English

Islamisté loni přišli o velký kus území. V Iráku ztratili 40 procent, v Sýrii pětinu

Aktuálně.cz / Zprávy 7 sources

Zřejmě největší ztrátou je irácké město Ramádí, do jehož centra se tamní armáda dostala v prosinci.

IS ztrácí půdu pod nohama. V Sýrii přišel o pětinu území

Území ovládané radikály z Islámského státu se loni zmenšilo v Iráku o 40 procent a v Sýrii o 20 procent. Tvrdí to koalice, která bojuje pod vedením Spojených států v Iráku a Sýrii.

Islámský stát v Iráku přišel téměř o polovinu území

Novinky.cz

Islámský stát přišel v loňském roce o 40 procent ze svého územního maxima v Iráku a v sousední Sýrii o 20 procent území. V úterý to podle agentury Reuters ohlásil americký velitel mezinárodní koalice spojenců Steve Warren.

IS prý přišel loni v Iráku o 40 procent, v Sýrii o pětinu území

ČeskéNoviny.cz

Bagdád/Damašek - Území ovládané radikály z Islámského státu (IS) se loni zmenšilo v Iráku o 40 procent a v Sýrii o 20 procent. Tvrdí to koalice, která bojuje pod vedením Spojených...

Islámský stát v defenzívě: V Iráku loni ztratil 40 procent území, v Sýrii pětinu

Damašek - Koalice pod vedením USA, která bojuje proti Islámskému státu, tvrdí, že džihádisté přišli v Sýrii o 20 procent svého území a v Iráku dokonce o 40 procent.

IS prý přišel loni v Iráku o 40 procent, v Sýrii o pětinu území

E15.cz / Zprávy

Území ovládané radikály z Islámského státu (IS) se loni zmenšilo v Iráku o 40 procent a v Sýrii o 20 procent. Tvrdí to koalice, která bojuje pod vedením Spojených států v Iráku a Sýrii.

Islamisté loni přišli o 40 procent svého území v Iráku, tvrdí spojenci

iDNES.cz / Zprávy

Území ovládané radikály z Islámského státu se loni zmenšilo v Iráku o 40 procent a v Sýrii o 20 procent. Tvrdí to koalice, která bojuje pod vedením Spojených států v Iráku a Sýrii. U města Hadísa v západním Iráku v bojích vládních sil s…

Top Related Stories
168

Jan 15

USA přiznaly civilní oběti při útocích na IS v Iráku a Sýrii

Při útocích na cíle takzvaného Islámského státu (IS) zemřelo mezi dubnem a červencem loňského roku osm civilistů, tři další pak byli zraněni. Uvedla to dnes americká armáda. Od roku 2014, kdy začala mezinárodní koalice pod vedením…

Jan 5

Islamisté loni přišli o velký kus území. V Iráku ztratili 40 procent, v Sýrii pětinu

Zřejmě největší ztrátou je irácké město Ramádí, do jehož centra se tamní armáda dostala v prosinci.

Jan 4

Klíč k severnímu Iráku. Chystá se bitva o Mosul, sídlo Islámského státu

iDNES.cz open event

Po úspěšné obraně syrského Kobani a osvobození iráckých měst Tikrít, Sindžár a Ramádí od černých vlajek samozvaného Islámského státu se opět skloňuje jméno severoirácké metropole Mosul. Islamisté sice ztratili iniciativu, o pomyslné srdce…

Jan 3

Sebevražední atentátníci z IS udeřili v Iráku, 15 mrtvých

Při pěti sebevražedných atentátech zahynulo severně od Bagdádu 15 členů iráckých bezpečnostních sil. K útokům se přihlásila radikální organizace Islámský stát. Ve městě Ramádí proti ní pokračuje vojenská operace.

Dec 29

Válka s Islámským státem v Sýrii a Iráku. Rozhovory, analýzy, grafiky

V srpnu 2014 začaly USA bombardovat pozice islamistů v Iráku. S každým novým teroristickým útokem se k nim přidávaly další země. Speciál Aktuálně.cz.