English

Nulandová: Očekáváme, že Rusko dodrží závazky ve zbrojení

Týden.cz

Spojené státy očekávají, že Rusové budou dodržovat své závazky z dohod o kontrole zbrojení.

More from Týden.cz

Feb 13

Spojené státy doporučily svým občanům opustit Rusko

Spojené státy doporučily svým občanům pobývajícím v Rusku, aby okamžitě opustili zemi. Jako důvod uvádějí válku na Ukrajině či možnost svévolného zatčení. Uvedlo to na svých webových stránkách americké velvyslanectví v Rusku.

Jan 18

Spojené státy a evropské země podle Lavrova vedou na Ukrajině válku proti Rusku

Týden.cz

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov ve středu obvinil Spojené státy a evropské země, že na Ukrajině vedou válku proti Rusku. Konflikt ve východoevropské zemi je výsledkem amerických příprav na hybridní válku proti Moskvě, tvrdil ministr…

Oct 16

Konflikt v Sýrii: Rusové jsou v pohybu, již překročili Eufrat

Ruské jednotky, které vstoupily tento týden do konfliktu na severu Sýrie, ve středu překročily řeku Eufrat a směřují na východ. V úterý Rusové hlídkovali u Manbidže, který je západně od řeky, a oddělili syrské vojáky od tureckých.

Jun 19

Obchod s Ruskem: uvalí Spojené státy sankce i na Turecko?

Americká vláda zvažuje zavedení sankcí proti Turecku, pokud se Ankara rozhodne dokončit nákup ruského protiraketového systému S-400.

Nov 29

Rusko blokuje přístavy, vyšlete lodě, prosí Ukrajinci NATO. Rusové se diví

Ukrajinský ministr infrastruktury Volodymyr Omeljan obvinil Rusko, že zavedlo blokádu ukrajinských přístavů v Azovském moři - Mariupolu a Berdjanska. Prezident Petro Porošenko v novinovém rozhovoru vybídl Severoatlantickou alianci, aby do…

Apr 23

Rusové dodají Sýrii baterie protiraket. Damašek se může bránit

Rusko už v nejbližší době dodá do Sýrie zdarma baterie protiraket S-300 Favorit, které mají chránit hlavní město Damašek a syrská vojenská letiště.

Jan 10

Nepřátelé Ruska? Ti nejhorší jsou USA, Ukrajina a EU! míní Rusové

Dvě třetiny obyvatel Ruska se domnívají, že jejich vlast má nepřátele, podle čtvrtiny je Rusko doslova obklíčeno nepřáteli. Za nejhorší Rusové vesměs pokládají Spojené státy, Evropskou unii a Ukrajinu, pětina za nejhorší považuje "skryté…

Sep 10

V Sýrii opět umírali civilisté. Rusové údajně zasáhli trajekty

Nejméně 17 civilistů přišlo o život při sérii leteckých útoků u řeky Eufrat ve východní Sýrii

Sep 6

Rusové nad účastí armády v Sýrii nejásají. Bojí se následků

Polovička Rusů, přesněji 49 procent, je pro ukončení ruské vojenské operace v Sýrii.

Aug 29

Spojené státy reagují na ruské manévry posílením jednotek

pojené státy vyslaly dalších sedm stíhaček F-15 na ochranu vzdušného prostoru pobaltských států. Stroje přistály na vojenské základně v litevském Šiauliai, informoval ministr obrany baltského státu.

Aug 2

Rusové bojující v Sýrii? Moskva: Nemáme s nimi nic společného

Týden.cz

Pokud v Sýrii dobrovolně bojují občané Ruské federace, nemá s tím ruské ministerstvo obrany nic společného.

Jul 5

Rusové letecky zaútočili na pozice Islámského státu

Ruské strategické bombardéry zničily tři muniční sklady a velitelské stanoviště Islámského státu v syrské provincii Hamá.

Apr 11

Rusové v Sýrii odvádí pozornost od Asada, zní z Bílého domu

www.tyden.cz

Žádné důkazy nenasvědčují ruským tvrzením o tom, že nedávný chemický útok v Sýrii byl smyšlený. Prohlásil nejmenovaný představitel Bílého domu s tím, že Rusko se očividně snaží odvést obvinění od režimu syrského prezidenta Bašára Asada,…

Apr 7

"Spojené státy jsou zpět"

Bývalý americký prezident Barack Obama ustupoval Rusku i Sýrii, jeho nástupce Donald Trump obamovský izolacionismus ukončil a vrátil USA do hry jako globálního geopolitického hráče, říká v rozhovoru pro on-line deník TÝDEN.CZ politolog a…

Apr 3

Ukrajinci, Islámský stát, nebo opozice? Rusové se přou, kdo útočil

V ruských médiích se objevují první úvahy o pozadí teroristického útoku v Petrohradě, při němž deset lidí zemřelo a desítky dalších byly zraněny.

Sep 30

Obama s Merkelovou: Rusové se v Sýrii chovají barbarsky

Americký prezident Barack Obama ve čtvrtek telefonicky hovořil s německou kancléřkou Angelou Merkelovou o situaci v Sýrii, oznámil Bílý dům. Shodně přitom odsoudili "barbarské operace" ruské a syrské armády v syrském Aleppu.

Jan 11

Rusko je Mordor, Rusové okupanti a Lavrov smutný kůň

Týden.cz

Pokud jste před několika dny zadali v ukrajinštině slova Rusko, Rusové či jméno ruského ministra zahraničí do Google překladače a chtěli je přeložit do ruštiny, určitě jste nevěřili svým očím. Na překladači se totiž vyskytla kuriózní chyba.

Jan 2

Rusové skoupili zkrachovalé české Prameny. Stát jen přihlíží

Týden.cz

Vesničku Prameny u Mariánských Lázní drží pevně v tlapách ruský medvěd. Rusové nejprve skoupili obří pohledávky nejzadluženější obce v Česku a teď si začínají diktovat, co za to. Jejich cíl je zřejmý – výnosné vrty kvalitní minerální vody.…

Oct 4

Rusové v Sýrii podnikli dalších dvacet náletů

Ruské letectvo podniklo v Sýrii za posledních 24 hodin dalších dvacet náletů, deset z nich bylo zacíleno přímo na radikální hnutí Islámský stát. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany.

Sep 27

Francie zaútočila na Islámský stát v Sýrii, Rusové radí Iráku

Týden.cz

Francie zahájila letecké údery na pozice organizace Islámský stát v Sýrii. Paříž nálety provedla údajně na základě informací získaných monitorovacími lety nad Sýrií, které probíhaly v uplynulých dvou týdnech.