English

Lídři G7 proberou migraci z Afriky či dětský hladomor

Schůzkou se zástupci několika afrických zemí dnes v italské Taormině začal druhý, závěrečný den summitu skupiny velkých světových ekonomik G7. Na programu jednání je zejména migrace a nebezpečí hladomoru v některých zemích Afriky. Už před…

More from Týden.cz / Zahraničí

May 27

Lídři Japonska, Číny a Koreje na summitu vyzvali k větší vzájemné spolupráci

Týden.cz

Premiéři Japonska a Číny Fumio Kišida a Li Čchiang a prezident Jižní Koreje Jun Sok-jol se dnes na společném jednání shodli na nutnosti denuklearizace Korejského poloostrova. V tiskovém prohlášení to označili za společný zájem na cestě k…

Dec 22

Merkelová jako kancléřka překoná Adenauera

Týden.cz

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dohnala prvního kancléře poválečné spolkové republiky Konrada Adenauera co do počtu dní v úřadě.

Oct 17

Příští summit G7 bude v Trumpově rezortu

Týden.cz

Příští summit skupiny nejvyspělejších ekonomik světa G7 bude hostit americký prezident Donald Trump v jednom ze svých soukromých rezortů poblíž Miami na Floridě.

Sep 7

Angela Merkelová ocenila výměnu vězňů jako nadějný signál

Americký prezident Donald Trump pogratuloval Rusku a Ukrajině k výměně vězňů, kterou na twitteru označil za "velmi dobrou zprávu" a "první velký krok k míru". "Tato výměna vypadá jako nadějný signál," uvedla německá kancléřka Angela…

Oct 29

Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany

Německá kancléřka a předsedkyně Křesťanskodemokratické unie (CDU) Angela Merkelová je připravena vzdát se vedení strany a v prosinci znovu nekandidovat do jejího čela; funkci kancléřky ale hodlá dál zastávat.

Jun 10

V Singapuru je už i Trump. Přicestoval rovnou ze summitu G7

Americký prezident Donald Trump dorazil do Singapuru na úterní summit se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Kim přiletěl několik hodin před šéfem Bílého domu a už se sešel se singapurským premiérem Lee Hsien Loongem. Trumpa toto setkání…

Jun 9

Trump odletí ze summitu G7 rovnou do Singapuru

Americký prezident Donald Trump odcestuje ze summitu skupiny G7 v Kanadě rovnou do Singapuru na schůzku se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

May 29

Pravicový extremismus je ostudou, míní kancléřka Merkelová

Pravicový extremismus v žádném případě nepatří minulosti a je ostudou Německa. Řekla to v Düsseldorfu německá kancléřka Angela Merkelová při vzpomínce na tři děti a dvě mladé ženy.

May 12

Kancléřka Merkelová dostala cenu míru od františkánů

Německá kancléřka Angela Merkelová obdržela od františkánského řádu ocenění za úsilí o smír a mírové spolužití v Německu i v Evropě.

Mar 14

Angela Merkelová sbírá gratulace ke svému znovuzvolení

Týden.cz

Angele Merkelové ke znovuzvolení německou kancléřkou gratuloval ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron, šéf Evropské rady Donald Tusk nebo polský premiér Mateusz Morawiecki.

May 27

Merkelová litovala, že se lídři G7 nevěnovali více migraci

Ustanovení k migraci v závěrečné deklaraci ze summitu G7 je podle německé kancléřky Angely Merkelové "rozumné". Vyslovila nicméně politování, že tomuto tématu vrcholná schůzka nevěnovala tolik prostoru, kolik by si přála hostitelská Itálie.

Oct 15

Kancléřka Merkelová chce zpřísnit sankce vůči Rusku

Německá kancléřka Angela Merkelová se chce v Evropské unii zasadit o zpřísnění sankcí vůči Rusku kvůli jeho vojenským aktivitám v Sýrii. Informoval o tom německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odvoláním na zdroje z…

May 27

Summit G7: Odchod Británie představuje riziko pro ekonomiku

Týden.cz / Byznys

Skupina velkých světových ekonomik G7 bude usilovat o podporu růstu světové ekonomiky a použije veškeré politické nástroje, aby pomohla zvýšit poptávku a naopak zmírnila překážky na straně nabídky.

Dec 9

Osobností roku je "kancléřka svobodného světa" Merkelová

Osobností letošního roku amerického časopisu Time byla vyhlášena německá kancléřka Angela Merkelová. Redakce ocenila její roli morální vůdkyně či vstřícný přístup k uprchlíkům.

Jun 8

Merkelová: G7 zpřísní protiruské sankce, bude-li to nutné

www.tyden.cz

Neuspokojivá situace na Ukrajině, boj proti klimatickým změnám a jednání o dohodě o volném obchodu mezi Spojenými státy a Evropskou unií patřily mezi hlavní témata dvoudenního summitu skupiny vyspělých ekonomik G7 v bavorském alpském zámku…

Jun 6

Summit G7: napjatý klid v dějišti schůzky mocných

www.tyden.cz

Napjatý klid panuje v německém městě Garmisch-Partenkirchen, kde v neděli začne dvoudenní summit skupiny velkých hospodářských mocností G7. V pohotovosti je v jižním Bavorsku přes 20 tisíc policistů; zámek Elmau, v němž se účastníci…

Jun 4

Zablokujme summit G7! V Mnichově demonstrovaly desetitisíce

www.tyden.cz

Proti nadcházejícímu summitu skupiny velkých světových ekonomik G7 v Bavorsku, podle policie, v Mnichově demonstrovalo odhadem 35 tisíc lidí. Organizátoři dokonce hovořili o 40 tisících účastníků. Manifestace se obešla bez vážnějších…

May 31

Rusko by mělo být pozváno na summit G7, míní lobbisté

Rusko by mělo dostat pozvánku na summit nejvyspělejších zemí G7, který se příští víkend uskuteční v Německu. Uvedli to šéfové dvou podnikatelských zájmových skupin v Německu.

May 26

Německo kvůli summitu G7 obnovuje kontroly na hranicích

Německo částečně obnovuje hraniční kontroly kvůli nadcházejícímu summitu hospodářských velmocí G7 v jihobavorském Elmau. Týká se to hranic s Českou republikou a Rakouskem.

May 24

Německo obnoví hraniční kontroly. Opatření k summitu G7

Německo bude od úterý do 15. června provádět namátkové hraniční kontroly kvůli summitu sedmi největších ekonomik světa G7, který bude 7. a 8. června na bavorském alpském zámku Elmau. Týká se to hranic s Rakouskem a Českou republikou.