English

Proti Trumpovi roste kvůli údajné pomoci z Ruska vlna nevole

Týden.cz

Budoucí americký prezident Donald Trump vyvolal vlnu kritických reakcí, když opakovaně odmítl informace Ústřední zpravodajské služby (CIA), podle níž ruští hackeři ovlivnili prezidentskou kampaň v jeho prospěch.

More from Týden.cz

Oct 2

Americký prezident Donald Trump se nakazil koronavirem

Americký prezident Donald Trump a jeho manželka Melania měli ve čtvrtek pozitivní test na koronavirus. Šéf Bílého domu to oznámil na svém twitterovém účtu několik hodin poté, co přišla zpráva o nákaze u jeho poradkyně Hope Hicksové.…

Jul 26

Americké volby: Rusko bylo agresivnější, než se myslelo

Rusko v prezidentských volbách v USA v roce 2016 zaútočilo na volební systémy ve všech 50 amerických státech a jeho agresivita byla mnohem větší, než se dosud soudilo.

Jun 7

Rusko natáčí film o Černobylu jako souboj KGB a CIA

Týden.cz

Dramatická pětidílná minisérie Černobyl společnosti HBO má mít ruskou konkurenci, podle agentury RBK seriál o katastrofě na černobylské jaderné elektrárně z roku 1986 točí televize NTV s finanční podporou ruského ministerstva kultury.

Mar 31

Rusko možná ukrajinské volby neuzná

Rusko možná výsledky prezidentských voleb na Ukrajině neuzná. Prohlásil to v reakci na průběh a výsledky prvního volebního kola šéf zahraničního výboru horní komory ruského parlamentu Konstantin Kosačov.

Jul 22

Exšéf CIA Brennan se bude v Kongresu zodpovídat z kritiky Trumpa

Týden.cz

Právní výbor Sněmovny reprezentantů amerického Kongresu si pozve ke slyšení bývalého šéfa CIA Johna Brennana, aby vysvětlil své nedávné výroky o velezradě prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 6

Rusko zvedne cla na americké zboží

Týden.cz / Byznys

Rusko zvedne cla na některé druhy amerického zboží v reakci na obchodní omezení ze strany Spojených států.

Jan 30

Šéf CIA: Čína je stejně nebezpečná jako Rusko

Rusko se patrně pokusí ovlivnit podzimní kongresové volby ve Spojených státech. Řekl to šéf americké Ústřední zpravodajské služby Mike Pompeo v rozhovoru s televizí BBC. Rusko se podle něho dezinformačními kampaněmi pokouší zasahovat do…

Dec 14

Donald Trump mladší vypovídal o roli Ruska ve volbách

Týden.cz

Syn amerického prezidenta Donald Trump mladší ve středu vypovídal před senátním výborem pro tajné služby.

Oct 20

Putin: Prezidentem může být i žena, v Rusku je možné vše

Ruský prezident Vladimir Putin v projevu na konferenci v Soči připustil, že příštím ruským prezidentem se může stát žena, protože "v Rusku je všechno možné".

Sep 21

Rusko varovalo americké spojence, aby neprovokovali

Syrští povstalci podporovaní USA u provincie Dajr az-Zaur zřejmě ostřelovali syrské vládní jednotky. Pokud se budou podobné incidenty opakovat, Rusko podnikne patřičné kroky, varovala Moskva Washington.

Sep 13

Američtí politici odsoudili bílé neonacisty. Co na to prezident?

Týden.cz

Americký Kongres vyzval prezidenta Donalda Trumpa, aby jednoznačně veřejně odsoudil neonacisty a další skupiny hlásající rasovou nenávist.

Jan 24

Šéfem CIA bude Pompeo, kritik Ruska i dohody s Íránem

Americký Senát v pondělí potvrdil v druhém termínu jasnou většinou 66 ku 32 hlasům nominaci Mikea Pompea do funkce ředitele Ústřední zpravodajské služby (CIA).

Jan 15

Šéf CIA Brennan: Trump je živel, musí se krotit. Rusku nerozumí

Budoucí americký prezident Donald Trump nechápe záměry, možnosti a skutky Ruska v mnoha částech světa.

Jan 12

Příští šéf CIA: Rusko chce hackerskými útoky ovlivnit naši demokracii!

Je zcela jasné, že za agresivními pokusy ovlivnit americké prezidentské volby stojí ruské vedení.

Nov 16

Rusko nepřistoupí k Mezinárodnímu trestnímu soudu, podepsal Putin

Rusko nepřistoupí k takzvanému Římskému statutu, což je zakládající smlouva Mezinárodního trestního soudu (ICC). Příslušnou rezoluci již podepsal prezident Vladimir Putin.

Nov 9

Trump v Bílém domě: přenechá nás Rusku, nebo zničí civilizaci?

Týden.cz

Co přinese nástup Donalda Trumpa do nejdůležitější funkce na planetě a jak se to dotkne našeho života? Od vysoce postavených činitelů EU i NATO a nezávislých expertů dosud znělo na toto téma spíše uklidňování. Příklady z minulosti i…

Oct 13

Moskva viní Bílý dům z destrukce rusko-amerických vztahů

Ruská diplomacie ve čtvrtek obvinila Bílý dům, že kvůli listopadovým prezidentským volbám pokračuje v destrukci rusko-amerických vztahů.

May 23

Rakouským prezidentem bude potomek uprchlíků z Ruska

Týden.cz

Dvaasedmdesátiletý kandidát Zelených Alexander Van der Bellen (strana Zelených) porazil v těsném souboji o křeslo prezidenta kandidáta Svobodných Norberta Hofera a stal se novým rakouským prezidentem. Rakousko nebude mít poprvé v poválečné…

Mar 28

Šéf americké CIA Brennan navštívil Moskvu, jednal s FSB

Ředitel americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) John Brennan počátkem března navštívil Moskvu. Oznámil to náměstek ruského ministra zahraničí Oleg Syromolotov, který přesný termín cesty neupřesnil.

Oct 10

Rusko možná vydá Savčenkovou na Ukrajinu

Týden.cz

Ruský ministr spravedlnosti Alexandr Konovalov v pátek nevyloučil možnost, že Nadija Savčenková, souzená nyní v Rusku za údajný podíl na smrti dvou ruských novinářů loni v Donbasu, bude vydána Ukrajině.