English

Za covidové večírky v Downing Street může vedení britské vlády, uvádí zpráva

Týden.cz

K večírkům v Downing Street, které se konaly za koronavirové uzávěry navzdory tehdy platným restrikcím, vedlo selhání ve vedení britské vlády. Vyplývá to z dlouho očekávaného plného znění vyšetřovací zprávy úřednice Sue Grayové.

More from Týden.cz

May 25

Za covidové večírky v Downing Street může vedení britské vlády, uvádí zpráva

Týden.cz

K večírkům v Downing Street, které se konaly za koronavirové uzávěry navzdory tehdy platným restrikcím, vedlo selhání ve vedení britské vlády. Vyplývá to z dlouho očekávaného plného znění vyšetřovací zprávy úřednice Sue Grayové.

May 19

Britská policie ukončila vyšetřování lockdownových večírků v Downing Street

Týden.cz

Londýnská policie ve čtvrtek oznámila, že uzavřela vyšetřování večírků v premiérské rezidenci v Downing Street pořádaných za koronavirové uzávěry. Za porušení tehdy platných nařízení rozdala 126 pokut, trest přitom neminul ani premiéra…

Mar 15

Západ udělal po anexi Krymu strašnou chybu, řekl britský premiér Johnson

Týden.cz

Západ udělal strašnou chybu, když nechal ruského prezidenta Vladimira Putina "vyváznout" z anexe ukrajinského poloostrova Krymu v roce 2014.

Feb 10

Policie vyšetřující večírky v Downing Street zřejmě vyzpovídá i Johnsona

Týden.cz

Kvůli večírkům konaným během epidemických lockdownů v sídle a úřadu britského premiéra v londýnské Downing Street vyzpovídá britská policie pomocí dotazníků mezi 50 jejich účastníky patrně i ministerského předsedu Borise Johnsona a jeho…

Jan 19

Britský premiér Johnson čelí pokusu vlastních poslanců zbavit ho funkce

Týden.cz

Britský konzervativní premiér Boris Johnson čelí sílící vzpouře poslanců vlastní Konzervativní strany kvůli večírkům v premiérském sídle na Downing Street během koronavirových uzávěr.

May 26

Premiér Johnson v covidové krizi katastrofálně selhal, řekl exporadce Cummings

Britský premiér Boris Johnson katastrofálně selhal v krizi kolem nemoci covid-19. V britském parlamentu to ve středu řekl bývalý hlavní poradce předsedy vlády Dominic Cummings, který čelil otázkám ohledně vládní reakce na epidemii.

Jun 30

Build Build Build: to je heslo premiéra Johnsona pro britskou ekonomiku

Týden.cz

Britský premiér Boris Johnson plánuje zmírnit negativní dopady pandemie na ekonomiku zvýšenou výstavbou. V projevu, při kterém měl před sebou nápis Build Build Build (Stavět, stavět, stavět), například slíbil, že vláda urychlí investice do…

Apr 12

Boris Johnson byl propuštěn z nemocnice

Týden.cz

Britský premiér Boris Johson, který musel být kvůli těžkému průběhu nemoci covid-19 dočasně umístěn na jednotku intenzivní péče, byl propuštěn z nemocnice do domácího léčení.

Apr 6

Britský ministr: Premiér Johnson řídí vládu i z nemocnice

Britský premiér Boris Johnson nakažený koronavirem navzdory hospitalizaci dál řídí vládu.Uvedl to mluvčí jeho kabinetu, podle kterého se ministerský předseda podrobil rutinním testům a zůstává v nemocnici na pozorování.

Sep 2

Johnson a jeho partnerka si do bytu v Downing Street pořídili psa

Týden.cz

Londýnská Downing Street, v níž se nachází sídlo britských ministerských předsedů, má o pondělí nového čtyřnohého obyvatele. Nastěhovalo se tam 15týdenní štěně Jack Russel teriéra, které z útulku ve Walesu adoptoval premiér Boris Johnson.…

Jul 24

Kocour Larry se stěhovat nemusí. Zůstane v Downing Street

Zatímco britskou vládu nyní čeká mnoho personálních změn, post "vrchního myšilova" v sídle premiérů v Downing Street bude i nadále zastávat populární kocour Larry. Informují o tom ve středu britská média.

Jul 24

Mayová se loučila v Downing Street. Neubránila se slzám

Rrealizovat odchod Británie z Evropské unie takovým způsobem, který je dobrý pro celou zemi, označila končící britská premiérka Theresa Mayová za hlavní úkol svého nástupce Borise Johnsona. Ve středečním krátkém projevu na rozloučenou před…

Jul 12

Novým britským premiérem bude Johnson, ukázal průzkum

Bývalý ministr zahraničí Boris Johnson se stane novým vůdcem konzervativců a tedy i novým britským premiérem. Podle médií to ukázal průzkum mezi členy strany, kteří už ve stranických volbách odevzdali hlas.

Jun 22

Možný britský premiér Johnson věří v jednání o dohodě s EU

Někdejší britský ministr zahraničí Boris Johnson, který je považován za favorita klání o post lídra vládní Konzervativní strany a tím i premiéra, věří, že je možné s Evropskou unií znovu otevřít jednání o brexitové dohodě.

Sep 22

Do Prahy zavítá britský ministr zahraničí Boris Johnson

Týden.cz / Domácí

V pondělí do Prahy přijede britský ministr zahraničí Boris Johnson. Se svým českým kolegou Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) bude jednat mimo jiné o nadcházejícím odchodu Británie z Evropské unie. V tiskové zprávě o tom informovalo české…

Nov 11

Boris Johnson uctil věncem české a britské vojáky padlé v boji

Týden.cz / Domácí

Britský ministr zahraničí Boris Johnson v podvečer uctil v chrámu svatých Cyrila a Metoděje v Praze památku českých a britských vojáků, kteří padli ve válečných konfliktech.

Aug 2

Rvačka vládních kocourů. Na Downing Street létají chlupy

Týden.cz

Londýnskou vládní ulicí Downing Street otřásají rvačky mezi premiérskou kočkou z čísla 10 a kočkou z nedalekého ministerstva zahraničí. Zvlášť tvrdě se do sebe Larry a Palmerston pustili v pondělí, což na Twitteru zdokumentoval fotograf…

Jul 12

Stěhování z Downing Street se premiérského kocoura netýká

Zatímco odcházejícího britského premiéra Davida Camerona ve středu čeká stěhování z Downing Street číslo deset, tedy oficiálního sídla ministerského předsedy, místní kocour Larry zůstává.

Jun 30

Vůdce brexitu Johnson se nestane britským premiérem

Někdejší starosta Londýna a jeden z největších zastánců odchodu Spojeného království z Evropské unie Boris Johnson se nebude ucházet o vedení Konzervativní strany, a tedy ani o post britského premiéra. Johnson to oznámil na tiskové…

May 20

Trump se sám pozval do Downing Street, Londýn se diví

www.tyden.cz

Předpokládaný kandidát amerických republikánů v prezidentských volbách Donald Trump v pořadu televize MSNBC v pátek řekl, že ho pozval na návštěvu britský premiér David Cameron.