English

Umlčet Sobotku. Část ČSSD se obrací proti svému předsedovi

Týden.cz

Podpora premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky výrazně slábne. V krajích se proti němu ozývá čím dál více straníků. Těm vadí, že chce předseda vlády vyměnit ministry. Hlasitou kritiku sklízí i od organizací ze sociální sféry.

More from Týden.cz

Sep 21

V Poličce bude k vidění mechanický balet Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Polička připravuje k výročí 130 let od narození hudebního skladatele Bohuslava Martinů několik kulturních akcí. Jako první bude na konci října uvedeno autorovo neobvyklé dílo, takzvaný mechanický balet Podivuhodný let.

Dec 19

Duel Jaromíra Soukupa SPECIÁL s premiérem Andrejem Babišem

Týden.cz

Diskusní pořad, který se nebojí žádného tématu, to je Duel Jaromíra Soukupa. V premiérovém dílu se pod palbou otázek ocitne premiér České republiky a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Sep 12

Husa na provázku uvede Oidipa s hudbou Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Scénické provedení hry Oidipus s hudbou Bohuslava Martinů bude mít 2. října světovou premiéru v brněnském Divadle Husa na provázku. Inscenace je součástí 50. ročníku festivalu Moravský podzim, jehož hlavním tématem je Martinů a Francie.

Sep 12

Duel Jaromíra Soukupa SPECIÁL s premiérem Andrejem Babišem

Týden.cz

Diskusní pořad, který se nebojí žádného tématu, to je Duel Jaromíra Soukupa. V premiérovém dílu se pod palbou otázek ocitne premiér České republiky a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Sep 5

Filharmonie Bohuslava Martinů oslaví narození Gándhího

www.tyden.cz

Koncerty Filharmonie Bohuslava Martinů oslaví 150. výročí narození indického bojovníka za lidská práva Mahátmy Gándhího. Pražský koncert se koná 2. října v kostele sv. Šimona a Judy, symbolicky v den Gándhího narození. V ten den…

May 2

Duel Jaromíra Soukupa s premiérem Andrejem Babišem

Týden.cz

Diskusní pořad, který se nebojí žádného tématu, to je Duel Jaromíra Soukupa. V premiérovém dílu se pod palbou otázek ocitne samotný český premiér Andrej Babiš.

Apr 5

Národní divadlo moravskoslezské uvede operu od Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Národní divadlo moravskoslezské (NDM) uvede v příštím týdnu lyrickou operu Julietta aneb Snář od Bohuslava Martinů. Půjde o ostravskou premiéru této opery o třech dějstvích, kterou sám skladatel považoval za svou nejzdařilejší.

Feb 19

Soutěž Bohuslava Martinů je letos pro klavíristy a komorní soubory

www.tyden.cz

V interpretační soutěži, kterou vypsala Nadace Bohuslava Martinů, budou v tomto roce soutěžit hudebníci do 28 let v oborech klavír a komorní soubory. Koncert laureátů soutěže a předání cen letošního 24. ročníku se bude konat 1. prosince v…

Jan 11

Lanškrounské muzeum vystaví devadesát grafik Bohuslava Reynka

www.tyden.cz

Muzeum v Lanškrouně na Orlickoústecku v sobotu 19. ledna zahájí výstavu grafik Bohuslava Reynka. Představí kolem 90 děl ze soukromých sbírek. Některá budou vystavená poprvé. Výstava potrvá do 19. března. Řekla to ředitelka muzea Marie…

Dec 4

Kühnův dětský sbor zahájí festival Dny Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Hlavní program festivalu Dny Bohuslava Martinů v úterý otevře v Sále Martinů na pražské HAMU Kühnův dětský sbor pod vedením sbormistrů Jiřího Chvály a Petra Louženského. Sbor přednese slavnou kantátu Bohuslava Martinů Otvírání studánek a…

Oct 5

Poličské muzeum představí stovky kreseb Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Poličské muzeum připravilo výstavu 230 kreseb skladatele Bohuslava Martinů. Vznikaly v letech 1908 až 1923. Obrázky hýří vtipem a je z nich patrné, že autor měl značný pozorovací talent, uvedlo muzeum v tiskové zprávě.

Aug 30

Duel Jaromíra Soukupa s premiérem Andrejem Babišem

Týden.cz

Nejoblíbenější politická diskuze Duel Jaromíra Soukupa se vrací po prázdninové pauze na vaše obrazovky! Nenechte si ujít exkluzivní debatu moderátora Jaromíra Soukupa s premiérem České republiky a šéfem hnutí ANO 2011 Andrejem Babišem.

May 18

Muzeum v Poličce vystaví dopisy Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Návštěvníci Městského muzea a galerie Polička budou mít poprvé možnost alespoň jeden večer spatřit korespondenci mezi skladatelem Bohuslavem Martinů a jeho přítelem Frankem Rybkou.

May 3

Zlínskou Filharmonii Bohuslava Martinů povede Tomáš Brauner

www.tyden.cz

Zlínskou Filharmonii Bohuslava Martinů povede od září nový šéfdirigent Tomáš Brauner. Zásadně se již podílel na přípravě nadcházející sezony, řekl ředitel filharmonie Josef Němý. Brauner dosud působil jako šéfdirigent Plzeňské filharmonie.

Apr 26

Exkluzivní Duel Jaromíra Soukupa s premiérem Andrejem Babišem

Týden.cz

Nenechte si ujít unikátní Duel Jaromíra Soukupa s premiérem Andrejem Babišem. Sledujte exkluzivní debatu generálního ředitele TV Barrandov Jaromíra Soukupa se šéfem ANO 2011.

Mar 31

Centrum Bohuslava Martinů získalo stovku skladatelových dopisů

www.tyden.cz

Centrum Bohuslava Martinů v Poličce převzalo soubor zhruba stovky dopisů, které psal místní rodák a známý hudební skladatel svému krajanovi, příteli Franku Rybkovi. Do sbírek Městského muzea a galerie se je rozhodli věnovat potomci…

Mar 26

Poličské muzeum převezme stovku dopisů Bohuslava Martinů

www.tyden.cz

Městské muzeum a galerie Polička převezme ve čtvrtek soubor více než stovky originálních dopisů, které psal Bohuslav Martinů v letech 1940 až 1959 svému krajanovi, příteli Františku Rybkovi. Do sbírek se je rozhodli věnovat potomci…

Jan 23

Rozhoduje se o vydání Bohuslava Svobody v kauze Opencard

Týden.cz / Domácí

Sněmovní mandátový a imunitní výbor doporučil plénu, aby nevydalo bývalého pražského primátora Bohuslava Svobodu (ODS) k trestnímu stíhání v případu městské karty opencard.

Jan 8

Filharmonie Bohuslava Martinů vyráží na turné do Indie

www.tyden.cz

Zlínská Filharmonie Bohuslava Martinů vyrazí v noci z úterý na středu na turné do Indie, které se uskuteční k 70. výročí založení československo-indických diplomatických vztahů.

Oct 23

Neznámé snímky Bohuslava Martinů vystaví muzeum v Poličce

www.tyden.cz

Městské muzeum v Poličce vystaví dosud nepublikované fotografie ze soukromí hudebního skladatele Bohuslava Martinů. Snímky místního rodáka pocházejí ze sbírkových fondů instituce.