English

Průzkum pro WSJ: Harrisová by Trumpa porazila v poměru 48 ku 47 procentům

Týden.cz

Kamala Harrisová má nad Donaldem Trumpem náskok jednoho procentního bodu a v přímém souboji by nad ním teď zvítězila v poměru 48 ku 47 procentům, ukazuje průzkum veřejného mínění pro list The Wall Street Journal (WSJ).

More from Týden.cz

Aug 30

Průzkum pro WSJ: Harrisová by Trumpa porazila v poměru 48 ku 47 procentům

Týden.cz

Kamala Harrisová má nad Donaldem Trumpem náskok jednoho procentního bodu a v přímém souboji by nad ním teď zvítězila v poměru 48 ku 47 procentům, ukazuje průzkum veřejného mínění pro list The Wall Street Journal (WSJ).

Aug 18

Kamala Harrisová bude druhou ženou nominovanou velkou stranou na prezidentku

Týden.cz

Harrisová je první ženou, která se jako viceprezidentka dostala do Bílého domu. Před ní se o tuto funkci ve volbách ucházely jen dvě političky. První byla v roce 1984 demokratka Geraldine Ferrarová, kterou si jako svou pravou ruku vybral…

Jul 26

Nastal čas na příměří, řekla Kamala Harrisová premiérovi Netanjahuovi

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová naléhala na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua, aby Izrael kvůli humanitární situaci v Pásmu Gazy uzavřel příměří s palestinským teroristickým hnutím Hamás. Harrisová po schůzce s…

Sep 16

Zisky amerických bank zvýšily náskok před Evropou

Týden.cz / Byznys

Nejvýznamnější evropské banky dál zaostávají za americkou konkurencí. Meziročně si v letošním prvním pololetí desítka amerických bankovních gigantů polepšila o 0,6 procenta, když v přepočtu vydělala téměř 70 miliard eur (1,8 bilionu korun)…

Jul 22

Ostrava má první body v sezoně, v Karviné udržela těsný náskok

Týden.cz / Sport

Fotbalisté Ostravy zvítězili v dohrávce druhého ligového kola ve slezském derby v Karviné 2:1. O první bodový zisk Baníku v sezoně se zasloužili svými góly Tomáš Smola a Milan Jirásek, domácí Vojtěch Smrž už v závěru stihl jen snížit.…

Apr 16

Zelenskyj má před Porošenkem obří náskok, říká průzkum

Vítěz prvého kola ukrajinských prezidentských voleb, politický nováček a bavič Volodymyr Zelenskyj vede před klíčovým nedělním hlasováním před stávajícím šéfem státu Petrem Porošenkem o 47 procentních bodů.

Nov 2

ODS stahuje náskok ANO, tvrdí průzkum. Jiný to vyvrací

Týden.cz

Hnutí ANO by i v říjnu ve volbách do sněmovny dostalo 30 procent, druhá ODS si proti září polepšila na 19 procent. Třetí by skončili Piráti s 11 procenty. Podpora ČSSD klesla na devět procent a komunistů na 8,5 procenta.

Jan 12

Wall Street Journal: České prezidentské volby ukazují přitažlivost Ruska

Týden.cz

V českých prezidentských volbách se hlasuje také o Rusku, domnívá se americký deník The Wall Street Journal. Připomíná, že sovětské tanky ze srpna 1968 utvrdily mnoho Čechů v přání vymanit se z ruského vlivu a připojit se k Západu.

