English

Ať Zeman dokáže, že je chlap, žádá ministr po verdiktu soudu

Týden.cz

Prezident Miloš Zeman by se měl zachovat jako chlap a vnučce novináře Ferdinanda Peroutky se omluvit osobně.

More from Týden.cz

Oct 14

Nejvyšší soud potvrdil nárok Kaslové na omluvu za Zemanův výrok o Peroutkovi

Týden.cz / Domácí

Nejvyšší soud (NS) potvrdil rozsudek, podle kterého náleží vnučce Ferdinanda Peroutky omluva za výrok prezidenta Miloše Zemana o uznávaném novináři.

Aug 19

Vnučka Ferdinanda Peroutky bude omluvu za prezidentovy výroky vymáhat exekučně

Týden.cz

Vnučka novináře Ferdinanda Peroutky bude omluvu za výroky prezidenta o jejím dědovi vymáhat po ministerstvu financí exekučně. Ve středu to sdělil její advokát František Vyskočil.

Jul 2

Stát se musí omluvit za prezidentovy výroky o Peroutkovi, ministerstvo financí podá dovolání

Týden.cz

Stát se musí prostřednictvím ministerstva financí omluvit za to, že prezident Miloš Zeman opakovaně označil novináře Ferdinanda Peroutku za autora článku "Hitler je gentleman". Ve čtvrtek o tom rozhodl pražský městský soud, jenž tak…

Mar 2

Novinář Ferdinand Peroutka bude mít sochu na pražském Smíchově

Novinář a spisovatel Ferdinand Peroutka bude mít v Praze 5 sochu. Stát by mohla v parku u vily Portheimka na Smíchově nedaleko radnice městské části. V pondělí to sdělila mluvčí Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) Šárka Kuželová.

Feb 6

Novinářské ceny Ferdinanda Peroutky obdrželi Kmenta a Kundra

www.tyden.cz

Novinářské ceny Ferdinanda Peroutky za rok 2018 obdrželi redaktor časopisu Reportér Jaroslav Kmenta a redaktor týdeníku Respekt Ondřej Kundra. Ceny dostali na středečním ceremoniálu v Centru současného umění DOX v pražských Holešovicích.

Feb 7

Cenu Ferdinanda Peroutky obdrželi Jana Klímová a Jakub Szántó

www.tyden.cz

Novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky za rok 2017 získala analytička Českého rozhlasu Jana Klímová a blízkovýchodní zpravodaj České televize Jakub Szántó. Společnost Ferdinanda Peroutky je udělila v Centru současného umění DOX v Praze.

Aug 15

Horáček: Až budu prezidentem, omluvím se Peroutkovi

Týden.cz / Domácí

Omluvu spisovateli Ferdinandu Peroutkovi, zrušení kontrol na Pražském hradě nebo audit hospodaření Hradu slibuje kandidát na prezidenta Michal Horáček. Svůj plat by chtěl věnovat do zvláštního fondu, který by byl určen na pomoc seniorům.

Oct 4

Hrad už dovolání v kauze Peroutka podal, Kaslová do konce týdne

www.tyden.cz

Prezidentská kancelář již podala dovolání k Nejvyššímu soudu ohledně soudního rozsudku týkajícího se výroků prezidenta Miloše Zemana o novináři Ferdinandu Peroutkovi. Právník jeho vnučky Terezie Kaslové dovolání podá do konce tohoto týdne.…

Oct 3

Peroutkova vnučka vymáhá omluvu exekučním návrhem

Vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová podala exekuční návrh na Kancelář prezidenta republiky, kterým se chce domoci omluvy v kauze Hitler je gentleman. Informaci České televize potvrdil její advokát František Vyskočil.

