English

Putin: Zdokonalíme náš raketový útok. Kvůli dění v Evropě

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin zopakoval, že Moskva bude nucena odpovědět na vybudování amerického protiraketového štítu v Evropě tím, že zesílí údernou kapacitu svých raket.

More from Týden.cz

Mar 19

Vladimír Putin vyzval ruskou tajnou službu, aby začala odhalovat identitu Rusů, kteří bojují na straně Ukrajiny

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin dnes vyzval tajnou službu FSB, aby odhalovala identitu Rusů bojujících po boku Ukrajinců proti Rusku, píše ruskojazyčný servis Deutsche Welle.

Mar 17

Vladimír Putin se stal s 87 procenty hlasů vítězem ruských prezidentských voleb, vyplývá z povolebních průzkumů

Vladimir Putin je s 87 procenty hlasů vítězem ruských prezidentských voleb. Podle státní agentury TASS to vyplývá z povolebního průzkumu, který po skončení třídenního hlasování dnes v 19:00 SEČ zveřejnila státní sociologická agentura VCIOM…

Dec 8

Vladimír Putin dnes oznámil svoji opětovnou kandidaturu v nadcházejících prezidentských volbách v Rusku

Týden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin dnes oznámil, že se ve volbách v březnu 2024 bude opět ucházet o úřad hlavy státu. Informovaly o tom ruské tiskové agentury, prohlášení následně potvrdil Kreml. Prezident tak učinil v rozhovoru s účastníky…

Sep 21

Ruský prezident Putin vyhlásil částečnou mobilizaci, začne okamžitě

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ráno vyhlásil částečnou mobilizaci. V televizním vystoupení uvedl, že je to na obranu před Západem, který se prý snaží oslabit, rozdělit a zničit Rusko.

Mar 12

Moskva hrozí odvetnými kroky za rozmístění raket USA v Japonsku

Týden.cz

Rusko zareaguje odpovídajícími kroky, pokud se Spojené státy rozhodnou rozmístit v asijsko-tichomořském regionu rakety středního a krátkého doletu.

Mar 11

Putin znovu prezidentem? Ruský parlament schválil změnu ústavy

Ruský parlament ve středu schválil návrh změny ústavy, která umožní prezidentovi Vladimiru Putinovi kandidovat i v příštích volbách hlavy státu. Úpravu základního zákona dopoledne nejprve přijala dolní komora, Státní duma, a o několik…

Aug 21

Putin varoval před rozmístěním amerických raket v Evropě

Ruský prezident Vladimir Putin obvinil Spojené státy, že by mohly rozmístit v Rumunsku a později i v Polsku nové pozemní rakety s plochou dráhou letu. Ruský vůdce tak při návštěvě Helsinek reagoval na nedávný test americké rakety s doletem…

Mar 4

Putin pozastavil platnost dohody s USA o likvidaci raket

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret, jímž pozastavil platnost smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu, kterou Moskva a Washington uzavřely v období studené války.

Dec 18

Putin navrhl jednat o vícestranné smlouvě o likvidaci raket

Ruský prezident Vladimir Putin navrhl přizvat i třetí země k "modernizaci" rusko-americké smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF).

Dec 4

NATO tlačí na Moskvu, aby prokázala postupnou likvidaci raket

Pro Severoatlantickou aliance je zásadní, aby Rusko prokázalo, že zcela plní podmínky smlouvy o likvidaci raket středního a krátkého doletu.

Aug 29

Jak tancuje Vladimir Putin

Týden.cz

Rakouská ministryně zahraničí Karin Kneisslová se vůbec poprvé vyjádřila k účasti Vladimira Putina na její svatbě před deseti dny. Nepřímo přiznala, že ruský prezident využil její naivity k vlastní propagaci.

Aug 29

Putin navrhl zmírnit kontroverzní důchodovou reformu

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu v televizním projevu navrhl zmírnit chystanou důchodovou reformu. Zvýšit věk pro odchod do penze pro ženy chce jen o pět let místo vládou plánovaných osmi.

Aug 8

Tajemství se částečně provalilo. Co Putin navrhl Trumpovi?

Ruský prezident Vladimir Putin předložil prezidentu Donaldu Trumpovi na summitu v Helsinkách návrh na nová odzbrojovací jednání a na snížení napětí ve východní Evropě.

May 7

Putin navrhl, aby Medveděv zůstal premiérem

Ruský prezident Vladimir Putin doporučuje dosavadního premiéra Dmitrije Medveděva do funkce předsedy vlády na další volební období. Putin podle oznámení svého úřadu návrh předložil parlamentu krátce poté, co složil prezidentskou přísahu.

Mar 17

Americký časopis: Putin mění Prahu v šiřitele ruského darebáctví

Ruský prezident Vladimir Putin vede mnohaletou, metodickou kampaň s cílem oslabit prostřednictvím korupce Českou republiku. Napsal to v komentáři americký časopis Foreign Policy.

Dec 14

Budu kandidovat jako nezávislý, oznámil Putin

Vykročením do volební kampaně před březnovými prezidentským volbami byla dnešní bilanční tisková konference šéfa Kremlu Vladimira Putina v Moskvě.

Dec 6

Ano, budu kandidovat na prezidenta, oznámil Putin

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu ohlásil, že se bude ucházet o znovuzvolení hlavou státu na dalších šest let v prezidentských volbách v březnu 2018. "Ano, budu kandidovat na prezidenta," řekl při setkání s pracovníky automobilky…

Aug 30

Kandidaturu na prezidenta oznámil podnikatel Vladimír Boštík

Týden.cz / Domácí

Kandidaturu na prezidenta České republiky ve středu oznámil podnikatel a bývalý starosta obce Vraclav na Orlickoústecku Vladimír Boštík.

Dec 21

Zlevněte vodku, navrhl Putin kvůli otravě metanolu

www.tyden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin zareagoval na masovou otravu metanolem v Irkutsku návrhem snížit zdanění vodky a současně uvalit vyšší daně na medicínské, kosmetické a čisticí prostředky s obsahem lihu, které díky své nízké ceně představují…

Apr 13

Putin zrušil zákaz na dodávku raket S-300 do Íránu

www.tyden.cz

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal výnos, kterým zrušil zákaz dodat Íránu moderní systém protivzdušné obrany S-300. Oznámil to Kreml. Írán již v roce 2007 uzavřel s Ruskem kontrakt na dodávku několika baterií S-300PMU-1, avšak jejich…