

Velkou Británii možná čeká v Evropské unii vízová povinnost

Týden.cz

Britští občané možná budou potřebovat vízum pro návštěvy zemí Evropské unie přesahující tři měsíce. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek řekl francouzský ministr pro evropské záležitosti Clément Beaune.

More from Týden.cz

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Sep 9

Britská královna schválila zákon proti brexitu bez dohody

V Británii vstoupil v platnost zákon, který by za jistých okolností na konci října nutil vládu dohodnout se zbytkem Evropské unie další odklad brexitu. Opatření prošlo poslední fází legislativního procesu, když mu formální souhlas udělila…

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Aug 5

Je možné zabránit brexitu bez dohody? přou se britští politici

S blížícím se říjnovým datem odchodu Spojeného království z Evropské unie se na britské politické scéně množí prognózy ohledně toho, zda je možné zabránit brexitu bez dohody.

Jun 10

Británie uzavřela s Jižní Koreou dohodu o obchodování po brexitu

Týden.cz / Byznys

Británie a Jižní Korea uzavřely předběžnou dohodu o vzájemném obchodování v případě vystoupení Spojeného království z Evropské unie. Jde o první "pobrexitovou obchodní dohodu" Londýna s některou z asijských zemí.

Jun 4

Trump slíbil Británii po brexitu "úžasnou" obchodní dohodu

Americký prezident Donald Trump na společné tiskové konferenci s britskou premiérkou Theresou Mayovou uvedl, že Spojené státy jsou připraveny dojednat s Británií "úžasnou" obchodní dohodu, jakmile země opustí Evropskou unii.

Mar 12

Britští poslanci i na podruhé odmítli brexitovou dohodu Mayové

Dolní sněmovna britského parlamentu i při druhém hlasování odmítla dohodu o odchodu Spojeného království z Evropské unie, kterou s Bruselem vyjednala premiérka Theresa Mayová.

Jan 16

Britští ministři hovořili se zástupci firem o brexitu bez dohody

Představitelé nejdůležitějších podnikatelských svazů a desítky šéfů firem působících v Británii se v úterý večer účastnili konferenčního hovoru s trojicí ministrů v reakci na hlasování o brexitové dohodě v britském parlamentu.

Jan 15

Britští poslanci rozhodli, dohodu o brexitu nepodpořili

S nejistotou pohlížejí Britové na dnešní hlasování Dolní sněmovny o brexitové dohodě, kterou vyjednala vláda premiérky Theresy Mayové s Bruselem. Zatímco to, že poslanci dohodu odmítnou, považují za vysoce pravděpodobné komentátoři i trhy,…

Jan 4

Britské univerzity se obávají následků brexitu bez dohody

Počet studentů ze zemí Evropské unie, kteří se zapsali ke studiu na předních britských univerzitách v akademickém roce 2018/2019, klesl o tři procenta. Informovala o tom v pátek skupina Russell Group, která sdružuje 24 prestižních vysokých…

Nov 25

Dohodu o brexitu nepodpoříme, tvrdí severoirští partneři Mayové

Šéfka severoirské Demokratické unionistické strany (DUP) Arlene Fosterová v reakci návrh dohody o brexitu připravený britskými a unijními vyjednavači uvedla, že neexistují okolnosti, za kterých by její strana dokument podpořila.

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 15

V Británii se v reakci na dohodu o brexitu bortí vláda

Týden.cz

Britský ministr pro brexit Dominic Raab ve čtvrtek odstoupil z funkce. Svůj krok oznámil na twitteru a rozhodnutí zdůvodnil nesouhlasem s návrhem dohody o odchodu Británie z Evropské unie

Nov 13

Britská vláda: Dosáhli jsme předběžné dohody o brexitu

Britská vláda potvrdila, že vyjednávači Británie a Evropské unie dosáhli předběžné dohody o podmínkách odchodu země z evropského bloku. Kabinet má o dokumentu jednat ve středu v 15.00 SEČ a "rozhodne o dalších krocích".

Oct 18

Babiš stále věří, že dohoda s Británií o brexitu bude

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš stále věří, že dohodu o britském odchodu z Evropské unie je možné dojednat včas. Řekl to novinářům před začátkem bruselského summitu, jehož hlavním dnešním tématem bude právě současný stav brexitových rozhovorů.

Oct 9

Dohoda o brexitu může být brzy, tvrdí severoirští partneři Mayové

Dohoda upravující pobrexitové vztahy Británie a Evropské unie může být podepsána v řádu týdnů. Před svým jednáním v Bruselu to prohlásila šéfka severoirské strany DUP podporující menšinovou vládu britské premiérky Theresy Mayové.

Sep 12

Špatná dohoda o brexitu může mít pro Británii fatální následky

Týden.cz / Byznys

Špatná dohoda o vystoupení Británie z Evropské unie může britský automobilový průmysl připravit o desítky tisíc pracovních míst.

Jun 4

Armagedon v případě brexitu bez dohody? Ne! řekl mluvčí Mayové

Britská vláda pevně věří, že po odchodu země z Evropské unie nenastane žádný "armagedon", jak v neděli naznačil list The Sunday Times. Řekl to mluvčí premiérky Theresy Mayové.

Mar 23

Dohoda o vztazích s Británií po brexitu: hotova za pár minut

Prezidenti a premiéři 27 zemí Evropské unie dokázali dopoledne v Bruselu odsouhlasit svou společnou představu o tom, jak by měly po roce 2020 vypadat vzájemné vztahy EU a Británie, za pouhých několik minut.

Feb 15

EU odstraní z návrhu dohody o brexitu pasáž o trestání

Evropská unie podle britské veřejnoprávní stanice BBC odstraní z návrhu dohody o odchodu Británie z evropského bloku klauzuli, která by umožňovala Evropské komisi omezit Británii během přechodného období přístup na části jednotného trhu,…