English

Chceme také hlasovat o setrvání v EU! zní z osmi zemí

Téměř polovina voličů v osmi členských zemích Evropské unie chce mít stejnou možnost hlasovat o setrvání v tomto uskupení, jakou budou mít v červnu Britové.

More from Týden.cz / Zahraničí

Nov 25

"Střeva" brexitu: hlavní body dohody o odchodu Británie z EU

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie v neděli podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích.

Nov 25

Summit EU posvětil dohodu o brexitu. Na tahu jsou Britové

Premiéři a prezidenti 27 zemí Evropské unie podpořili návrh dohody o odchodu Británie z EU i politickou deklaraci o budoucích vztazích. Na twitteru to uvedl předseda Evropské rady Donald Tusk.

Nov 15

Většina Britů je proti brexitu, chce druhé referendum

Většina Britů se nyní staví proti odchodu své země z Evropské unie a přála by si o budoucnosti Británie rozhodnout v druhém referendu. Vyplývá to z průzkumu, který ve čtvrtek zveřejnila britská stanice Sky News.

Apr 9

Britové litují brexitu. Chtějí nové referendum, odhalil průzkum

Většina Britů si přeje, aby se mohla v novém referendu vyjádřit ke konečné podobě dohody o brexitu, kterou by měla premiérka Theresa Mayová vyjednat se zástupci Evropské unie.

Jan 27

Britové se ptají: Bude další referendum o brexitu?

Týden.cz

Britové jsou ve své většině nakloněni uspořádání druhého referenda o brexitu, tedy o odchodu země z Evropské unie. Vyplývá to z průzkumu, o kterém na svém webu informoval list The Guardian.

Jan 14

Britská opozice nechce nové referendum o brexitu

Britská opoziční Labouristická strana nepodporuje konání druhého referenda o členství Británie v Evropské unii a ani k němu nevyzývá, řekl to v neděli vůdce labouristů Jeremy Corbyn.

Jan 12

Odchod z EU? Britové začínají váhat. Hlasovat znovu nechtějí

Týden.cz

Většina Britů si nepřeje případné další referendum o členství Británie v Evropské unii. Vyplývá to z průzkumu společnosti ComRes pro páteční vydání deníku Daily Mirror, který si nechal průzkum zadat poté, co bývalý předseda protievropské…

Dec 17

Více než polovina Britů si nepřeje odchod z EU

Téměř rok a půl po referendu o vystoupení Británie z Evropské unie by více než polovina Britů preferovala setrvání své země v bloku. Takové je zjištění čerstvého průzkumu společnosti BMG Research pro deník The Independent.

Dec 3

Polovina Britů chce další referendum o brexitu

Polovina Britů je pro uskutečnění dalšího referenda o tom, zda má jejich země opustit Evropskou unii. Vyplývá to podle agentury Reuters z průzkumu veřejného mínění, jehož výsledky zveřejnil list Mail on Sunday. Třetina respondentů…

Jun 9

Tak kdy začnou jednání o brexitu? ptá se EU Britů

Týden.cz

Předseda Evropské rady Donald Tusk v pátek připustil, že po britských parlamentních volbách není nyní zřejmé, kdy začnou jednání o britském odchodu z EU.

Apr 29

Tusk: O EU po brexitu teď s Brity jednat nechceme

Předseda Evropské rady Donald Tusk v sobotu opět zdůraznil, že Evropská unie si v jednáních s Londýnem o vystoupení Británie z bloku přeje nejprve jednat o podobě a podmínkách takzvaného brexitu. Teprve pak bude možné řešit budoucnost,…

Mar 29

Británie spouští odchod z EU. Co bude s přistěhovalci?

Výběr hlavních událostí kolem chystaného britského odchodu z Evropské unie.

Aug 16

Britové hledají kvůli brexitu nějaké evropské předky

Jak zůstat v Evropské unii, když se vaše země rozhodla z ní vystoupit? Mnoho Britů se snaží vypořádat s brexitem tak, že se snaží získat pas některé jiné evropské země. A to například prostřednictvím partnerského vztahu, ale častěji…

Jul 17

Druhé referendum o EU? Většina Britů je proti

Většina Britů nesouhlasí s případným druhým referendem o členství země v Evropské unii. Téměř polovina se domnívá, že nová britská premiéra Theresa Mayová by měla ve výkonu funkce pokračovat a nevypisovat nové parlamentní volby. Ukázaly to…

Jul 4

Rakouský ministr: Británie EU neopustí. Referendum? Varování

Spojené království v budoucnu neopustí Evropskou unii a i za pět let bude mít tento evropský blok nadále 28 členů. V rozhovoru s německým listem Handelsblatt to prohlásil rakouský ministr financí Hans Jörg Schelling.

Jun 25

Kotleba chce také referendum. Jako Britové

Krajně pravicová slovenská parlamentní strana Kotleba - Lidová strana Naše Slovensko oznámila, že začne se sběrem podpisů za vypsání referenda o vystoupení Slovenska z Evropské unie.

Dec 10

Británie a Polsko zajedno. Chtějí silnější role členských států EU

Británie a Polsko se shodují, že je třeba posílit roli národních parlamentů v rámci Evropské unie. Konzervativní premiéři obou zemí David Cameron a Beata Szydlová to uvedli po dnešní pracovní snídani ve Varšavě.

Nov 12

Odchod Británie z EU by byl ztrátou pro všechny

Evropský tisk v reakci na požadavky britského premiéra Davida Camerona na reformu Evropské unie vesměs konstatuje, že by britský odchod z unie byl ztrátou pro všechny. Cameron pohrozil, že odchod v referendu podpoří, pokud unie jeho…

May 25

Britové rozhodnou v referendu sami. Občané EU bez hlasu

Ve slíbeném referendu o setrvání Británie v Evropské unii nebudou moci hlasovat občané většiny států osmadvacítky žijící v Británii. Oznámila to vláda v Londýně. Britský premiér David Cameron slíbil uspořádat referendum o setrvání Británie…

May 12

Británie pryč z EU? Referendum možná už v roce 2016

www.tyden.cz

Britský premiér David Cameron uspořádá referendum o britském členství v Evropské unii dříve než na konci roku 2017, bude-li to možné. "Pokud to budeme s to udělat dříve, uděláme to," řekl bez bližšího vysvětlení Cameronův mluvčí.