English

Ing. Zeman odborníkem i na Peroutku

www.tyden.cz

Podobně jako jeho předchůdce v prezidentské funkci vyjadřuje se Miloš Zeman suverénně k čemukoli. Nově k Ferdinandu Peroutkovi a jeho údajné "fascinaci (...) naprosto zrůdným učením".

More from tyden.cz

Jul 2

Stát se musí omluvit za prezidentovy výroky o Peroutkovi, ministerstvo financí podá dovolání

Týden.cz

Stát se musí prostřednictvím ministerstva financí omluvit za to, že prezident Miloš Zeman opakovaně označil novináře Ferdinanda Peroutku za autora článku "Hitler je gentleman". Ve čtvrtek o tom rozhodl pražský městský soud, jenž tak…

Jun 26

Hitler je gentleman? Peroutka napsal horší články, tvrdí Zeman

Týden.cz

Článek "Hitler je gentleman", jehož autorem by byl novinář Ferdinand Peroutka, se podle prezidenta Miloše Zemana najít nepodařilo, přestože pro jeho nálezce vypsal odměnu sto tisíc korun.

Aug 15

Horáček: Až budu prezidentem, omluvím se Peroutkovi

Týden.cz / Domácí

Omluvu spisovateli Ferdinandu Peroutkovi, zrušení kontrol na Pražském hradě nebo audit hospodaření Hradu slibuje kandidát na prezidenta Michal Horáček. Svůj plat by chtěl věnovat do zvláštního fondu, který by byl určen na pomoc seniorům.

Nov 2

Hrad se zatím nemusí omluvit, způsobilo by mu to újmu

Týden.cz

Omluva za nepravdivá slova prezidenta Miloše Zemana a pokuta 100 tisíc korun by Kanceláři prezidenta republiky způsobily závažnou újmu.

Oct 28

Hrad se podle Nejvyššího soudu nemusí omluvit za Peroutku

Týden.cz / Domácí

Kancelář prezidenta republiky se zatím nemusí omlouvat za výroky prezidenta Miloše Zemana o novináři Ferdinandu Peroutkovi. Nejvyšší soud výkon pravomocného rozsudku odložil do doby, než rozhodne o dovoláních, které podaly Hrad i…

Oct 24

Hrad musí v kauze Peroutka zaplatit exemplární pokutu

Týden.cz

Exekutor uložil prezidentské kanceláři pokutu 100 tisíc korun za nerespektování rozsudku v kauze novináře Ferdinanda Peroutky. Pokud Hrad do tří dnů nezaplatí, může mu exekutor obstavit účet.

Oct 1

Článek Hitler-gentleman se našel. Ale nepsal ho Peroutka

Článek nazvaný Hitler - gentleman vyšel, ale v Rudém právu, nikoli v Peroutkově Přítomnosti. Hitlera neoceňoval, naopak odsuzoval útok pravicového agrárního deníku Venkov proti národním socialistům, k nimž měl Peroutka blízko.

Sep 23

Dovolání v kauze "Hitler je gentleman" podá i Peroutkova vnučka

Týden.cz / Domácí

Dovolání k Nejvyššímu soudu v kauze "Hitler je gentleman" podá i vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová. Kaslovou nepřekvapilo, že Hrad omluvu nezveřejnil. Překvapil by mě spíše opak, řekla.

Sep 23

Hrad se navzdory rozsudku za Zemanova slova o Peroutkovi neomluví

Týden.cz

Kancelář prezidenta republiky podá dovolání k Nejvyššímu soudu kvůli rozhodnutí, podle kterého se má omluvit vnučce Ferdinanda Peroutky Terezii Kaslové za to, že Miloš Zeman novináře opakovaně označil za autora článku "Hitler je gentleman"…

Sep 1

Hrad se musí omluvit za výroky Zemana, rozhodl soud

Kancelář prezidenta republiky se musí omluvit vnučce Ferdinanda Peroutky za to, že Miloš Zeman novináře opakovaně označil za autora článku "Hitler je gentleman".

