English

Byl dobrý nápad přijet do Česka? váhají iráčtí uprchlíci v Brně

Týden.cz

Nadační fond Generace 21 pozastavil stěhování 16 iráckých křesťanských uprchlíků z hostelu v centru Brna do městských bytů. Iráčané váhají, zda mají v Brně zůstat.

More from Týden.cz

Aug 14

Nadační fond Českých drah pomohl zaměstnancům, kteří utrpěli zranění při nedávných železničních nehodách

Týden.cz / Byznys

Správní rada Nadačního fondu Skupiny ČD – ŽELEZNICE SRDCEM rozdělila prvních 400 tisíc korun z transparentního účtu. Příjemci jsou zaměstnanci Českých drah, kteří utrpěli zranění při nedávných vážných nehodách u Perninku a u Českého Brodu.

Feb 23

Kostýmy z populárních českých pohádek jsou k vidění v Brně

www.tyden.cz

Kostýmy princů a princezen, ale i padouchů z populárních pohádek, které vznikly ve studiu Barrandov, ukazuje výstava v brněnském Letohrádku Mitrovských.

Jan 29

Česká reprezentace bude hrát domácí turnaj v Brně

Týden.cz / Sport

Česká hokejová reprezentace bude hrát domácí turnaj Carlson Hockey Games v Brně. Závěrečná část série Euro Hockey Tour je na programu od 2. do 5. května a bude generálkou na mistrovství světa v Bratislavě. Předtím se představí svěřenci…

Aug 7

Českou ulici v Brně zdobí deštníky v barvách Komety

www.tyden.cz

Českou ulici v Brně zdobí již potřetí barevné deštníky. Je jich více než 200, letos jsou převážně v modrobílé kombinaci jako připomínka loňského a letošního titulu hokejové Komety.

Jun 14

Letadla v Brně připomenou 100 let české výroby

Brněnské náměstí Svobody ve čtvrtek nad ránem obsadilo pět letadel, která symbolizují sté výročí československého leteckého průmyslu.

Apr 5

Ministryně obrany Šlechtová navštívila v Iráku české vojáky

www.tyden.cz

Ministryně obrany v demisi Karla Šlechtová (za ANO) navštívila české vojáky působící v Iráku. V zemi se setkala s vojenskými policisty, leteckým výcvikovým týmem i s chemickými instruktory.

Mar 26

Středoevropský fond fondů nabídne českým firmám miliardy

Týden.cz / Byznys

Středoevropský fond fondů podpoří inovativní české firmy, které shánějí kapitál na svůj rozvoj. Peníze z něj mohou jít přes vybrané fondy například na rozšíření výroby podniku, expanzi na nové trhy či uskutečnění klíčových projektů.

Mar 8

Česká ekonomika poroste, pomohou i evropské fondy

Týden.cz / Byznys

Česká ekonomika letos vzroste o 4,2 procenta. Růstu pomůže také silné oživení stavebnictví nebo pokrok při čerpání evropských fondů. Díky investicím do technologií vzroste produktivita práce i mzdy.

Aug 2

Česká účast v Brně. Abraham, Kornfeil i "divoký" Hanika

www.tyden.cz

Tři čeští jezdci Karel Abraham, Jakub Kornfeil a na divokou kartu Karel Hanika zasáhnou o víkendu do motocyklové Grand Prix na Masarykově okruhu. Brněnský závod je desátým pokračováním osmnáctidílného seriálu mistrovství světa. Pojede se…

May 31

Třetí generace Kia Picanto vyrazila na české silnice

Týden.cz / Auta

Automobilka Kia zahájila prodej zcela nového modelu Kia Picanto. Třetí generace nejmenšího z modelové nabídky vozů značky dorazila do Česka v i ve sportovní edici GT Line. Nabízí pětidveřové provedení, tři úrovně výbav, dvě motorizace s…

Oct 19

Desítky českých vojáků by měly být nasazeny v Iráku

Týden.cz / Domácí

Branný výbor sněmovny podpořil vyslání českého zdravotnického týmu a výcvikových instruktorů do Iráku. Lékaři by měli do Iráku odletět už v prosinci. Celá mise, do které se v jednom okamžiku zapojí maximálně 30 vojáků, by měla trvat do…

Jul 7

Růst české ekonomiky zrychlí, předpovídá měnový fond

Týden.cz / Byznys

Tempo růstu české ekonomiky příští rok zrychlí na 2,7 procenta z letošních 2,2 procenta. Předpovídá to Mezinárodní měnový fond v tiskové zprávě ke konzultacím s Českou republikou.

Apr 21

Iráčtí uprchlíci odletěli z Česka do Iráku. Kdo to zaplatí?

Týden.cz

Skupina šestnácti křesťanských uprchlíků z Iráku, kteří chtěli minulý týden odejít z ČR do Německa, odcestuje odpoledne do Iráku, řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Náklady na jejich návrat hradí stát, bude o nich však jednat s…

Apr 13

Byl dobrý nápad přijet do Česka? váhají iráčtí uprchlíci v Brně

Týden.cz

Nadační fond Generace 21 pozastavil stěhování 16 iráckých křesťanských uprchlíků z hostelu v centru Brna do městských bytů. Iráčané váhají, zda mají v Brně zůstat.

Apr 6

Křesťanští uprchlíci se vrací do Iráku ve čtvrtek

Osm ze 24 iráckých křesťanských uprchlíků, kteří našli zázemí v Brně, odcestuje ve čtvrtek ráno zpět do Iráku.Uvedl to Miroslav Makovička z nadačního fondu Generace 21, který se o přesun Iráčanů do ČR s pověřením vlády staral.

Mar 17

Británie zrušila zákaz prodeje českých bitevníků do Iráku

Týden.cz / Domácí

Britské ministerstvo obrany zrušilo zákaz prodeje českých bitevníků L-159 do Iráku. Právu to potvrdil ministr obrany Martin Stropnický. Irácká armáda dostane 12 provozuschopných letounů a tři stroje na náhradní díly.

Feb 18

Třetí skupina křesťanských uprchlíků z Iráku míří do Česka

Týden.cz / Domácí

Do Česka v pátek přiletí třetí skupina křesťanských uprchlíků, kteří utekli z iráckého Mosulu před nebezpečím Islámského státu. Asi čtyřicetičlenná skupina by měla dorazit na pražské ruzyňské letiště ve 14.30 a poté je autobusy rozvezou do…

Feb 14

Cameron na pranýři kvůli prodeji českých L-159 do Iráku

Britský premiér David Cameron musí ve své zemi čelit otázkám kvůli prodeji českých bitevníků L-159 do Iráku. Panují totiž obavy, že v sázce by mohla být národní bezpečnost.

Dec 14

Schváleno. Česko přijme 153 křesťanských uprchlíků z Iráku

Týden.cz / Domácí

Vláda souhlasí s přesídlením 37 křesťanských rodin z Iráku do Česka. Celkem 153 uprchlíků pocházejících z Kurdistánu a Libanonu přijede do ČR v zimě ve třech skupinách.

Apr 4

Prodej českých bojových vozidel pěchoty do Iráku

www.tyden.cz

Německé úřady souhlasí s tím, aby česká společnost Excalibur Army, respektive její dceřiná společnost Real Trade Praha vyvezla do Iráku až 280 bojových vozidel pěchoty, která původně sloužila armádě socialistické NDR.