English

Tipsport: Češi sázejí na volby. A vyznají se

Týden.cz / Byznys

Politická událost roku se blíží, ostře sledované volby do Poslanecké sněmovny zasáhnou i kurzové sázení, jinak zcela orientované na sportovní zápasy.

More from Týden.cz / Byznys

Jun 26

TOP 09 je součástí české politické scény 15 let, má ministry i šéfku Sněmovny

Týden.cz

Výběr informací o politické straně TOP 09, která byla oficiálně zaregistrována 26. června 2009:

Nov 19

Opozice uvedla, že do konce listopadu chce svolat další mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny

Týden.cz

Opozice začne během nadcházejícího týdne sbírat podpisy k vyvolání další mimořádné schůze Poslanecké sněmovny o cenách energií. Uskutečnit by se měla do konce listopadu. V dnešním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla…

Jun 12

Prezident Petr Pavel plánuje návštěvu Poslanecké sněmovny

Týden.cz / Domácí

Sněmovnu dnes navštíví prezident Petr Pavel. Promluví před poslanci, kteří se odpoledne sejdou na pokračování řádné schůze dolní komory. Na ní by se mohli zabývat ve druhém čtení vládní novelou zákoníku práce. Očekávají se ale také návrhy…

Apr 19

Opozice svolala mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny, jedná se o České poště

Týden.cz

Sněmovna dnes může na popud opozičního hnutí ANO diskutovat o situaci ve státním podniku Česká pošta. Koalice dnes umožnila schválení programu mimořádné schůze na toto téma svolané na žádost ANO. Ke schválení návrhu programu potřebuje…

Aug 19

Nadcházející senátní volby mohou i tentokrát obměnit složení Sněmovny

Týden.cz

Nadcházející senátní volby mohou i tentokrát obměnit složení Sněmovny. O místo v horní komoře se budou ucházet dva nynější opoziční poslanci, Milan Brázdil z ANO a Jiří Kobza z SPD.

Oct 6

Tipsport: Češi sázejí na volby. A vyznají se

Týden.cz / Byznys

Politická událost roku se blíží, ostře sledované volby do Poslanecké sněmovny zasáhnou i kurzové sázení, jinak zcela orientované na sportovní zápasy.

Sep 21

Lidí s psychickými potížemi v pandemii přibylo, zájem o on-line terapii roste

Týden.cz / Byznys

Koronavirová krize se negativně podepsala na psychickém zdraví nejen Čechů. Podle Rady vlády pro duševní zdraví stoupl v důsledku pandemie výskyt duševních onemocnění z cca 20 na 30 procent a riziko sebevražd vzrostlo třikrát.

Jun 7

V Česku je podle on-line služby 200 tisíc lidí, jimž patří akcie, o nichž nevědí

V Česku je téměř 200 tisíc lidí, jimž patří akcie a nároky na dividendy za deset miliard korun, o nichž nevědí. Jde o pozůstatek kuponové privatizace, na který buď zapomněli, nebo se o něm nedozvěděli, protože kuponovou knížku původně…

Mar 11

Češi si na nákupy on-line zvykli, využívají je stabilně, zjistil průzkum

Týden.cz

Češi si za rok s pandemií koronaviru a vládními restrikcemi zvykli na on-line nákupy a internetové obchody využívají stabilně.

Nov 11

Víc než polovina Čechů sjednává finanční produkty on-line

Týden.cz

Více než polovina Čechů sjednává finanční produkty on-line. Češi si on-line nejčastěji sjednávají běžný účet.

Jun 30

Češi objevují kouzlo on-line zážitků z pohodlí domova

Týden.cz / Byznys

Koronavirová epidemie ovlivnila všechny oblasti podnikání, tu s dárky na zážitky nevyjímaje. Velká část byznysového světa se přesunula do on-line prostředí, v němž řada společností objevovala nové cesty k zákazníkům. Na tento trend…

May 26

Petříčkova kritika Izraele vyvolala v Česku politickou bouři

Kritika izraelského plánu anektovat židovské osady na Západním břehu Jordánu, kterou v sobotním článku v Právu zveřejnili ministr zahraničí Tomáš Petříček a jeho předchůdci Lubomír Zaorálek a Karel Schwarzenberg, rozpoutala podle listu…

Dec 12

Politické strany rozdělují společnost, vadí většině Čechů

Týden.cz / Domácí

Na fungování politických stran lidem nejvíce vadí, že rozdělují společnost. Myslí si to 74 procent Čechů. Sedm z deseti lidí ale souhlasí s tím, že strany jsou potřebné k obhajobě zájmů různých skupin a sociálních tříd.

Nov 25

Češi jsou evropskými lídry v on-line nákupech spotřební techniky

Týden.cz / Byznys

Češi vedou v Evropě v nákupech technického spotřebního zboží přes internet. Například velké domácí spotřebiče v ČR nakupuje v e-shopech 39 procent lidí, v kamenných prodejnách 38 procent a zbytek využívá oba prodejní kanály.

Jan 15

Češi se vracejí na dovolené v Turecku, hlásí cestovky

Týden.cz / Byznys

Turecko se v letošních předprodejích letních zájezdů vrátilo do první trojky nejžádanějších destinací. Výrazně také vzrostl zájem o Bulharsko a Egypt.

Apr 27

Pozor na bezpečnost při platbách on-line. V čem Češi chybují?

Týden.cz / Byznys

Při platbách přes internet byla okradena tři procenta Čechů. Ve většině případů šlo o částku do 5000 Kč. Peníze se po reklamaci vrátily zpět jen polovině poškozených.

Nov 13

Češi si potrpí na kávu s mlékem, hlásí průzkum

Týden.cz / Byznys

Češi mají nejraději caffé latte, kupuje si jej 41 procent lidí. Capuccino pije 38 procent populace. Espresso, které bylo loni nejoblíbenější, se propadlo na třetí pozici, upřednostňuje jej třetina lidí. Ukazuje to aktuální průzkum agentury…

Sep 1

Nábytek on-line. IKEA v Česku spustila e-shop

Týden.cz / Byznys

Nábytkářský řetězec IKEA spustil v Česku e-shop. Firma spuštění internetového obchodu oproti původním plánům urychlila kvůli velkému zájmu zákazníků. Vybírat on-line je možné prakticky z celého sortimentu několika tisíc výrobků.

Jan 20

Své děti budeme dotovat až do smrti, hlásí desetina Čechů

Týden.cz / Byznys

Finanční podporu od rodičů si v Česku užívá třetina dospělých potomků. Živit se nechají v průměru do 23 let. Desetina rodičů dokonce uvedla, že plánují podporovat své dítě doživotně. Stejně jsou na tom Poláci.

Jan 8

Naivní Češi. Každý třetí "práskne" své on-line heslo

Týden.cz / Byznys

Více než třetina Čechů sdílí hesla k on-line službám s jinými osobami, případně je ponechává na viditelném místě. Vyplývá to ze spotřebitelského průzkumu společnosti Kaspersky Lab, která se zabývá kybernetickou bezpečností.