English

Zeman stále oblíbenější. Díky "lásce" k národu i odmítání běženců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman získává stále větší podporu široké veřejnosti za svůj postoj k uprchlické krizi a hájení národních zájmů.

More from Týden.cz / Domácí

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Apr 27

Prezident Zeman na Hradě přivítal polského prezidenta Dudu

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě přivítal polského prezidenta Andrzeje Dudu. Budou spolu hovořit kromě bilaterálních vztahů pravděpodobně o situaci na Ukrajině a dalších otázkách zahraniční politiky.

Nov 24

Prezident Zeman bude ve čtvrtek propuštěn z nemocnice, píší Seznam Zprávy

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman by měl být ve čtvrtek dopoledne propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN). S odvoláním na dva zdroje to ve středu uvedl server Seznam Zprávy.

Aug 26

Zeman přivítal na Pražském hradě německého prezidenta Steinmeiera

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman přivítal s vojenskými poctami na Pražském hradě německého prezidenta Franka-Waltera Steinmeiera. Následovat bude společné jednání a oběd.

Jul 29

Prezident Zeman na Pražském hradě jmenuje soudce i rektorku

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman ve středu jmenuje nové předsedy pražského městského soudu a plzeňského krajského soudu. Na Pražském hradě také propůjčí generálskou hodnost plukovníku Pavlu Lipkovi nebo jmenuje novou rektorku Univerzity obrany v Brně.

Mar 19

Prezident Miloš Zeman udělil dvě milosti

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman dnes udělil dvě milosti. Trest prominul muži, který poskytnutím první pomoci zachránil život další osobě, a vězni se závažným onemocněním srdce. Oba byli odsouzeni k nepodmíněným trestům, první za zanedbání povinné…

Feb 12

Prezident Miloš Zeman podepsal devět zákonů

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman ve středu podepsal devět zákonů. Výše podpory z veřejných peněz pro české výzkumné organizace například nově nebude záležet pouze na počtu vědeckých výsledků, ale i na jejich kvalitě. Vedle toho signoval i další…

Oct 23

Nemocnice zveřejní zdravotní stav Miloše Zemana

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman oznámil, že ředitel Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Miroslav Zavoral ve čtvrtek zveřejní jeho kompletní zdravotní dokumentaci.

Aug 1

Prezident Miloš Zeman zahajuje dovolenou

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek zahajuje dvoutýdenní dovolenou, kterou chce strávit na zámku v Lánech. Dovolená mu skončí podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka zhruba v polovině srpna, kdy ho bude čekat další řešení vládní krize v…

Oct 16

Prezident Miloš Zeman jmenoval nové soudce

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman na Pražském hradě jmenoval 41 nových soudců. Očekává od nich, že svým razantním vstupem do systému zrychlí soudní řízení, řekl v projevu. Mezi novými soudci je i dosavadní generální sekretář Ústavního soudu Ivo…

Jul 30

Zmrzliny jdou na odbyt. Díky vedru se více prodává i ovoce

Týden.cz / Domácí

Současná vedra zvyšují prodej zmrzlin, balených vod, ovoce ale i mobilních klimatizací a větráků. Nárůst poptávky registrují i firmy, které dodávají pevné klimatizace.

Jul 10

Prezident Miloš Zeman jmenuje čtyřicet nových soudců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman v úterý jmenuje 40 nových soudců. Nejvíce nováčků posílí soudy, které spadají pod Krajský soud v Praze, Brně a Ústí nad Labem. Mezi nominovanými je 23 žen.

May 8

Tradiční kladení věnců. Zúčastnil se i prezident Miloš Zeman

Politici, vojáci a další lidé oslavili 73. výročí konce druhé světové války v Evropě. K Národnímu památníku v Praze na Vítkově se přišli podívat na tradiční kladení věnců také pamětníci a váleční veteráni. Den, kdy nacistické Německo…

Feb 1

Fico vyzdvihl Zemana. I díky němu mají obě země výborný vztah

Český prezident Miloš Zeman v příštím funkčním období podle slovenského premiéra Roberta Fica přispěje k posílení nadstandardních vztahů mezi Českou republikou a Slovenskem. Fico to uvedl v odpovědi na dotaz poslance slovenského parlamentu…

Jan 16

Populista Babiš bez důvěry, vládne díky Zemanovi, píší ve světě

Týden.cz

Česká menšinová vláda populisty a miliardáře Andreje Babiše nezískala v úterý důvěru sněmovny, píšou světové agentury. Poznamenávají také, že se takový vývoj čekal. Podle webu slovenského Denníku N může Babišova vláda své působení…

Jan 12

OBRAZEM: Opustí Zeman Hrad? První den volby prezidenta

Týden.cz

V pátek 12. ledna začala od 14.00 druhá přímá volba prezidenta ČR. Voliči vybírají z devíti kandidátů. Ve Spojených státech už mohli čeští občané volit na čtyřech místech, a to ve Washingtonu D.C., Los Angeles, Chicagu a New Yorku. Volební…

Mar 16

Prezident Zeman si pozval vicepremiéra Babiše na Hrad

Týden.cz / Domácí

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude na Pražském hradě jednat s prezidentem Milošem Zemanem.

Feb 22

Šéf Akademie věd: Díky bohu za zvolení Havla prezidentem

Týden.cz / Domácí

Možný kandidát na prezidenta, končící předseda Akademie věd Jiří Drahoš, považuje volbu Václava Havla československým a českým prezidentem za velmi šťastný krok. Naopak prezidenti z dob komunismu s výjimkou Ludvíka Svobody nestojí za řeč.

Feb 15

Zeman stále oblíbenější. Díky "lásce" k národu i odmítání běženců

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman získává stále větší podporu široké veřejnosti za svůj postoj k uprchlické krizi a hájení národních zájmů.

Nov 4

Brány, rámy i kamery. Díky trenkám bude Hrad "nedobytný"

Vstup do pražské katedrály svatého Víta na Pražském hradě by měly v budoucnu pomáhat střežit bezpečnostní rámy. Prezidentská kancelář chce také dokončit kamerový systém, který bude monitorovat okolí Hradu.