English

Brusel: Česko patří mezi nejhorší v dodržování kvót

Týden.cz

Evropská komise v úterý upozorní Českou republiku na její nedostatečný přístup k unijnímu programu přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót. V nejnovější zprávě o průběžnému stavu programu, kterou by komise měla dnes zveřejnit ve…

More from Týden.cz

May 5

Do Česka poputuje 142 miliard korun od Evropské komise

Týden.cz / Byznys

Evropská komise České republice schválila státní podporu za 5,2 miliardy eur pro firmy zasažené koronavirem. Pomoc ve formě státních záruk za úvěry bude určena zejména větším podnikům s významným podílem vývozu. Komise to oznámila v…

Apr 2

Evropská komise se obává vývoje situace v Maďarsku

Evropská komise se znepokojením sleduje vývoj v Maďarsku, kde vláda získala v rámci nouzového stavu časově neohraničenou možnost řídit zemi pomocí dekretů.

Sep 5

Česko zlepšilo výběr DPH, vyplývá ze zprávy Evropské komise

Týden.cz / Byznys

Mezera ve výběru daně z přidané hodnoty (DPH), která představuje rozdíl mezi očekávaným a skutečným výběrem DPH, se v roce 2017 v Česku snížila o zhruba 6,4 miliardy korun na 54,8 miliardy korun.

Jun 30

Pro ČR je klíčové, kdo bude předsedou Evropské komise, řekl Babiš

Týden.cz / Domácí

Pro Českou republiku je podle premiéra Andreje Babiše klíčové, kdo bude předseda Evropské komise. Ostatní funkce, například předsedu Evropské rady či Evropské centrální banky, nepovažuje za tak důležité. Řekl to v neděli novinářům před…

Jan 24

Evropská komise stupňuje právní kroky proti Maďarsku

Evropská komise ve čtvrtek oznámila, že stupňuje právní kroky proti Maďarsku kvůli rozhodnutí Budapešti zavést tresty za podporu nelegální migrace.

Jan 4

Česko chystá odpověď na žalobu kvůli kvótám. Má dva měsíce

Česko má dva měsíce na to, aby vypracovalo odpověď na žalobu kvůli odmítání migračních kvót, kterou podala Evropská komise k Soudnímu dvoru EU. Řekla to mluvčí ministerstva Irena Valentová. Dodala, že postup komise Česko netěší, nicméně v…

Jan 4

Evropská komise podala na Česko žalobu kvůli uprchlíkům

Evropská komise podala u Soudního dvora Evropské unie žalobu proti Česku, Maďarsku a Polsku kvůli jejich odmítání programu přerozdělování žadatelů o azyl.

Aug 31

Českem hozené "vidle" do kvót na migranty? Brusel analyzuje

Evropská komise nyní posuzuje odpovědi Maďarska, Polska a České republiky na její měsíc staré stanovisko v pokračujícím řízení kvůli přerozdělování žadatelů o azyl z Itálie a Řecka podle kvót. Podle mluvčí komise Tove Ernstové není nyní…

Jul 26

Posun v řízení kvůli odmítání kvót. ČR a další země mají měsíc na reakci

Týden.cz / Domácí

Evropská komise do další fáze posunula řízení proti Česku, Maďarsku a Polsku kvůli tomu, že tyto země nedodržují své právní povinnosti v souvislosti s programem přerozdělování žadatelů o azyl podle stanovených kvót.

Jun 13

Brusel zahájí vůči ČR řízení kvůli uprchlickým kvótám

Týden.cz / Domácí

Evropská komise se rozhodla zahájit s Českem, Polskem a Maďarskem řízení pro porušení unijní legislativy kvůli tomu, že země neplní přijímání migrantů podle stanovených kvót.

Jun 13

Brusel si došlápne na Česko kvůli neochotě brát migranty

Evropská komise v úterý velmi pravděpodobně zahájí s Českou republikou, Polskem a Maďarskem řízení pro porušení unijní legislativy v souvislosti s takzvanými kvótami na uprchlíky.

Jun 12

Česko čeká trest kvůli nedodržování migračních kvót

Týden.cz / Domácí

UVNITŘ ANKETA. Evropská komise v úterý kvůli porušení unijní legislativy zahájí řízení s Českou republikou, Polskem a Maďarskem za nedodržování migračních kvót.

May 18

Hrozeb Bruselu kvůli migraci se nelekneme! vzkazuje Česko

Týden.cz / Domácí

Česká republika nezmění svůj odmítavý přístup k přijímání migrantů z Itálie a Řecka ani poté, co kvůli tomu Evropská komise některým zemím pohrozila řízením, které může skončit až před unijním soudem.

May 16

Brusel: Česko patří mezi nejhorší v dodržování kvót

Týden.cz

Evropská komise v úterý upozorní Českou republiku na její nedostatečný přístup k unijnímu programu přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót. V nejnovější zprávě o průběžnému stavu programu, kterou by komise měla dnes zveřejnit ve…

Nov 19

Evropská komise žaluje Česko kvůli směrnici o řidičských průkazech

Týden.cz / Byznys

Evropská komise poslala Česko a další čtyři země unie k Soudnímu dvoru EU. Státy podle komise nepřevedly správně do národního práva unijní směrnici o řidičských průkazech.

Sep 23

Slovensko podá žalobu kvůli kvótám. Česko už nechce dělat potíže

Týden.cz

Slovensko podá u soudu Evropské unie žalobu proti rozhodnutí o přerozdělování uprchlíků v členských zemích společenství na základě kvót. Novinářům to ve středu řekl premiér Robert Fico.

Sep 21

Úleva pro Česko? Brusel couvá od povinných kvót na migranty

Týden.cz

UVNITŘ ANKETA. Povinné kvóty k přerozdělování migrantů v rámci Evropské unie možná nebudou. Podle blogu listu Financial Times s nimi totiž nepočítá aktuální návrh dohody pro úterní jednání ministrů vnitra členských zemí EU, na němž pracují…

Aug 25

Bez kvót to nejde! Rakouský kancléř tepe ČR kvůli běžencům

Rakouský kancléř Werner Faymann kritizoval Česko, ale také Polsko a pobaltské země, že odmítají kvóty pro rozdělení běženců v rámci Evropské unie.

Jul 23

Evropská komise schválila Česku podporu pro firmu Nexen

Týden.cz / Byznys

Evropská komise schválila Česku investiční pobídku pro společnost Nexen Tire. Továrna na pneumatiky u Žatce tak může získat regionální podporu ve výši téměř 117 milionů eur. Komise to oznámila v tiskové zprávě.

Apr 29

Evropská komise schválila Česku první program dotací

www.tyden.cz

Evropská komise České republice schválila první operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014 až 2020. V tiskové zprávě připomněla, že rozpočet programu dosahuje osmi miliard eur (asi 216 miliard korun), celkem 4,3…