English

Fillon odmítá obvinění. Skandál s jeho ženou ho může zničit

Dosavadní favorit nadcházejících prezidentských voleb ve Francii François Fillon dnes odmítl středeční obvinění, že jeho žena dostávala kdysi jako jeho asistentka plat, ale ve skutečnosti žádnou práci nevykonávala.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jul 2

Kandidáti 2. kola francouzských parlamentních voleb musí dnes potvrdit, zda se ho skutečně zúčastní

Do dnešních 18:00 musí kandidáti, kteří se kvalifikovali do druhého kola francouzských parlamentních voleb, oznámit úřadům, zda se ho skutečně zúčastní. Kandidatury ve druhém kole, které se uskuteční v neděli 7. července, se zatím podle…

May 15

V tureckých volbách žádný z kandidátů nezískal nad 50%, uskuteční se druhé kolo

Týden.cz

V Turecku se uskuteční druhé kolo prezidentských voleb, protože žádný z kandidátů nezískal v neděli přes 50 procent hlasů. Oznámil to dnes nejvyšší volební úřad. Podle oficiálních výsledků současný prezident Recep Tayyip Erdogan vyhrál…

May 8

Ve Francii oslavy konce druhé světové války doprovázely omezení

Týden.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron si dnes na téměř prázdné pařížské třídě Champs-Elysées připomněl konec druhé světové války. Jindy rušná ulice byla částečně uzavřená v obavách z protestujících, kteří už několik týdnů dávají najevo…

Jan 31

Francii zasáhla druhá celostátní stávka proti důchodové reformě

Týden.cz

Ve Francii v úterý druhá letošní generální stávka ovlivnila výrobu elektřiny, zrušila výuku na některých školách a zastavila veřejnou dopravu, uvádějí agentury. Lidé po celé zemi protestují proti navrhované důchodové reformě, kterou na…

May 3

Průzkumy ve Francii vede strana Le Penové, Macronova je druhá

Týden.cz

Francouzské krajně pravicové Národní sdružení (dříve Národní fronta) podle dvou nových průzkumů veřejného mínění vyhraje ve Francii nadcházející volby do Evropského parlamentu.

Jan 21

Ve Francii zemřel potomek posledního francouzského krále

Ve Francii ve věku 85 let zemřel Jindřich Orleánský (Henri d'Orléans), jenž byl potomkem posledního krále, který vládl Francii, a možným uchazečem o francouzský trůn z rodu Orléans. Informovala o tom agentura agentura AFP.

Apr 4

Ve Francii druhým dnem stojí vlaky, lidé za ně hledají alternativy

UVNITŘ FOTO. Asi 86 procent vlaků ve středu nepojede ve Francii, kde druhým dnem pokračuje rozsáhlá stávka železničářů proti záměru vlády reformovat státního dopravce SNCF.

Nov 22

Největší podporu mezi kandidáty má Zeman. Drahoš je druhý

Týden.cz / Domácí

Z kandidátů na prezidenta má mezi oprávněnými voliči největší podíl podporovatelů současná hlava státu Miloš Zeman. Zároveň má ale také druhý nejvyšší podíl odpůrců. Vyplývá to z listopadového průzkumu agentury STEM/MARK.

Apr 21

Ve Francii zavládlo ticho. Kandidáti na prezidenta ruší vystoupení

Kvůli teroristickému útoku, který se stal ve čtvrtek v Paříži, zrušili kandidáti na francouzského prezidenta své mítinky v závěru kampaně, naplánované na pátek. Nejvíce sledovaní favorité, kteří se ve čtvrtek večer sešli v poslední…

Apr 17

Dva favorité na francouzského prezidenta jsou proti EU

Francie má týden před prvním kolem prezidentské volby tři favority, kteří mohou postoupit do rozhodujícího druhého kola.

Mar 3

Fillon ve Francii ztrácí podporu. Kandidatury se ale vzdát nehodlá

Bývalý francouzský premiér Alain Juppé má mezi politiky umírněné pravice stále větší podporu jako náhrada za Françoise Fillona v pozici prezidentského kandidáta.

Feb 5

Jeden problém za druhým. Fillon čelí dalšímu obvinění

Prezidentský kandidát francouzské umírněné pravice François Fillon čelí dalšímu obvinění ze zneužívání státních peněz. Zpravodajský portál Mediapart zveřejnil v sobotu některé ze šeků, kterými se Fillon před lety údajně obohacoval na úkor…

Jan 29

Kandidátem francouzské levice na prezidenta je Hamon

Volbu kandidáta francouzské levice na prezidenta ve druhém kole velkým rozdílem vyhrál bývalý ministr školství Benoit Hamon. Oznámil to Thomas Clay, šéf organizačního výboruhlasování, které pořádala vládní Socialistická strana.

Dec 17

V primárkách francouzské levice se utká sedm kandidátů

V lednových primárkách francouzské levice, z nichž vzejde oficiální kandidát na prezidenta za Socialistickou stranu (PS), se utká sedm kandidátů.

Nov 28

Sečteno, potvrzeno: Fillon s převahou vyhrál primárky ve Francii

Primárky tradiční pravice ve Francii vyhrál s drtivou převahou bývalý premiér François Fillon. V nedělním druhém kole porazil dalšího expremiéra Alaina Juppého poměrem 66,5 ku 33,5 procenta hlasů.

Nov 23

Fillon je favoritem pravicových primárek ve Francii, tvrdí průzkum

Bývalý francouzský premiér François Fillon je podle průzkumů veřejného mínění jasným favoritem druhého kola prezidentských primárek francouzské pravice. Hlas by mu podle agentury Ifop-Fiducial dalo 65 procent respondentů, jeho rivalovi a…

Nov 15

Budoucí prezident Francie? Fillon se stal žhavým kandidátem

Tradiční francouzská pravice má dalšího žhavého kandidáta pro prezidentské volby na jaře 2017 v osobě bývalého premiéra Françoise Fillona.

Aug 30

Favoritem na šéfa OSN zůstává Guterres, slovenský ministr druhý

Ve třetím kole tajné volby nového generálního tajemníka OSN opět zvítězil bývalý portugalský premiér António Guterres, takže zůstává hlavním favoritem na tuto funkci.

Jun 23

VIDEO: Komentátoři z Islandu. Jeden přišel o hlas, druhý tančil

Týden.cz / Sport

UVNITŘ VIDEO. Obrovská euforie zachvátila Island. Stát s počtem obyvatelů srovnatelným s městy Ostravou nebo Brnem se dostal na fotbalovém Euru mezi 16 nejlepších. To zapříčinilo na tomto ostrově hotovou mánii.

Jul 5

Vítr dělil favority. Druhou etapu Tour vyhrál Greipel

Týden.cz / Sport

Druhou etapu Tour de France vyhrál ve spurtu Němec André Greipel z týmu Lotto, který na cílové pásce těsně porazil slovenského jezdce Tinkoff-Saxo Petera Sagana a připsal si sedmý triumf na Tour. Třetí místo vybojoval švýcarský lídr stáje…