English

Někomu jsem šlápl na kuří oko, říká Ransdorf. Strana mu věří

Týden.cz

Europoslanec Miloslav Ransdorf prý přinesl na dnešní schůzku s vedením KSČM dokumenty, které vyvracejí, že se dopustil trestného činu. Novinářům to po zhruba hodinovém jednání řekl předseda strany Vojtěch Filip.

More from Týden.cz

Jun 20

Italský europoslanec Cozzolino byl zadržen kvůli údajné korupci v parlamentu

Italského europoslance Andreu Cozzolina v pondělí zadržela belgická prokuratura po několikahodinovém výslechu ohledně případu údajné korupce v Evropském parlamentu. Píše to italský tisk. Cozzolino veškerá podezření z korupce odmítá a jeho…

Mar 13

Manafort se omluvil za činy, jichž se dopustil vůči USA

Washingtonský federální soud vyměřil bývalému šéfovi volebního štábu Donalda Trumpa Paulu Manafortovi trest vězení v délce šesti let a jednoho měsíce za spiknutí.

Nov 28

Policie obvinila muže, kvůli němuž zatkla Ransdorfa

Týden.cz / Domácí

Berounští policisté obvinili Vladimíra Huňka, kvůli kterému před třemi lety policie zatkla ve Švýcarsku tehdejšího komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa. Policie muže viní z pokusu o podvod, uvedl portál SeznamZprávy.cz.

Oct 27

Kvůli koncertu byla omezena doprava, komplikace to nepřineslo

Týden.cz / Domácí

Policie kvůli koncertu ke 100. výročí vzniku Československa v sobotu odpoledne omezila dopravu u Václavského náměstí v centru Prahy.

Jan 23

Europoslanec Ježek skončil v ANO kvůli odlišným představám

Týden.cz / Domácí

Europoslanec Petr Ježek končí spolupráci s hnutím ANO. Oznámil to v dopise zaslaném předsednictvu hnutí. Ježek se s ANO rozchází v pohledu na podporu prezidenta Miloše Zemana a na vztah hnutí s komunisty a extremisty.

Feb 3

KSČM chce zpět trestný čin příživnictví. Právník: Slušné retro

Skupina poslanců KSČM navrhla včlenit do trestního zákoníku příživnictví. Trest by hrozil lidem, kteří se vyhýbají práci, ač by jim byla opakovaně nabízena, a žijí na úkor jiných.

Nov 12

KSČM znovu navrhla nepromlčitelnost činů při privatizaci

Týden.cz / Domácí

Opoziční KSČM opět navrhla nepromlčitelnost trestných činů souvisejících s privatizacemi státního majetku po pádu socialismu v 90. letech minulého století. Promlčecí lhůty by se neměly podle novely trestního zákoníku vztahovat ani na činy…

May 14

Ransdorfovi jste nepomohli, styďte se! káral šéfy KSČM europoslanec

Týden.cz / Domácí

Komunistický europoslanec Jaromír Kohlíček, který po lednovém úmrtí Miloslava Ransdorfa nahradil tohoto politika v Evropském parlamentu, kritizoval na sjezdu postoj KSČM k zadržení Ransdorfa v curyšské bance kvůli podezření z finančního…

Apr 12

Islandský ministr kvůli panamským dokumentům neodstoupí

Týden.cz

Islandský ministr financí Bjarni Benediktsson nemá v plánu rezignovat na svou funkci, přestože se jeho jméno objevilo v takzvaných panamských dokumentech.

Mar 2

KSČM čelí trestnímu oznámení kvůli prohlášení k únoru 1948

Týden.cz

Sedm nevládních organizací podalo trestní oznámení na KSČM kvůli prohlášení, ve kterém se strana přihlásila k revolučnímu základu února 1948. Strana se tím podle organizací dopustila trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a…

Feb 26

Bývalí političtí vězni zuří kvůli prohlášení KSČM o únoru 1948

Týden.cz / Domácí

Komunistickou stranu by mohlo omluvit pouze její zrušení z vlastního popudu, uvedla Konfederace politických vězňů v reakci na prohlášení KSČM k únoru 1948.

Jan 29

FOTO: Poslední rozloučení s politikem KSČM Ransdorfem

Týden.cz / Domácí

Několik stovek lidí se ve strašnickém krematoriu v Praze rozloučilo se zesnulým europoslancem Miloslavem Ransdorfem (KSČM). Řada z nich na něj vzpomínala jako na velkého intelektuála, který svým rozhledem přesahoval většinu svých kolegů.…

Jan 25

Poslední rozloučení s Ransdorfem bude financovat KSČM

Týden.cz

Poslední rozloučení s europoslancem Miloslavem Ransdorfem (KSČM) se uskuteční v pátek v poledne ve strašnickém krematoriu v Praze.

Jan 22

Komunistický europoslanec Ransdorf zemřel

Týden.cz

Europoslanec Miloslav Ransdorf zemřel, bylo mu 63 let. Pražský Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) přijal politika v pátek, údajně byl v bezvědomí. Podle serveru novinky.cz měla být příčinnou úmrtí mozková příhoda.

Dec 12

Vedení se za Ransdorfa postavilo, zůstane v KSČM

Týden.cz / Domácí

Miloslav Ransdorf zůstává členem KSČM. Její ústřední výbor dnes rozhodl, že mu členství nepozastaví. Europoslance zadržela nedávno švýcarská policie v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu.

Dec 8

Ransdorf chtěl v bance informace k dědictví. Mohla to být provokace, tvrdí

Týden.cz

Europoslanec za KSČM Miloslav Ransdorf nechtěl ve švýcarské bance vybírat peníze, chtěl pouze informace k dědictví po občance Švýcarské konfederace, která zemřela v roce 2005. Dědicem má být český občan.

Dec 6

Ransdorf: V curyšské bance jsem byl jen prostředník

Týden.cz

Poslanec Evropského parlamentu za KSČM Miloslav Ransdorf se v neděli prostřednictvím tiskového prohlášení snažil vysvětlit, proč ho ve čtvrtek švýcarská policie spolu se třemi Slováky zadržela v curyšské bance a vyslýchala kvůli podezření…

Dec 4

Ransdorf propuštěn. V bance chtěl vybrat 350 milionů eur

Týden.cz

Švýcarská policie zadržela europoslance KSČM Miloslava Ransdorfa. Spolu s Ransdorfem byli zadrženi tři Slováci, v případu jde o pokus o finanční podvod.

Feb 20

Aktivisté zavěsili oprátku na sídlo KSČM. Kvůli Kim Čong-ilovi

www.tyden.cz

Aktivisté z občanské iniciativy Bez komunistů.cz se v pátek v poledne snažili upevnit nad vchod do pražského sídla KSČM symbolické oprátky. Chtěli připomenout zločiny komunistického režimu a vyjádřit nesouhlas s nedávnou kontroverzní…