Jun 20

Náskok Merkelové před Schulzem mírně klesl, hlásí průzkum

Náskok konzervativní unie CDU/CSU německé kancléřky Angely Merkelové před sociálními demokraty podle nejnovějšího průzkumu poklesl na 11,5 procentního bodu. Tři měsíce před parlamentními volbami strana vedená Martinem Schulzem snížila…

May 3

Merkelová zvyšuje náskok na socialisty, tvrdí nový průzkum

Němečtí konzervativci zvyšují před podzimními parlamentními volbami náskok před sociální demokracií. Podle nového průzkumu zveřejněného deníkem Bild překročil rozdíl mezi oběma stranami tvořícími současnou velkou vládní koalici pět…

Mar 6

Válec jménem Chelsea! Po derby má náskok deseti bodů

Týden.cz / Sport

Fotbalisté Chelsea vyhráli v 27. kole anglické ligy londýnské derby s West Hamem, kterému tak oplatili říjnové vyřazení z Ligového poháru. Na stadionu United zvítězili 2:1 a v čele tabulky mají opět desetibodový náskok před Tottenhamem.

Nov 4

Nový průzkum: Clintonová vede nad Trumpem o tři procentní body

Demokratická kandidátka Hillary Clintonová si čtyři dny před americkými prezidentskými volbami udržuje náskok před svým republikánským sokem Donaldem Trumpem.

Oct 23

Nový průzkum ukazuje vysoký náskok Clintonové

Demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou podle nejnovějšího průzkumu televize ABC News podporuje 50 procent pravděpodobných voličů a její náskok před republikánským konkurentem Donaldem Trumpem je 12 procentních bodů.

Oct 23

Šlágr podzimu pro Plzeň. Na Spartu má náskok sedmi bodů

Týden.cz / Sport

Fotbalisté Plzně ve šlágru 11. kola první ligy doma porazili Spartu 1:0. Obhájce titulu se tak bodově dotáhl na vedoucí Mladou Boleslav a v tabulce má na svého největšího rivala z Letné už sedmibodový náskok. Zápas rozhodl ve 26. minutě…

Mar 24

Nový průzkum: náskok ANO před ČSSD se zvětšil

Týden.cz / Domácí

Volby do Poslanecké sněmovny by v březnu vyhrálo hnutí ANO se ziskem 29 procent hlasů, meziměsíčně si o dva procentní body polepšilo. Druhá ČSSD by nyní získala 22,5 procenta hlasů, v únoru to bylo 24,5 procenta.

Mar 19

Atlético prohrálo v Gijónu, náskok Barcelony zůstal osm bodů

www.tyden.cz

Atlético Madrid ve 30. kole španělské fotbalové ligy prohrálo na stadionu Gijónu 1:2 a na první Barcelonu ztrácí na druhém místě stále osm bodů. Katalánci mají nedělní zápas proti Villarrealu k dobru.

Jul 10

Nový průzkum: ANO si dál drží mírný náskok před ČSSD

Týden.cz / Domácí

Sněmovní volby by nyní vyhrálo hnutí ANO s náskokem čtyř procent před druhou ČSSD. Vyplývá to z aktuálního volebního modelu agentury Median.

Mar 19

Náskok ANO před ČSSD se zdvojnásobil, ukázal průzkum

www.tyden.cz

Volby do Poslanecké sněmovny by v březnu vyhrálo hnutí ANO se ziskem 33 procent, druhou ČSSD by nyní volilo 26 procent lidí. Poslanecká křesla by ještě obsadili komunisté, lidovci, TOP 09 a ODS.

Jan 23

Co se děje v Evropě? Wall Street Journal "překládá" krok ECB

www.tyden.cz

Evropská centrální banka (ECB) se rozhodla zahájit takzvané kvantitativní uvolňování měnové politiky, které spočívá v tisknutí nových peněz a nákupech vládních dluhopisů. List The Wall Street Journal v této souvislosti zveřejnil na svém…

Dec 24

Voráček vede produktivitu NHL. Má náskok už čtyř bodů!

www.tyden.cz

Hokejový útočník Jakub Voráček z Philadelphie vede produktivitu NHL už o čtyři body před druhým Tylerem Seguinem z Tampy Bay. Voráček má na kontě z 34 zápasů 46 bodů za 14 branek a 32 asistencí. Je také nejlepším nahrávačem.