English

Prodej aut v EU v únoru klesl o 19 procent, v Česku méně

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru kvůli přetrvávajícím protiepidemickým opatřením dál snižoval.

More from Týden.cz

Apr 20

Prodej aut v EU v březnu meziročně klesl o více než 20 procent

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v březnu meziročně snížil o 20,5 procenta na 844.187 vozů. Pokles tak výrazně zrychlil z méně než sedmi procent v předchozím měsíci.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru opět klesl, přetrvávají výpadky v dodavatelském řetězci

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru meziročně snížil o 6,7 procenta na 719 465 vozů, výrobci nadále čelili výpadkům v dodavatelských řetězcích.

Feb 17

Prodej nových aut v EU v lednu klesl o šest procent, v Česku vzrostl

Týden.cz / Byznys

Počet registrací nových aut v Evropské unii v lednu klesl o šest procent na 682 596 vozů, což je nejnižší počet za měsíc leden.

Dec 17

Prodej aut v EU v listopadu klesl o 20,5 procenta, snížil se pátý měsíc po sobě

Týden.cz

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v listopadu meziročně klesl o 20,5 procenta na 713 346 aut. Ve své zprávě to dnes uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Nov 18

Prodej automobilů v EU v říjnu klesl o 30 procent, snížil se čtvrtý měsíc po sobě

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v říjnu meziročně klesl o 30,3 procenta na 665 001. Informovalo o tom ve čtvrtek na svém webu Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Oct 15

Prodej aut v EU v září klesl, nových registrací bylo nejméně od roku 1995

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v září meziročně snížil o 23,1 procenta na 718 598 vozů. Jde o nejnižší počet za měsíc září od roku 1995.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru klesl o 19 procent, v Česku méně

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru kvůli přetrvávajícím protiepidemickým opatřením dál snižoval.

Sep 17

Prodej aut v Evropské unii klesl o více než třetinu

Týden.cz / Byznys

Prodej nových aut v zemích Evropské unie se za osm měsíců letošního roku snížil o 32 procent na více než 6,12 milionu vozů. Z toho v samotném červenci počet registrací nových aut klesl o 5,7 procenta a v srpnu o 18,9 procenta. Vyplývá to…

Aug 30

Prodej nových aut v Česku klesl mírněji než jinde v Evropě

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Česku se podle Svazu dovozců aut za letošních prvních sedm měsíců meziročně snížil v důsledku epidemie koronaviru zhruba o čtvrtinu. I když je to značný pokles, v porovnání s jinými evropskými zeměmi je…

Jun 17

Prodej aut v Evropské unii v květnu klesl o polovinu, oproti dubnu to je lepší výsledek

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v květnu kvůli koronavirové krizi meziročně snížil o 52,3 procenta na 581 161 vozů.

Jun 3

Prodej nových automobilů klesl o třetinu na 74 tisíc vozů

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut za pět měsíců klesl meziročně o 30,3 procenta na 74 258 vozů. V květnu se trh meziročně propadl o 44,4 procenta. Důvodem je pokles poptávky způsobený koronavirovou epidemií.

May 19

Prodej aut v Evropské unii v dubnu kvůli pandemii klesl o tři čtvrtiny

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v dubnu kvůli koronavirové krizi meziročně propadl o rekordních 76,3 procenta na 270 682 vozů. Oznámilo to v úterý Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Apr 3

Prodej aut v prvním čtvrtletí klesl o dvě procenta

Týden.cz / Byznys

Prodej aut ve Spojených státech se v prvním čtvrtletí snížil o dvě procenta na více než čtyři miliony. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila analytická společnost Ward's Automotive Intelligence.

Jul 4

Lidl, Kaufland i IKEA vyřadí z prodeje jednorázové plastové výrobky

Týden.cz / Byznys

Řetězce Lidl a Kaufland v Česku vyřadí z prodeje do konce příštího roku jednorázové plastové výrobky jako brčka, kelímky, talíře a příbory na jedno použití či vatové tyčinky do uší obsahující plast. Místo nich nabídnou výrobky z…

May 9

V Česku klesl prodej počítačů, nejhůře si vedou notebooky

Týden.cz / Byznys

Prodej počítačů, notebooků a počítačů kombinujících tablety a notebooky na českém trhu se loni snížil o 18 procent na 944 tisíc kusů. Pokles pokračoval i v letošním prvním čtvrtletí a zřejmě bude pokračovat i po celý letošní rok.

Mar 16

Tempo prodeje nových automobilů v EU v únoru zpomalilo

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v únoru meziročně stoupl o 2,2 procenta na 1,08 milionu vozů. Tempo jeho růstu tak výrazně zpomalilo z více než deseti procent v předchozím měsíci. Vyplývá to z údajů, které zveřejnilo…

Mar 3

V Německu klesl prodej nových aut, nafta je na ústupu

Týden.cz / Auta

Prodej aut v Německu se v únoru meziročně snížil o 2,6 procenta na 243 602 vozů. Pokles postihl především naftové automobily a nejvíce zasáhl lídra trhu, skupinu Volkswagen. Oznámil to německý úřad pro motorová vozidla (KBA).

Feb 1

Prodej vozů s alternativním pohonem v EU roste, v Česku klesl

Týden.cz / Auta

Prodej osobních automobilů s alternativním pohonem v Evropské unii v loňském roce stoupl o zhruba čtyři procenta na 609 629 vozů. Vyplývá to z údajů, které na svých internetových stránkách zveřejnilo Evropské sdružení výrobců automobilů …

Jan 8

Volkswagenu poprvé po 13 letech klesl prodej aut

Týden.cz / Auta

Německá automobilová skupina Volkswagen zaznamenala loni první pokles prodeje od roku 2002. Odbyt vozů skupiny, do níž patří i Škoda Auto, se z předloňského rekordu 10,14 milionu snížil o dvě procenta na 9,93 milionu, sdělila společnost.

Nov 17

Prodej nových aut v EU roste, VW ale doplácí na aféru

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v říjnu meziročně stoupl o necelá tři procenta na 1,1 milionu vozů. Tempo jeho růstu tak výrazně zpomalilo z téměř deseti procent v září. Prodej největší evropské automobilové skupiny…