Sep 1

Omluví se Hrad za výroky o Peroutkovi? Soud projedná odvolání

Pražský městský soud projedná odvolání Kanceláře prezidenta republiky proti rozsudku, podle něhož se má Hrad omluvit Terezii Kaslové za výroky prezidenta o jejím dědečkovi, novináři Ferdinandu Peroutkovi.

Apr 19

Hrad se odmítá omluvit, v kauze Peroutka podal odvolání

Týden.cz / Domácí

Kancelář prezidenta republiky se v pondělí odvolala v soudním sporu ohledně omluvy za výroky prezidenta Miloše Zemana na úkor novináře Ferdinanda Peroutky. Informaci České televize potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Mluvčí už dříve…

Mar 6

Zeman: Nejsem senilní. Peroutka článek Hitler je gentleman napsal

Prezident Miloš Zeman i přes rozhodnutí soudu dál trvá na tom, že novinář Ferdinand Peroutka napsal článek Hitler je gentleman. Soud ve středu nepravomocně nařídil Kanceláři prezidenta republiky omluvu za Zemanovo tvrzení. Podle soudkyně…

Mar 2

Omluvte se za Zemanovu lež o Peroutkovi, nařídil soud Hradu

Kancelář prezidenta republiky se musí omluvit Terezii Kaslové za výroky prezidenta Miloše Zemana o jejím dědečkovi, novináři Ferdinandu Peroutkovi. Žalobě Kaslové ve středu vyhověl Obvodní soud pro Prahu 1, rozsudek není pravomocný.

Feb 28

Zemanův výrok o Peroutkovi projedná soud

Týden.cz / Domácí

Spor o to, zda novinář Ferdinand Peroutka vyjadřoval sympatie k Adolfu Hitlerovi, začne ve středu projednávat soud. Žaloba novinářovy vnučky Terezie Kaslové míří formálně na Kancelář prezidenta republiky, autorem kontroverzního výroku je…

Nov 15

Ferdinand Porsche. Génius ve spárech Hitlera

Týden.cz / Auta

Byl jedním z nejlepších automobilových konstruktérů všech dob. Před 140 lety se narodil Ferdinand Porsche. Autora legendárního brouka ale dodnes dohání nacistická minulost. A rozděluje obyvatele jeho rodných Vratislavic nad Nisou.

Oct 7

Nová stopa dokládá Peroutkův obdiv k Hitlerovi, hlásí Hrad

UVNITŘ DOKUMENT. Nová stopa v pátrání po článku Ferdinanda Peroutky podle Hradu dokládá novinářův obdiv k říšskému kancléři Adolfu Hitlerovi. Novinář se v poznámce z března 1938 odvolává na předchozí cenzurovaný text. V případě kritiky…

May 9

"Peroutkovým gentlemanem" asi nebyl Hitler, ale velvyslanec

www.tyden.cz

Další indicii k hledání údajného článku Ferdinanda Peroutky "Hitler je gentleman", na němž trvá prezident Miloš Zeman, nalezl Ústav pro českou literaturu. Spisovatel Jan Drda v roce 1958 v Literárních novinách napadá Peroutku kvůli…

Apr 20

Hrad místo omluvy vyvěsil Peroutkův článek Češi, Němci a židé

www.tyden.cz

Hrad na svém webu zveřejnil první z článků Ferdinanda Peroutky, který považuje za kontroverzní. Jde o článek s názvem Češi, Němci a židé, který byl publikován 22. února 1939 v časopise Přítomnost.

Feb 3

Zeman: Za výrok o Peroutkovi se omlouvat nebudu

www.tyden.cz

Prezident Miloš Zeman se nebude omlouvat za své výroky o novináři Ferdinandu Peroutkovi, jak ho k tomu vyzvalo Sdružení Ferdinanda Peroutky. K omluvě nevidí důvod. Zeman to řekl v diskusi s obyvateli Děčína.