English

Británii čeká o silvestrovské půlnoci poslední krok na cestě z EU

Týden.cz

Čtyři a půl roku po brexitovém referendu učiní Británie o silvestrovské půlnoci poslední krok na cestě z Evropské unie.

More from Týden.cz

Oct 2

Británie podle velvyslance usiluje o dohodu s EU o brexitu

www.tyden.cz

Britská vláda se snaží dosáhnout dohody s Evropskou unií o brexitu a kdyby se podařilo najít alternativu k takzvané irské pojistce, britský parlament by dohodu schválil.

Aug 26

EU očekává, že Británie zaplatí dluh i po brexitu bez dohody

Evropská unie očekává, že Británie dodrží všechny své finanční závazky, které učinila během členství v bloku. Obzvlášť to platí pro případ, že z EU nakonec odejde bez dohody. Uvedla to mluvčí Evropské komise (EK).

Aug 5

Je možné zabránit brexitu bez dohody? přou se britští politici

S blížícím se říjnovým datem odchodu Spojeného království z Evropské unie se na britské politické scéně množí prognózy ohledně toho, zda je možné zabránit brexitu bez dohody.

Jun 4

Trump slíbil Británii po brexitu "úžasnou" obchodní dohodu

Americký prezident Donald Trump na společné tiskové konferenci s britskou premiérkou Theresou Mayovou uvedl, že Spojené státy jsou připraveny dojednat s Británií "úžasnou" obchodní dohodu, jakmile země opustí Evropskou unii.

Mar 13

Brexit bez dohody nebude. Odloží Británie odchod z EU?

Britští poslanci dnes odmítli možnost, že by Británie odešla z Evropské unie bez dohody.

Mar 3

Možné scénáře brexitu: odchod bez dohody či předčasné volby

Týden.cz

Británie má Unii opustit již 29. března. Konečná podoba brexitu je však stále v nedohlednu a nálada v království je velmi vypjatá. Pokud nedojde ke schválení dohody o podmínkách odchodu s unijními vyjednávači, nabízejí se různé alternativy…

Feb 1

Rakouská ministryně čeká britský odchod z EU bez dohody

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová je přesvědčena, že Británie na konci března opustí EU brexitem, jehož okolnosti nebude upravovat vzájemná dohoda obou stran.

Jan 24

Brexit bez dohody? Airbus hrozí odchodem z Británie

Týden.cz / Byznys

Evropský výrobce letadel Airbus ve čtvrtek varoval, že může svou výrobu křídel přesunout z Británie, pokud země odejde z Evropské unie bez dohody. Společnost v Británii zaměstnává 14 tisíc osob.

Jan 16

Britští ministři hovořili se zástupci firem o brexitu bez dohody

Představitelé nejdůležitějších podnikatelských svazů a desítky šéfů firem působících v Británii se v úterý večer účastnili konferenčního hovoru s trojicí ministrů v reakci na hlasování o brexitové dohodě v britském parlamentu.

Jan 4

Britské univerzity se obávají následků brexitu bez dohody

Počet studentů ze zemí Evropské unie, kteří se zapsali ke studiu na předních britských univerzitách v akademickém roce 2018/2019, klesl o tři procenta. Informovala o tom v pátek skupina Russell Group, která sdružuje 24 prestižních vysokých…

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 21

Mayová: Smetení dohody ohrozí odchod Británie z EU

Týden.cz

Britská premiérka Theresa Mayová se na půdě parlamentu vrátila k dřívějšímu tvrzení, že odmítnutí navrhované brexitové dohody by mohlo ohrozit odchod Británie z Evropské unie jako takový.

Nov 15

V Británii se v reakci na dohodu o brexitu bortí vláda

Týden.cz

Britský ministr pro brexit Dominic Raab ve čtvrtek odstoupil z funkce. Svůj krok oznámil na twitteru a rozhodnutí zdůvodnil nesouhlasem s návrhem dohody o odchodu Británie z Evropské unie

Nov 13

Britská vláda: Dosáhli jsme předběžné dohody o brexitu

Britská vláda potvrdila, že vyjednávači Británie a Evropské unie dosáhli předběžné dohody o podmínkách odchodu země z evropského bloku. Kabinet má o dokumentu jednat ve středu v 15.00 SEČ a "rozhodne o dalších krocích".

Oct 18

Babiš stále věří, že dohoda s Británií o brexitu bude

Týden.cz / Domácí

Český premiér Andrej Babiš stále věří, že dohodu o britském odchodu z Evropské unie je možné dojednat včas. Řekl to novinářům před začátkem bruselského summitu, jehož hlavním dnešním tématem bude právě současný stav brexitových rozhovorů.

Sep 12

Špatná dohoda o brexitu může mít pro Británii fatální následky

Týden.cz / Byznys

Špatná dohoda o vystoupení Británie z Evropské unie může britský automobilový průmysl připravit o desítky tisíc pracovních míst.

Mar 23

Dohoda o vztazích s Británií po brexitu: hotova za pár minut

Prezidenti a premiéři 27 zemí Evropské unie dokázali dopoledne v Bruselu odsouhlasit svou společnou představu o tom, jak by měly po roce 2020 vypadat vzájemné vztahy EU a Británie, za pouhých několik minut.

Oct 25

Davis: Odchod Británie z EU bez dohody je možnost

Odchod Británie z Evropské unie bez dohody o podmínkách brexitu je možnost, ale není to scénář, jemuž Londýn dává přednost, uvedl britský ministr pro brexit David Davis při slyšení v poslaneckém výboru pro rozluku s EU.

Apr 18

Po odchodu Británie z EU jsou evropské firmy méně ochotné investovat

Týden.cz / Byznys

Evropské firmy jsou po brexitu méně ochotny investovat ve Velké Británii. Odchod země z EU postihne zejména průmyslové a energetické firmy, výrobce zbytného spotřebního zboží, finanční společnosti a IT firmy. Vyplývá to z průzkumu…

Feb 15

Hrozba pro německé a britské firmy? Odchod Británie z EU

Týden.cz / Byznys

Německé a britské firmy považují možný odchod Británie z Evropské unie za hrozbu. Podle nich by přinesl německé i britské ekonomice velké ztráty, i kdyby se Londýn odloučil od Bruselu jen politicky a ponechal si přístup na vnitřní trh EU…