English

Soud pozastavil Trumpův zákaz vůči muslimům. Co to znamená?

Přinášíme materiál agentury DPA, jenž vykládá situaci po soudním rozhodnutí o migračním nařízení amerického prezidenta Donalda Trumpa.

More from Týden.cz / Zahraničí

Mar 11

Bývalý americký prezident Bill Clinton obdrží od Petra Pavla státní vyznamenání

Prezident Petr Pavel udělí v úterý státní vyznamenání bývalému americkému prezidentu Billu Clintonovi, uvedl dnes v tiskové zprávě odbor komunikace prezidentské kanceláře. Na dotaz ČTK neupřesnil, o jaké vyznamenání půjde. Clinton je od…

Dec 22

Americký prezident Joe Biden dnes udělil právo na milost tisícům lidí odsouzených u federálních soudů za držení marihuany, oznámil Bílý dům

Týden.cz

Americký prezident Joe Biden dnes udělil právo na milost tisícům lidí odsouzených u federálních soudů za držení marihuany, oznámil Bílý dům. Dotyční mohou u ministerstva spravedlnosti žádat o takzvaný "certifikát o omilostnění", který…

Jan 31

Soud odsoudil vrahy bývalého prezidenta Freie, otrávili ho

Chilský soud ve středu odsoudil šest lidí za vraždu bývalého prezidenta Eduarda Freie Montalvy v roce 1982. Soud v Santiagu poslal do vězení tři bývalé prezidentovy lékaře, osobního řidiče, armádního důstojníka a bývalého agenta rozvědky…

Sep 24

Dekret proti migraci. Italská vláda přijala přísnější pravidla

Italská vláda schválila přísný dekret, který slučuje předchozí zákonná opatření o migraci a bezpečnosti, informoval list La Repubblica. Prosadil jej ministr vnitra a šéf protiimigrační vládní strany Liga Matteo Salvini. Pokud nařízení…

Jul 13

Izraelský nejvyšší soud pozastavil demolici beduínské osady

Izraelský nejvyšší soud odložil plánovanou demolici beduínské vesnice na okupovaném Západním břehu Jordánu, proti které se postavili Palestinci a která vyvolala pozornost i v zahraničí.

Jul 3

Trump hovořil s novým mexickým prezidentem o migraci

Americký prezident Donald Trump a nově zvolený lídr Mexika Manuel López Obrador hovořili o plánu na omezení migrace do USA prostřednictvím podpory zaměstnanosti v Mexiku.

Dec 2

Quebecký soud pozastavil platnost zákona o zahalování tváře

Týden.cz

Quebecký odvolací soud pozastavil platnost části zákona, který zakazuje zaměstnancům ve veřejných službách mít zahalený obličej.

Oct 5

Španělský soud pozastavil schůzi katalánského parlamentu

Španělský ústavní soud dnes pozastavil pondělní schůzi katalánského regionálního parlamentu, aby zabránil jeho hlasování o nezávislosti autonomní oblasti na Španělsku. Pokud podle listu El País přesto regionální poslanci zasednou a…

Aug 22

Indický soud pozastavil praxi snadného muslimského rozvodu

Indický nejvyšší soud pozastavil na šest měsíců platnost kontroverzní muslimské praxe, podle níž se může muž s ženou velmi snadno rozvést. Stačí, když třikrát zopakuje slovo rozvod.

Jul 15

Prezident Kuby se poprvé vyjádřil k politice Donalda Trumpa

Kubánský prezident Raúl Castro odsoudil tvrdší postoj Spojených států vůči Havaně, který přijal americký prezident Donald Trump.

Jul 14

Federální soud v USA zmírnil přísný výklad migračního dekretu

Federální soud ve Spojených státech ještě více zmírnil přísný výklad částečně odblokovaného protiimigračního dekretu prezidenta Donalda Trumpa.

Jul 7

Stížnost Havaje na Trumpův imigrační dekret soud smetl

Americký federální soud odmítl řešit stížnost státu Havaj na protiimigrační dekret prezidenta Donalda Trumpa. Havaj chtěla, aby se zákaz cest do USA nevztahoval na prarodiče, tety a strýce lidí žijících ve Spojených státech.

Apr 7

Ruský soud pozastavil činnost jehovistů

Ruský nejvyšší soud potvrdil rozhodnutí soudu nižší instance o pozastavení činnosti společnosti Svědkové Jehovovi. Rozhodnutí je součástí širšího řízení, v němž ministerstvo spravedlnosti usiluje o definitivní zákaz skupiny v Rusku.

Mar 17

Americká vláda se kvůli protiimigračnímu dekretu odvolá

Americká vláda oznámila, že se odvolá proti rozhodnutí soudů, které pozastavily nový protiimigrační dekret prezidenta Donalda Trumpa. Dekret z 6. března pozastavuje na tři měsíce vydávání nových víz občanům šesti převážně muslimských zemí …

Feb 13

Vláda USA nechce, aby federální soud zatím řešil migrační dekret

Americké ministerstvo spravedlnosti chce, aby federální soud prozatím neřešil sporný dekret Donalda Trumpa o migraci a počkal na konec řízení u odvolacího soudu.

Feb 4

Soud v USA pozastavil platnost sporného Trumpova dekretu

Federální soud v americkém Seattlu v pátek dočasně zablokoval dekret amerického prezidenta Donalda Trumpa, který zakazuje občanům sedmi převážně muslimských zemí vstup do Spojených států. Opatření soudce Jamese Robarta má platnost na celém…

Jan 29

Soud pozastavil Trumpův zákaz vůči muslimům. Co to znamená?

Přinášíme materiál agentury DPA, jenž vykládá situaci po soudním rozhodnutí o migračním nařízení amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Jan 18

Bývalý americký prezident Bush starší byl hospitalizován

Bývalý americký prezident George Bush starší byl v sobotu převezen do nemocnice v texaském Houstonu kvůli dýchacím obtížím. Oznámil to mluvčí rodiny dvaadevadesátiletého někdejšího politika s tím, že léčba zabírá.

Jan 31

Zemřel bývalý salvadorský prezident Flores, čekal ho soud

Zemřel bývalý salvadorský prezident Francisco Flores, kterého čekal soud pro obvinění ze zpronevěry 15 milionů dolarů (374 milionů Kč) a nelegálního obohacování.

Apr 21

Soud v Káhiře: bývalý prezident Mursí dostal dvacet let

www.tyden.cz

Bývalý egyptský prezident Muhammad Mursí dostal u soudu v Káhiře dvacetiletý trest odnětí svobody za podněcování k násilí při protivládních protestech v prosinci 2012.