Sep 23

Hrad se navzdory rozsudku za Zemanova slova o Peroutkovi neomluví

Týden.cz

Kancelář prezidenta republiky podá dovolání k Nejvyššímu soudu kvůli rozhodnutí, podle kterého se má omluvit vnučce Ferdinanda Peroutky Terezii Kaslové za to, že Miloš Zeman novináře opakovaně označil za autora článku "Hitler je gentleman"…

Sep 6

Mynář: Rozsudek o Peroutkovi respektujeme, omluvu zveřejníme

www.tyden.cz

Kancelář prezidenta republiky zveřejní omluvu kvůli výroku prezidenta Miloše Zemana o spisovateli a novináři Ferdinandu Peroutkovi, až obdrží písemné odůvodnění rozsudku.

Sep 1

Omluví se Hrad za výroky o Peroutkovi? Soud projedná odvolání

Pražský městský soud projedná odvolání Kanceláře prezidenta republiky proti rozsudku, podle něhož se má Hrad omluvit Terezii Kaslové za výroky prezidenta o jejím dědečkovi, novináři Ferdinandu Peroutkovi.

May 20

Ironická omluva Ukrajiny. Nový seznam "zlých" novinářů

Ukrajinský server centra Mírotvůrce se v pátek ironicky omluvil za to, že 10. května zveřejnil "zastaralý" seznam novinářů akreditovaných u proruských separatistů na východě Ukrajiny.

Mar 2

Omluvte se za Zemanovu lež o Peroutkovi, nařídil soud Hradu

Kancelář prezidenta republiky se musí omluvit Terezii Kaslové za výroky prezidenta Miloše Zemana o jejím dědečkovi, novináři Ferdinandu Peroutkovi. Žalobě Kaslové ve středu vyhověl Obvodní soud pro Prahu 1, rozsudek není pravomocný.

Jan 12

Peroutkova vnučka se s právníkem Hradu nedohodla

Týden.cz / Domácí

Bez dohody skončilo dnešní jednání o smíru mezi vnučkou Ferdinanda Peroutky a právním zástupcem prezidentské kanceláře ve věci výroků prezidenta Miloše Zemana na adresu slavného novináře. Pokud Hrad nepřijde do 30 dnů s návrhem, který by…

Oct 7

Nová stopa dokládá Peroutkův obdiv k Hitlerovi, hlásí Hrad

UVNITŘ DOKUMENT. Nová stopa v pátrání po článku Ferdinanda Peroutky podle Hradu dokládá novinářův obdiv k říšskému kancléři Adolfu Hitlerovi. Novinář se v poznámce z března 1938 odvolává na předchozí cenzurovaný text. V případě kritiky…

May 17

Peroutkova kauza. Hrad zapomíná na autorská práva

www.tyden.cz

Hrad tak úporně pátrá po selháních novináře Ferdinanda Peroutky v době okupace, až při zveřejňování jeho textů zapomněl na autorská práva.

Apr 21

Vnučka Peroutky zažalovala stát. Chce po Zemanovi omluvu

www.tyden.cz

Vnučka novináře Ferdinanda Peroutky zažalovala stát kvůli výrokům prezidenta Miloše Zemana na Peroutkovu adresu. Chce, aby se za ně hlava státu omluvila.

Apr 16

Vnučka Peroutky žaluje ČR kvůli Zemanovi. Hrad odpoví kampaní

www.tyden.cz

Asi tři desítky lidí si na pražském vyšehradském hřbitově připomněly památku novináře Ferdinanda Peroutky, který se v poslední době stal předmětem kontroverzí kvůli výrokům prezidenta Miloše Zemana. Právě slova hlavy státu ve svém projevu…

Feb 2

Peroutkovo sdružení chce po Zemanovi důkaz nebo omluvu

www.tyden.cz

Sdružení Ferdinanda Peroutky se otevřeným dopisem ohradilo proti výrokům prezidenta Miloše Zemana na adresu tohoto významného československého novináře v projevu na mezinárodním fóru k výročí konce holokaustu. Sdružení se nelíbí, že…