English

Výstraha kvůli KLDR? Rádia na Guamu omylem vyvolala paniku

Paniku mezi některými obyvateli amerického tichomořského ostrova Guam dnes vyvolaly místní rozhlasové stanice, které začaly vysílat nouzové varování používané v případě vážného ohrožení.

More from Týden.cz / Zahraničí

Aug 3

Severní Korea potvrdila, že zadržuje amerického vojáka Travise Kinga

Severní Korea poprvé zareagovala na žádosti o informace o americkém vojákovi Travisi Kingovi, který v červenci utekl přes hranici z Jižní Koreje. Podle zpravodajské společnosti BBC to uvedlo regionální velitelství OSN. Severokorejci podle…

Sep 13

Moskva pohrozila odvetou za plány na přemístění Koněvovy sochy

Rusko pohrozilo odvetou za plány zastupitelů šestého pražského obvodu přemístit sochu maršála Ivana Koněva, která se nachází na náměstí Interbrigády v Praze 6 - Bubenči. Podle prohlášení ruského ministerstva zahraničí, o němž informovala…

Aug 8

KLDR údajně odmítla americký plán na odzbrojení

Americká vláda předložila severokorejskému vedení návrh harmonogramu jaderného odzbrojení, ale Pchjongjang plán opakovaně odmítl.

Sep 21

Severní Korea není jediná. Kdo ještě jaderně zbrojí?

Počet jaderných hlavic ve světě v průběhu loňského roku klesl, Čína, Indie, Severní Korea a Pákistán ale zřejmě svůj arzenál nukleárních zbraní dál rozšiřují.

Sep 15

Znepokojení vědci: KLDR opravdu dostřelí na americký Guam

Severní Korea svým pátečním raketovým testem jasně dokázala, že je schopna zasáhnout americký tichomořský ostrov Guam. Ostrov, kde mají Spojené státy rozmístěných sedm tisíc vojáků, je od KLDR vzdálen 3400 kilometrů.

Aug 15

Výstraha kvůli KLDR? Rádia na Guamu omylem vyvolala paniku

Paniku mezi některými obyvateli amerického tichomořského ostrova Guam dnes vyvolaly místní rozhlasové stanice, které začaly vysílat nouzové varování používané v případě vážného ohrožení.

Aug 15

Kim Čong-un má plány útoku na americký Guam. Zatím je odložil

Severokorejský vůdce Kim Čong-un dostal plány útoku na americké zámořské území, tichomořský ostrov Guam, ale rozhodne se až podle toho, jak se zachovají USA. Podle severokorejské agentury KCNA je Severní Korea připravena zahájit palbu na…

Aug 10

Američany na Guamu výhrůžky KLDR vyděsily

Na tichomořském ostrově Guam, který ve své nejširší partii měří pouhých 19 kilometrů, žije zhruba 163 tisíc Američanů. Na hrozby ze Severní Koreje jsou tam zvyklí, nejnovější ostrá slovní přestřelka mezi prezidentem Donaldem Trumpem a…

Aug 10

KLDR plánuje útok na Guam. Trumpovy výhrůžky? "Jen plácá"

Týden.cz

Severní Korea ve čtvrtek pohrozila, že do poloviny srpna připraví plán pro raketový útok na americký tichomořský ostrov Guam.

Aug 9

KLDR hrozí. Zkoumá možnost raketového úderu na americký Guam

UVNITŘ ANKETA. Severní Korea "pečlivě zkoumá" možnost raketového útoku na americký tichomořský ostrov Guam.

Jul 26

Severní Korea pravděpodobně odpálí další raketu

Severní Korea se podle Spojených států připravuje na testování další rakety. Agentuře AFP to řekl pod podmínkou anonymity zdroj z Pentagonu.

May 7

Severní Korea zadržela dalšího Američana

Severní Korea oznámila, že za neupřesněné nepřátelské činy proti státu zadržela dalšího amerického občana.

Sep 21

Vzaz KLDR. Americké bombardéry přeletěly nad Jižní Koreou

Spojené státy znovu vyslaly své dva strategické bombardéry schopné nést jaderné zbraně nad území Jižní Koreje. Touto demonstrací síly reagovaly na pátou jadernou zkoušku KLDR, kterou Pchjongjang uskutečnil tento měsíc.

Jul 13

Korea našla místo pro americké rakety. Kimova říše hrozí likvidací

Tým jihokorejských a amerických vojenských činitelů vybral okrsek Songdžu na jihovýchodě země pro umístění amerického protiraketového štítu THAAD.

Jul 11

KLDR pohrozila "reálnou odpovědí" na rozmístění štítu USA

Severokorejská armáda pohrozila, že bude fyzicky reagovat na záměr Washingtonu a Soulu rozmístit na Korejském poloostrově vyspělý americký protiraketový štít THAAD, který má vyvažovat ohrožení ze strany KLDR. Severokorejská armáda to podle…

May 19

Na Guamu se při startu zřítil americký bombardér B-52

Americký bombardér B-52 havaroval na základně USA na tichomořském ostrově Guam. Oznámila to americká armáda.

May 14

Severní Korea se mění, tlačí ji k tomu ekonomika

Týden.cz

Severokorejští komunisté po ekonomickém kolapsu ztrácejí autoritu, kterou měli do 80. let. Přirozené charisma nahrazuje kult osobnosti Kim Čong-una a pomalé ekonomické reformy. "Severní Korea se samozřejmě mění a vyvíjí, i když tomu někdy…

Apr 29

Severní Korea odsoudila Američana za špionáž

Severní Korea odsoudila Američana korejského původu k deseti letům nucených prací za podvracení komunistického režimu a vyzvědačství.

Mar 26

Severní Korea hrozí úderem na palác v Soulu

Týden.cz

Severní Korea varovala, že zaútočí na prezidentský palác v Soulu, pokud se jí jihokorejská prezidentka neomluví za údajnou velezradu. Uvedla to severokorejská státní média.

Mar 7

KLDR pohrozila Jižní Koreji a USA preventivním útokem

Severní Korea pohrozila preventivním jaderným úderem proti Jižní Koreji a Spojeným státům kvůli jejich společným vojenským manévrům. Americké ministerstvo zahraničí v pondělí zareagovalo prohlášením, že USA berou hrozbu vážně, a vyzvalo…