English

Mezi Tureckem a Řeckem utonulo dalších 33 uprchlíků

ČeskéNoviny.cz 14 sources

Ankara - Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí. Oznámila to turecká agentura Anadolu. Zachránit se podle ní podařilo 75 lidí. Uprchlíci mířili na ostrov Lesbos.

Mezi Tureckem a Řeckem se utopilo dalších 33 uprchlíků

Ankara - Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí, s nimiž se převrhnul člun. Oznámila to dnes turecká agentura Anadolu.

Mezi Tureckem a Řeckem utonuly další tři desítky uprchlíků

Deník.cz / Ze světa

Ankara – Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí. Oznámila to dnes turecká agentura Anadolu. Zachránit se podle ní podařilo 75 lidí. Uprchlíci mířili na ostrov Lesbos.

U tureckých břehů utonulo 33 lidí. Mezi oběťmi jsou i děti

Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí, s nimiž se převrhnul člun. Oznámila to dnes turecká agentura Anadolu, podle níž se dalších 75 lidí podařilo zachránit. Uprchlíci byli ze Sýrie, Afghánistánu a Barmy.

V moři u Lesbosu utonulo 33 uprchlíků

Echo24.cz / Svět

Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí, s nimiž se převrhl člun. Oznámila to v sobotu turecká agentura Anadolu, podle níž se dalších 75 lidí podařilo zachránit. Uprchlíci byli ze Sýrie, Afghánistánu a Barmy.…

Při cestě z Turecka do Řecka utonuly čtyři desítky běženců

Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 39 lidí včetně několika dětí. Dalších 75 se podařilo zachránit. Uprchlíci byli ze Sýrie, Afghánistánu a Barmy. Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) uvedla, že od začátku roku do…

Uprchlíci moře nezvládají. Turecko hlásí další utonulé

Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí, s nimiž se převrhnul člun. Oznámila to turecká agentura Anadolu. Zachránit se podařilo 75 lidí. Uprchlíci mířili na ostrov Lesbos.

Mezi Tureckem a Řeckem utonulo dalších 33 uprchlíků

E15.cz / Zprávy

Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí, s nimiž se převrhnul člun. Oznámila to dnes turecká agentura Anadolu, podle níž se dalších 75 lidí podařilo zachránit. Uprchlíci byli ze Sýrie, Afghánistánu a Barmy.…

V Egejském moři našlo smrt 33 migrantů. Putovali z Turecka na řecký ostrov Lesbos

www.blesk.cz

Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí, s nimiž se převrhl člun. Oznámila to dnes turecká agentura Anadolu, podle níž se dalších 75 lidí podařilo zachránit.

Top Related Stories
51

Feb 11

NATO bude vracet uprchlíky do Turecka. Řecko: Zásadní obrat!

Týden.cz open event

Námořní síly NATO budou uprchlíky, kterým pomohou v případě potíží při hlídkování v Egejském moři, vracet do Turecka. To s tím vyjádřilo souhlas. Novinářům to při zasedání ministrů obrany NATO řekl český ministr obrany Martin Stropnický.

Feb 8

Na 33 uprchlíků dnes utonulo při cestě z Turecka na Lesbos

iROZHLAS open event

Nejméně 11 mrtvých migrantů dnes nalezli záchranáři v Egejském moři u tureckého pobřežního města Dikili. Informovala o tom turecká agentura Dogan, podle níž uprchlíci směřovali z Turecka na řecký ostrov Lesbos. Záhy turecká agentura…

Jan 30

Mezi Tureckem a Řeckem utonulo dalších 33 uprchlíků

Ankara - Při pokusu dostat se na člunu z Turecka do Řecka utonulo 33 lidí. Oznámila to turecká agentura Anadolu. Zachránit se podle ní podařilo 75 lidí. Uprchlíci mířili na ostrov Lesbos.

Jan 28

Sobotka: Turecko by mělo lépe chránit své pobřeží

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) očekává, že Turecko projeví větší aktivitu při ochraně svých západních hranic, aby omezilo migrační proud směřující do Řecka a dále do západní Evropy. Řekl to po setkání s tureckým velvyslancem v Praze…

Jan 28

Nizozemsko prý připravuje plán na výměnu migrantů mezi EU a Tureckem

Nizozemsko, které nyní předsedá Evropské unii, údajně připravuje nový unijní plán ke zmírnění přistěhovalecké krize. Podle Haagu by skupina členských zemí EU mohla přijmout až 250 tisíc migrantů z Turecka výměnou za to, že by se do Turecka…

Jan 27

EU obviňuje Řecko, že nedostatečně hlídá evropské hranice. Atény svalují odpovědnost na Turecko

Evropská komise kritizuje Řecko, že nedostatečně chrání evropské hranice, Řekové se brání, že odpovědnost leží na turecké straně.

Jan 26

Řecko nemá právo uprchlíky na moři otočit. Hned chtějí azyl

Týden.cz open event

Zabránit přílivu uprchlíků z Turecka na řecké ostrovy je při současných právních předpisech a přílišné členitosti řeckého pobřeží skoro nemožné. Řekla to mluvčí agentury pro ochranu vnějších hranic Evropské unie Frontex Ewa Moncureová.

Jan 26

Přílivu uprchlíků do Řecka prakticky nelze zabránit, říká Frontex

Varšava - Zabránit přílivu uprchlíků z Turecka na řecké ostrovy je při současných právních předpisech a přílišné členitosti řeckého pobřeží skoro nemožné. Agentuře AFP to...

Jan 21

Mezi Tureckem a Řeckem se převrhla loď s uprchlíky, 12 se jich utopilo

Atény/Ankara - Série tragických událostí v Egejském moři pokračuje. 12 uprchlíků se utopilo mezi Tureckem a řeckými ostrovy, dalších 26 lidí se podařilo z moře vytáhnout. Turecká policie zadržela dva převáděče.