English

Schwarzenberg: Jsem zhnusen Zemanem, naše čest je pokálená

Týden.cz

Odstupující předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je zhnusen z postoje prezidenta Miloše Zemana k uprchlíkům.

More from Týden.cz

Apr 4

Škoda Auto potvrdila, že předsedou představenstva bude Klaus Zellmer

Týden.cz / Byznys

Automobilka Škoda Auto v pondělí oficiálně potvrdila, že Klaus Zellmer se k 1. červenci 2022 stane předsedou představenstva značky. Nahradí dosavadního šéfa Thomase Schäfera.

Jan 19

Část členů Trikolóry vyzývá předsedu Klause k odstoupení, píší noviny

Týden.cz

Část členů Trikolóry vyzývá předsedu strany a poslance Václava Klause mladšího k odstoupení kvůli údajnému porušování stanov a zásahům do programu a kandidátek bez projednání se stranickými kolegy.

Feb 19

Dohlasováno. Novým předsedou Senátu se stal Miloš Vystrčil

Týden.cz / Domácí

Novým předsedou Senátu se stal podle očekávání Miloš Vystrčil, předseda senátorů ODS a místopředseda strany. V tajných volbách porazil prvního místopředsedu Senátu Jiřího Růžičku (za TOP 09 a STAN).

Sep 28

Předsedou Trikolóry se stal Klaus mladší. "Přišel čas vrátit zemi lidem"

Týden.cz

Delegáti brněnského volebního sněmu zvolili předsedou politického hnutí Trikolóra jediného kandidáta a zakladatele Václava Klause mladšího. Místopředsedy jsou Zuzana Majerová vyloučená s Klausem z ODS, jihlavský podnikatel Jan Tesař a…

Aug 1

Prezident Miloš Zeman zahajuje dovolenou

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zahajuje dvoutýdenní dovolenou, kterou chce strávit na zámku v Lánech. Dovolená mu skončí podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka zhruba v polovině srpna, kdy ho bude čekat další řešení vládní krize v…

Mar 21

TÝDEN S PREZIDENTEM: o Klausovi mladším i fiasku Gerlocha

Týden.cz

Nenechte si ujít exkluzivní rozhovor Jaromíra Soukupa s prezidentem České republiky Milošem Zemanem. Rozhovor přinese TV Barrandov již dnes večer ve 20.50.

Jan 11

Klaus prezidentem? Doufám, že se to nestane, říká politolog

Týden.cz

Bývalý prezident Václav Klaus rozvířil vlnu spekulací, když tento týden nevyloučil svou případnou účast v příští prezidentské volbě. Voliči si však podle politologa a někdejšího politika Daniela Kroupy stále pamatují amnestii a onu…

Oct 16

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové soudce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 41 nových soudců. Očekává od nich, že svým razantním vstupem do systému zrychlí soudní řízení, řekl v projevu. Mezi novými soudci je i dosavadní generální sekretář Ústavního soudu Ivo…

Oct 13

Karel Schwarzenberg: Prachy mě nikdy moc nezajímaly

Týden.cz

Zděděný majetek jednoho z historicky nejbohatších českých šlechtických rodů už Karel Schwarzenberg předal synovi. Přesto ho časopis TÝDEN zařadil do žebříčku 111 miliardářů 2018, který vyjde v říjnu.

Aug 10

Klaus: Prezidentem nemá být Marťan. Kisku uvedl jako varování

Týden.cz / Domácí

Novým prezidentem by se měl stát někdo z politického systému, kdo tuší, o co v politice jde. Novinářům to ve čtvrtek při Svatovavřinecké pouti na vrcholu Sněžky řekl bývalý prezident Václav Klaus. Předvolební průzkumy a kampaně kandidátů…

Jul 15

Navalnyj: Jako prezident bych zorganizoval čestné parlamentní volby

Týden.cz

Pokud by ruský opoziční politik Alexej Navalnyj příští rok vyhrál ruské prezidentské volby, rozpustil by parlament. Disident to řekl ruské rozhlasové stanici Echo Moskvy.

Nov 26

Novým předsedou pražské TOP 09 je zastupitel Martin Dlouhý

Týden.cz / Domácí

Krajský sněm pražské TOP 09 zvolil nového předsedu pražské TOP 09. Stal se jím pražský zastupitel a bývalý radní Martin Dlouhý. Dlouhý ve funkci vystřídal dosavadního předsedu, starostu městské části Praha-Libuš a poslance Jiřího Koubka.

Nov 21

Fotbal je jako Monopoly. I tak Berlusconi uvažuje o pozici čestného prezidenta

Týden.cz / Sport

Silvio Berlusconi by po prodeji AC Milán čínské investiční skupině mohl ve slavném fotbalovém klubu zůstat jako čestný prezident. Nabídku nových majitelů však hodlá přijmout jen v případě, že bude moci ovlivňovat složení týmu.

Feb 23

Kdyby se stal prezidentem Schwarzenberg, tak...

Týden.cz / Domácí

Jak by asi vypadalo Česko, kdyby z Pražského hradu nevládl Miloš Zeman, ale Karel Schwarzenberg? Časopis TÝDEN, který ve svém aktuálním vydání přináší s exšéfem TOP 09 rozhovor, si nechal zpracovat naprosto seriózní analýzu.

Nov 28

TOP 09 přepřahá. Schwarzenberg předá žezlo Kalouskovi

Týden.cz / Domácí

Opoziční TOP 09 se začala v pražském hotelu Don Giovanni loučit s dosavadním předsedou Karlem Schwarzenbergem, který na zahájeném stranickém sněmu předá vedení svému statutárnímu zástupci Miroslavu Kalouskovi.

Nov 26

Nová TOP 09. Schwarzenberg předává žezlo Kalouskovi

Týden.cz / Domácí

Po šesti letech končí na své přání v čele TOP 09 její spoluzakladatel Karel Schwarzenberg. O víkendu převezme roli stranického předsedy dosavadní Schwarzenbergův statutární zástupce a hlavní hybatel dění v TOP 09 od jejího vzniku Miroslav…

Oct 5

Schwarzenberg končí kvůli zdraví v čele TOP 09

Týden.cz

Karel Schwarzenberg nebude na listopadovém sněmu kandidovat na předsedu TOP 09. Řekl to na zasedání výkonného výboru strany v Českém Krumlově.

Sep 9

Schwarzenberg: Výroky Klause a Zemana k běžencům jsou hnus

Prezident Miloš Zeman a jeho předchůdce na Hradě Václav Klaus protiimigračními výroky straší a povzbuzují nenávist, řekl předseda opoziční TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Feb 5

Kalousek chce šéfovat TOP 09. Až skončí Schwarzenberg

www.tyden.cz

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se bude ucházet o místo šéfa strany, až její nynější předseda Karel Schwarzenberg nebude chtít tento post obhajovat. Kalousek to uvedl pro pořad Kauza dne Rádia Impuls.