English

"Pane prezidente, položte to!" Václav Havel ve vzpomínkách přátel

Týden.cz

Prezident Václav Havel. Nenápadný muž s knírkem, osobitým humorem a nezaměnitelnou výslovností by se 5. října dožil osmdesáti let. Jaký byl kuchař, komu věnoval jediný obrázek, který kdy namaloval, a co říkal do "nejtajnějšího telefonu na…

More from Týden.cz

Nov 17

Prahu zdobí další lavička na počest prvního prezidenta ČR Václava Havla

Týden.cz

V pražských Stodůlkách byla dnes při příležitosti výročí sametové revoluce odhalena další lavička Václava Havla. Je pátou lavičkou věnovanou prvnímu prezidentovi ČR v hlavním městě a 51. celkem. Do konce roku by měla přibýt ještě lavička v…

Dec 13

Prezident Miloš Zeman volal českým vojákům na zahraniční mise

Týden.cz / Domácí

Prezident Miloš Zeman se v úterý spojil s českými vojáky na zahraničních vojenských misích. Tradičního hovoru s veliteli českých jednotek se zúčastnil i například náčelník generálního štábu Karel Řehka.

Dec 29

Před 15 lety byl popraven bývalý irácký prezident Saddám Husajn

Před 15 lety, 30. prosince 2006, byl v Bagdádu popraven bývalý irácký prezident Saddám Husajn. Bylo mu 69 let. Za jeho vlády v letech 1979-2003 bylo podle odhadů zabito při různých čistkách a genocidách nejméně čtvrt milionu lidí.

Nov 16

Václava Havla uvedla za nejlepšího prezidenta více než polovina Čechů

Týden.cz / Domácí

Za nejlepšího polistopadového prezidenta České republiky považuje většina lidí Václava Havla. Druhý skončil Klaus a třetí Zeman.

Jul 15

Zemřel bývalý šéf KSČ Miloš Jakeš. Bylo mu 97 let

Týden.cz / Domácí

Zemřel předrevoluční generální tajemník ústředního výboru KSČ Miloš Jakeš. Bylo mu 97 let. Uvedla to televize CNN Prima News, podle které se konal Jakešův pohřeb v pražském motolském krematoriu.

Jul 5

Prezidentem i podruhé. Volba Václava Havla prezidentem byla jasná

Ještě koncem roku 1989 budoucí československý prezident Václav Havel připouštěl, že by se mohl stát hlavou státu jen na přechodné období a pak by jej vystřídal třeba symbol pražského jara 1968 Alexander Dubček.

Aug 27

Začalo natáčení filmu o disidentských letech Václava Havla

www.tyden.cz

Minulý týden začalo natáčení filmu o disidentských letech dramatika a pozdějšího prezidenta Václava Havla. První klapka padla symbolicky v předvečer připomínky invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968, kdy příběh začíná. Točit se bude s…

Apr 22

Václav Neckář vyrazil s bratrem do lázní

sedmicka.tyden.cz

Václav Neckář měl vždy s bratrem Janem přátelský vztah. Koneckonců, je šéfem jeho doprovodné kapely. Ovšem od doby, co před lety utrpěl vážnou mozkovou příhodu, bez něj neudělá na veřejnosti pomalu ani krok.

Dec 18

KVÍZ: Sedm let od smrti Václava Havla. Co o něm (ne)víte?

Týden.cz / Domácí

Nejsilnější osobnost novodobé historie Československé socialistické a České republiky Václav Havel přesně před sedmi lety zemřel ve svém venkovském statku v Hrádečku. Byl to jeden z největších bojovníků proti komunismu.

Dec 18

Lidé si v úterý připomenou sedm let od úmrtí prezidenta Havla

Týden.cz / Domácí

Lidé si v úterý v Česku připomenou sedm let od úmrtí československého a českého prezidenta Václava Havla.

Sep 27

Kolumbijská univerzita odhalila bustu bývalého prezidenta Havla

Při příležitosti 100. výročí vzniku Československa byla na prestižní Kolumbijské univerzitě v New Yorku odhalena busta někdejšího československého a českého prezidenta Václava Havla.

Jun 23

Bývalý prezident Václav Havel má sochu v gruzínském Tbilisi

Bývalému prezidentovi Václavu Havlovi odhalili v gruzínské metropoli Tbilisi sochu. Českého státníka zpodobňuje, jak sedí a přemýšlí. Slavnosti se společně s gruzínským prezidentem Giorgim Margvelašvilim zúčastnil český ministr obrany…

Nov 17

Náš Václav Havel: kniha vzpomínek na prezidenta

www.tyden.cz

Ve výroční den začátku sametové revoluce, která z někdejšího disidenta rychle udělala prezidenta, pokřtili v Praze knihu Náš Václav Havel. Obsahuje rozhovory, které se známými osobnostmi české společnosti vedli novináři Jan Dražan a Jan…

Oct 2

"Pane prezidente, položte to!" Václav Havel ve vzpomínkách přátel

Týden.cz

Prezident Václav Havel. Nenápadný muž s knírkem, osobitým humorem a nezaměnitelnou výslovností by se 5. října dožil osmdesáti let. Jaký byl kuchař, komu věnoval jediný obrázek, který kdy namaloval, a co říkal do "nejtajnějšího telefonu na…

Jun 10

Procházka Prahou Václava Havla

Stojí dosud škola, v jejíchž lavicích usedal? V jakých domech bydlel a kam si rád zašel na kávu nebo pivo? Jak dnes vypadá budova, kde ho vyslýchala StB? A kde s Pavlem Landovským natočil hru Audience?

Jan 6

Knihovna Václava Havla zahájí Rok Havla

Týden.cz

V Knihovně Václava Havla zahajují program letošního roku, který se ponese v duchu připomínání nedožitých 80. narozenin dramatika a bývalého českého prezidenta.

Jul 12

Každý z nás má vlastního Václava Havla

Týden.cz

Český velvyslanec ve Velké Británii Michael Žantovský končí po dvanácti letech v diplomacii. Od září v Praze povede Knihovnu Václava Havla. S TÝDNEM v Londýně exkluzivně hovořil nejen o ní a jejím sponzorovi Zdeňku Bakalovi či komunistech…

Apr 21

Soud v Káhiře: bývalý prezident Mursí dostal dvacet let

www.tyden.cz

Bývalý egyptský prezident Muhammad Mursí dostal u soudu v Káhiře dvacetiletý trest odnětí svobody za podněcování k násilí při protivládních protestech v prosinci 2012.

Jan 11

Jourová: Ideální politik byl Václav Havel

www.tyden.cz

Politika je hlavně služba občanům a státu, na to většina českých politiků zapomíná, říká v rozhovoru pro časopis TÝDEN eurokomisařka Věra Jourová.