English

Merkelová se navezla i do Zemana. Evropa podle ní nefunguje

Týden.cz

Politici, kteří zcela odmítají přijímání uprchlíků, nepomáhají podle německé kancléřky Angely Merkelové fungování Evropy. Každá země má nést část humanitární zodpovědnosti, je přesvědčena německá politička. Proti dobrovolnému přijímání…

More from Týden.cz

Aug 26

Strana kancléřky Angely Merkelové míří k propadáku

Týden.cz

K nejhorším výsledkům od znovusjednocení Německa v roce 1990 směřuje v zemských volbách v Sasku a Braniborsku Křesťanskodemokratická unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové.

Jul 19

Merkelová se cítí zdravotně způsobilá k výkonu funkce kancléřky

Německá kancléřka Angela Merkelová se cítí být plně zdravotně způsobilá k výkonu své funkce. Uvedla to na páteční tiskové konferenci, kterou uspořádala krátce před svou letní dovolenou. Merkelovou v minulých týdnech při oficiálních…

Dec 31

Mnoho Němců jsme zklamali, přiznává Merkelová

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová vyzývá Němce k solidaritě a spolupráci, které by překonaly hluboké politické rozdělení, a aby opět všichni táhli za jeden provaz.

Jun 20

Merkelová: Pro vyhnání Němců neexistovalo ospravedlnění

Pro vyhnání Němců ze zemí střední a východní Evropy po druhé světové válce podle kancléřky Angely Merkelové neexistovalo morální ani politické ospravedlnění, i když tehdejší události byly následkem nacistické diktatury. Merkelová to dnes…

Sep 1

Merkelová bude v televizi přesvědčivá, jsou si jistí Němci

Týden.cz

Téměř dvě třetiny Němců jsou přesvědčeny o tom, že z nedělního televizního duelu uchazečů o post v čele německé vlády vyjde vítězně německá kancléřka Angela Merkelová (CDU).

Aug 27

Merkelová je povýšená, pustil se do kancléřky Schulz

Šéfka německé vlády Angela Merkelová je podle svého vyzyvatele v boji o kancléřský post a předsedy sociální demokracie Martina Schulze povýšenecká.

May 8

CDU Angely Merkelové ovládla zemské volby ve Šlesvicku-Holštýnsku

V nedělních zemských volbách v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko zvítězila s 32 procenty Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové. Dosud vládnoucí sociální demokraté skončili druzí s 27,2 procenta.

Oct 27

CDU Angely Merkelové opět čelí aféře se sponzorskými dary

Křesťanskodemokratická unie kancléřky Angely Merkelové čelí ve spolkové zemi Porýní-Falc několika finančním aférám.

Sep 5

"Masakr motorovou pilou!" Výprask Merkelové očima Němců

O katastrofálním výsledku Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové v zemských volbách v Meklenbursku-Předním Pomořansku, šoku nebo dokonce masakru motorovou pilou píší německé listy.

Aug 29

(Ne)zvládnutý rok německé kancléřky

Zvládneme to – od památného výroku německé kancléřky o uprchlické krizi uplynul rok. Za tu dobu ho několikrát zopakovala, naposledy před několika dny. Jakou šanci má Německo migranty skutečně zvládnout?

Aug 3

Migrační politika Merkelové za útoky nemůže, myslí si Němci

Týden.cz

Nedávné teroristické útoky v Bavorsku podle většiny Němců nijak nesouvisejí se vstřícnou migrační politikou kancléřky Angely Merkelové.

Jun 25

Selhání Camerona i Merkelové. Němci hodnotí brexit

Týden.cz

Rozhodnutí Británie vystoupit z Evropské unie dominuje i německému tisku. Ten píše o historické krizi, rozkolísaném kontinentu, nejisté budoucnosti, selhání britského premiéra Davida Camerona i o chybách německé kancléřky Angely Merkelové.

Apr 22

Němci už Merkelové nevěří. Nejnižší podpora za pět let

Týden.cz

Konzervativní unie CDU/CSU kancléřky Angely Merkelové má u Němců nejnižší podporu za posledních pět let. Hlas by jí nyní dalo 33 procent voličů.

Mar 13

Test politiky Merkelové. Němci volí, účast je velká

Němci v Bádensku-Württembersku, v Porýní-Falci a v Sasku-Anhaltsku dnes volí své zástupce do zemských sněmů. Zájem o volby je podle průběžných údajů ve všech zemích vyšší než před pěti lety. Volby jsou považovány za test spokojenosti s…

Mar 12

Líbí se vám moje migrační politika? Němci odpoví Merkelové

Týden.cz

O pozvánce kancléřky Angely Merkelové pro uprchlíky se v Německu ještě nikdy nehlasovalo. Veřejnost se k ní vyjádří až při zemských volbách o tomto víkendu. Čím víc atmosféra v zemi houstne, tím osaměleji šéfka vlády působí.

Feb 19

Angelu nemá nikdo rád. Neznámé lásky německé kancléřky

Sjednocovala Německo, teď kvůli svému přístupu k uprchlíkům dělí Evropu. O celoživotní vzorňačce, kterou národ láskyplně přezdíval "maminka", dnes jedni mluví jako o nebezpečném šílenci, zatímco druzí v ní vidí novou matku Terezu. Jako o…

Feb 16

Kvůli paličatosti Merkelové jsme v EU izolovaní, píší Němci

Země visegrádské skupiny V4 se na pondělním summitu v Praze jasně postavily proti politice německé kancléřky Angely Merkelové v uprchlické krizi. Shodují se na tom komentátoři v německých médiích.

Nov 13

Merkelová to nezvládá, míní většina Němců

Týden.cz

Většina Němců je přesvědčena, že kancléřka Angela Merkelová postupuje špatně při řešení uprchlické krize. Ukázal to aktuální průzkum televize ZDF Politbarometer. Více než kancléřce důvěřují Němci v dané věci ministru vnitra Thomasi de…

Sep 23

Orbán Merkelové: Nevnucujte nám morální imperialismus!

Týden.cz

Evropská unie se musí v uprchlické krizi vrátit k dodržování dohodnutých pravidel. Nyní vládne chaos a všechna řešení jsou jen improvizovaná, což je dlouhodobě neudržitelné.

Feb 10

Merkelová: Ukrajinský konflikt nemá vojenské řešení

www.tyden.cz

Konflikt mezi Ruskem a Ukrajinou nelze vyřešit vojenskými prostředky. Uvedla to německá kancléřka Angela Merkelová na společné tiskové konferenci s kanadským premiérem Stephenem Harperem, s nímž se setkala jen několik hodin po jednání s…