English

Sobotka vidí inspiraci ve vládnutí Karla IV. Byl to především Evropan, připomněl

EuroZprávy.cz / Zprávy z domova 3 sources

Praha – Na slavnostním shromáždění akademické obce Univerzity Karlovy dnes vystoupil mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Ten v projevu mimo jiné zmínil, že je možné inspirovat se strategií vládnutí Karla IV.

Premiér Sobotka: Strategické vládnutí Karla IV. považuji za inspiraci

Deník.cz

Praha – Karla IV. je potřeba vidět především jako Evropana, řekl při projevu na dnešním slavnostním shromáždění akademické obce Univerzity Karlovy premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Strategické vládnutí tohoto římského císaře a českého krále…

Sobotka se vyznal, jak jej inspiruje Karel IV. Chtěl by prý vládnout, jako on

ParlamentniListy.cz

Karla IV. je třeba vidět především jako Evropana, řekl při projevu na dnešním slavnostním shromáždění akademické obce Univerzity Karlovy premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Strategické vládnutí tohoto římského císaře a českého krále považuje…

Top Related Stories
132

May 26

Premiér musí vládu řídit, kritizuje Babiš Sobotku, který nemíní ustupovat tabákové lobby

Andreji Babišovi se nelíbí, jak premiér Bohuslav Sobotka řídí vládu. Babiš naznačuje, že by to uměl lépe.

May 22

Sobotka: Evropa měla naivní názory na migraci

Týden.cz open event

Evropa nebyla připravena na migrační krizi a v jejím úvodu měla řadu naivních názorů na její příčiny. Řekl to český premiér Bohuslav Sobotka při setkání s izraelským prezidentem Reuvenem Rivlinem v Jeruzalémě.

May 21

Premiér Sobotka bude v Jeruzalémě jednat o obraně a bezpečnosti

iROZHLAS open event

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD míří do Jeruzaléma. O víkendu totiž začíná další společné zasedání české a izraelské vlády. K hlavním tématům bude patřit obrana a bezpečnost. Tradice společných jednání ministrů České republiky a Izraele…

May 17

Nebyl jste na poradě, kde jste byl? píše Sobotka Babišovi. Ten rozdával koblihy a fotil se s lékaři

Aktuálně.cz open event

Ministr financí Andrej Babiš musí premiérovi Bohuslavu Sobotkovi vysvětlit, proč nebyl minulý týden na poradě o čerpání evropských dotací.

May 14

Za dětství Karla IV. se v Čechách jedli lidé

Týden.cz open event

Jak krutá byla doba, do níž se v Praze 14. května 1316 narodil budoucí panovník Karel IV? Hodně. Podle dobových kronik docházelo v Čechách v obdobích hladu i ke kanibalismu.

May 14

Karel IV. je největší osobnost českých dějin, řekl Zeman

V zaplněné svatovítské katedrále na Pražském hradě se koná mše k 700. výročí narození Karla IV. Za účasti prezidenta Miloše Zemana a dalších nejvyšších představitelů státu i zástupců starých panovnických rodů Evropy ji slouží kardinál…

May 14

Kde se dnes slaví 700. narozeniny Karla IV.? PŘEHLED AKCÍ

TN.cz open event

Na dnešek připadá 700. výroční narozenin Karla IV., prvního českého krále, který byl zároveň zvolen císařem Svaté říše římské. Karel IV. se narodil 14. května 1316 v Praze. Proslul třeba založením univerzity v Praze, výstavbou Nového Města…

May 14

Zeman pozval na oslavy Karla IV. deset monarchů, přijeli tři z malých zemí

Prezident Miloš Zeman v pátek na Hradě přivítal tři zástupce evropských panovnických rodů, kteří do Prahy zamířili na oslavy 700. výročí narození Karla IV. Na oslavy 700 let od narození římského císaře a českého krále Karla IV. byli…

May 13

Zeman se setkal se zástupci monarchií, přijeli na oslavy Karla IV.

EuroZprávy.cz open event

Praha – Do Prahy míří kvůli oslavám 700. výročí narození Karla IV. Zástupci evropských panovnických rodů. Některá z nich dnes přivítal na Hradě prezident Miloš Zeman.

May 12

Sobotka vidí inspiraci ve vládnutí Karla IV. Byl to především Evropan, připomněl

Praha – Na slavnostním shromáždění akademické obce Univerzity Karlovy dnes vystoupil mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Ten v projevu mimo jiné zmínil, že je možné inspirovat se strategií vládnutí Karla IV.

May 12

Sobotka se propadl, Jiří Dienstbier se plazí při zemi

Ministři sociální demokracie v čele s premiérem Bohuslavem Sobotkou se propadají v průzkumu důvěryhodnosti. Zřejmě na ně tak dopadá kauza Altner. Ukazuje to nejnovější průzkum agentury SANEP.

May 11

Na Hradě představí barevnou bustu Karla IV. i pohřební punčocháče

iDNES.cz open event

V neděli se na Pražském hradě otevře hned pět nových výstav věnovaných Karlu IV. a jeho době. Návštěvníci se mohou těšit na korunovační klenoty, prostorovou rekonstrukci gotického triforia, nebo fotografie z dostavby katedrály sv. Víta.

May 6

Premiér Sobotka se zúčastní symposia Living Planet 2016

V pondělí 9. května 2016 se premiér Bohuslav Sobotka zúčastní symposia Living Planet 2016, které pořádá Evropská kosmická agentura. Na okraj symposia se také setká s generálním ředitelem agentury Johann-Dietrichem Wörnerem.

May 5

Zvláštní příspěvek k důchodům i příští rok? Sobotka cosi naznačil

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) při dnešních interpelacích ve Sněmovně naznačil, že by důchodci mohli dostat i příští rok mimořádný příspěvek k penzi.