English

Jaká bude budoucnost EU? Juncker to probere s Visegrádem

Středeční pracovní večeře premiérů zemí Visegrádské skupiny a předsedy Evropské komise Jeana-Claudea Junckera bude příležitostí k otevřené diskusi o budoucím vývoji evropské integrace, řekl Junckerův mluvčí Margaritis Schinas.

More from Týden.cz / Zahraničí

Jun 11

Juncker soudí, že Británie odejde z EU do listopadu

Británie opustí Evropskou unii v aktuálně plánovaném krajním termínu, kterým je konec října. Za svou "pracovní hypotézu" to v rozhovoru na webu Politico.eu označil předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Oct 11

Šprýmař Tusk, notorik Juncker. Kdo po nich v čele EU?

Týden.cz

Evropská unie zažije příští rok bezprecedentní hromadné střídání ve vedení nejdůležitějších institucí. Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker asi nikomu chybět nebude, Donald Tusk jakožto předseda Evropské rady by mohl.

Oct 2

Juncker v europarlamentu: EU chce dohodu o brexitu

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker při úterní debatě s poslanci Evropského parlamentu zopakoval, že Evropská unie se chce s Británií na jejím odchodu z bloku dohodnout.

Feb 23

Summit 27 zemí EU jedná o budoucnosti evropských peněz

Pro vyšší příspěvky členských zemí do rozpočtu Evropské unie po roce 2020 se před začátkem summitu 27 států v Bruselu vyslovil předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Státníci, včetně českého premiéra v demisi Andreje Babiše,…

Feb 21

Evropský parlament vymýšlí, jak volit nástupce Junckera

Šéfy států a vlád 27 unijních zemí čeká v pátek kromě jiných témat diskuse o způsobu, jakým bude vybrán příští předseda Evropské komise.

Feb 17

Juncker volá po větší akceschopnosti EU

Týden.cz

Evropská unie musí podle šéfa komise Jeana-Claudea Junckera rozhodovat rychleji a jednodušeji, aby mohla dělat světovou politiku. V otázkách zahraniční politiky by podle něj neměla být v Evropské radě potřeba jednomyslnost. Juncker to řekl…

Oct 16

Jaká bude budoucnost EU? Juncker to probere s Visegrádem

Středeční pracovní večeře premiérů zemí Visegrádské skupiny a předsedy Evropské komise Jeana-Claudea Junckera bude příležitostí k otevřené diskusi o budoucím vývoji evropské integrace, řekl Junckerův mluvčí Margaritis Schinas.

Sep 27

Velmi evropský, Juncker pochválil projev Macrona

Za velmi evropský a v mnohém odrážející záměry Evropské komise označil předseda unijní exekutivy Jean-Claude Juncker úterní projev francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možné budoucnosti evropské integrace.

Sep 13

Juncker nabídl představu "jednorychlostní" a akceschopné EU

Dalekosáhlou představu změn Evropské unie nabídl dnes předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

Sep 13

Juncker už si připouští problémy EU, ale nemá jejich řešení

www.tyden.cz

Středeční řeč Jeana-Claudea Junckera o stavu Evropské unie podle předsedy ODS Petra Fialy ukázala, že šéf Evropské komise si už sice připouští problémy nynější Evropské unie, ale jejich příčiny nepochopil a nemá jejich řešení.

Aug 29

Nejdříve brexit. Junckera teď budoucnost s Británií nezajímá

Šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker trvá na tom, že při jednání o britském vystoupení z Evropské unie je nutné nejprve dohodnout podmínky odchodu Británie z evropského bloku; teprve pak lze hovořit o nových obchodních vztazích.

Jul 16

Juncker: Pokud Turecko obnoví trest smrti, nevstoupí do EU

Evropská unie stále nabízí ruku Turecku, ale Ankara nemůže počítat s členstvím v EU, pokud obnoví trest smrti. V reakci na noční projev tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana to v neděli uvedl předseda Evropské komise Jean-Claude…

Jul 13

EU na Ukrajině. Summitu se zúčastní i Tusk a Juncker

V Kyjevě se koná summit Evropské unie a Ukrajiny, jehož hlavním tématem bude nedávno rafitifikovaná asociační dohoda Ukrajiny s unií.

Jun 8

Juncker v Česku. Řešit se bude brexit či budoucnost EU

Vývoj jednání o odchodu Velké Británie z Evropské unie či budoucnost unijní spolupráce budou hlavními tématy čtvrtečního jednání předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera s šéfy Senátu Milanem Štěchem a Poslanecké sněmovny Janem…

Mar 1

Co bude, až Británie odejde z EU? Juncker předloží možné scénáře

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker ve středu odpoledne předloží Evropskému parlamentu možnosti dalšího vývoje Evropské unie po odchodu Británie z tohoto společenství. Jeho takzvaná bílá kniha podle médií obsahuje pět možných…

Sep 16

Bratislavský proces. Juncker i Tusk řekli, co dál v EU

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker předložil na schůzce 27 šéfů států a vlád zemí EU v Bratislavě shrnující plán legislativní práce jeho týmu v příštím roce.

Jun 16

Juncker: EU a Rusko jsou na sobě závislé a musejí spolupracovat

Týden.cz

Naplňování ukrajinských mírových dohod je výchozím bodem pro rozhovory mezi Evropskou unií a Ruskem. V Petrohradu to uvedl předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Odmítl rovněž kritiky své návštěvy Ruska, kam přicestoval na…

Feb 18

Juncker: Dohoda s Brity na summitu EU bude

Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker je přesvědčen, že se lídrům osmadvacítky na nynějším summitu v Bruselu podaří dohodnout změny ve vztahu mezi Británií a Evropskou unií.

Jan 7

Juncker uklidňoval spor mezi EU a Polskem o některé zákony

Předseda Evropské komise Juncker nečeká, že změny polských zákonů o médiích a ústavním soudu povedou k opatřením ze strany Evropské unie. Komise, která o věci bude jednat příští středu, podle Junckera však už nyní s polskou stranou…

Nov 18

Evropská unie potřebuje změnu, přiznal Juncker

Týden.cz

Evropská unie bude muset změnit svůj rámec, aby některé země mohly postupovat ve všem společně, a jiným aby umožnila menší účast. V Bruselu to prohlásil šéf Evropské komise Jean-Claude Juncker.