English

Turci Evropě: Vaše kritika porušování svobody slova nás nezajímá

Tureckou vládu nezajímá evropská kritika porušování svobody slova v Turecku, se kterou prý Ankara nemá žádný problém. Turecký premiér Binali Yildirim to řekl členům své vládnoucí strany AKP v parlamentu.

More from Týden.cz / Zahraničí

Oct 5

Erdogan: Ankara podnikne pozemní a vzdušnou operaci v Sýrii

Týden.cz

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan prohlásil, že Ankara podnikne pozemní a vzdušnou operaci v Sýrii východně od Eufratu, kde Turecko a USA ještě nezřídily plánovanou bezpečnou zónu.

Jun 26

Erdoğan ztratil Istanbul. Jeho vláda uzmula pravomoci starostům

Týden.cz

Turecká vláda vydala nařízení, jímž přesunula některé pravomoci starostů na ministerstvo životního prostředí a rozvoje měst. Učinila tak jen krátce poté, co vládní strana prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana ztratila po téměř dvou dekádách…

Apr 1

Erdogan vyhrál místní volby, ztratil Ankaru a asi i Istanbul

Turecká vládní strana prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana vyhrála nedělní místní volby a se svým spojencem nacionalistickou Stranou národní akce (MHP) ovládla přes polovinu radnic v zemi.

Nov 20

Ankara: Soud s tureckým překupníkem v USA je spiknutí

Turecká vláda označila plánovaný soud s turecko-íránským obchodníkem se zlatem Rezou Zarrabem v USA kvůli porušení ekonomických sankcí proti Íránu za protiturecké spiknutí. Zarraba, který má podle všeho blízké vztahy k tureckému…

Aug 19

Erdoğan Gabrielovi: Jak to mluvíš s tureckým prezidentem?

Turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan v sobotu doporučil německému ministru zahraničí Sigmarovi Gabrielovi, aby vůči němu dodržoval patřičné meze.

Aug 18

Nevolte nepřátele Turecka, vyzval Erdogan Turky v Německu

www.tyden.cz

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval turecké voliče v Německu, aby ve volbách udělili politickým stranám lekci.

Aug 12

Erdogan: Evropská kritika Turecka je pouze politický manévr

Týden.cz

Napětí mezi Tureckem a některými evropskými státy, zejména Německem, vyvolala evropská domácí politika. Řekl to v sobotu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

May 18

Erdogan o útoku na Kurdy: Ankara "se nebude nikoho ptát"

Týden.cz

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan řekl svému americkému protějšku Donaldu Trumpovi během nedávné návštěvy v Bílém domě, že Ankara "se nebude nikoho ptát" a bude jednat, pokud bude čelit jakémukoli útoku syrských kurdských milic YPG.

Jan 16

Turci dopadli Uzbeka viněného z masakru v Istanbulu

Týden.cz

Turecké úřady dopadly v pondělí večer uzbeckého občana, který je označován za pachatele silvestrovského masakru v istanbulském nočním klubu, jemuž padlo za oběť 39 lidí.

Jan 4

Turecko: Víme, kdo je atentátník z Istanbulu

Turecko zná totožnost muže podezřelého ze spáchání novoročního teroristického útoku na istanbulský klub Reina. Uvedl to ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu. Útočník, který zastřelil 39 lidí, zůstává ale stále na útěku.

Dec 12

Po útoku v Istanbulu: Turci zatkli stovky lidí

Turecká policie po celé zemi pozatýkala na 235 lidí kvůli podezření z podpory terorismu a z vazeb na kurdské separatisty. Razie následovala po sobotním útoku v Istanbulu, který si vyžádal 44 obětí a k němuž se přihlásila radikální kurdská…

Dec 4

Němci zatkli Turka, na kterého Ankara vypsala vysokou odměnu

Německá policie zatkla v Hamburku údajně vysoce postaveného člena turecké Revoluční strany pro lidové osvobození (DHKP-C), kterou Ankara označuje za teroristickou.

Nov 3

Zrušte Turkům víza. Hned! požaduje Ankara po Bruselu

Turecko znovu pohrozilo ukončením dohody s EU o vracení migrantů, a to ještě před koncem letošního roku.

Nov 1

Turci Evropě: Vaše kritika porušování svobody slova nás nezajímá

Tureckou vládu nezajímá evropská kritika porušování svobody slova v Turecku, se kterou prý Ankara nemá žádný problém. Turecký premiér Binali Yildirim to řekl členům své vládnoucí strany AKP v parlamentu.

Jul 24

Tisíce Turků manifestují v Istanbulu podporu demokracii

Tisíce Turků se v nedělní podvečer shromáždily na manifestaci v centru Istanbulu, aby vyjádřily svou podporu demokracii, v mnoha případech však také odmítavý postoj k výjimečnému stavu. Ten vyhlásil prezident Recep Tayyip Erdoğan po…

Jan 13

Teror v Istanbulu: Turci atentátníka znali, zatčeni i Rusové

Turecká policie zatkla v souvislosti s vyšetřováním úterního sebevražedného útoku v Istanbulu jednu osobu. Informoval o tom ministr vnitra Efkan Ala. Ten na tiskové konferenci rovněž potvrdil, že pachatele útoku, jehož vyšetřovatelé…

Dec 19

Turci jsou spřátelený národ. Ale Erdogan? Nic není věčné

Ruská armáda v Sýrii nevyužila všech svých možností a v případě nutnosti by mohla nasadit "více vojenských prostředků". Řekl to ruský prezident Vladimir Putin. "Vidíme, jak naši piloti a zpravodajci účinně koordinují svou práci s různými…

Nov 2

Vítězství AKP? Turci chtějí jednotu a celistvost, říká Erdogan

Podle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana se turečtí voliči v nedělních předčasných parlamentních volbách vyslovili pro jednotu a integritu země. Volby vyhrála proislámská vládní Strana spravedlnosti a rozvoje (AKP), kterou…

Jul 28

Turecko v ohrožení: Ankara svolala jednání NATO

Týden.cz

Zhoršující se bezpečnostní situace v Turecku je důvodem úterního mimořádného jednání zástupců členských zemí NATO v Bruselu. O setkání požádala Ankara podle čtvrtého článku Washingtonské smlouvy.

Jul 20

Turci, turisté, teroristé. Proč Ankara tolerovala Islámský stát

Turecká vláda dlouho přivírala oči před Islámským státem v sousedství, větší hrozbu viděla v Bašáru Asadovi a v touze Kurdů po vlastním státu. Teď ale obrací a jde i po teroristech. Pomstí se IS na turistech, jako se to stalo v Tunisku?