English

Odkup vepřína: Stát zdržuje podpis smlouvy, tvrdí firma

Týden.cz / Domácí

Stát podle provozovatele vepřína v Letech u Písku, který stojí na místě bývalého koncentračního tábora pro Romy, zdržuje podpis kupní smlouvy.

More from Týden.cz / Domácí

Dec 20

Vepřín v Letech, který stál v místě romského koncentračního tábora, je zbouraný

Týden.cz

V Letech na Písecku skončilo bourání bývalého vepřína v místech, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Firma teď staticky zajišťuje dvě torza z bývalé haly vepřína, které budou součástí expozice.

Jun 7

"Poslední pracující Romové v ČR." Cedule v Letech šetří policie

Policie vyšetřuje poškození památníku v Letech u Písku. Kolem 20. května se tam objevily tabule s urážlivými nápisy o Romech.

May 13

Pieta za Romy v Letech byla ve znamení díků za zrušení vepřína

Týden.cz / Domácí

Pietní akt za romské oběti holokaustu v Letech na Písecku se v neděli nesl ve znamení díků za nedávné zrušení vepřína v sousedství někdejšího koncentračního tábora. Nově upravené pietní místo by chtělo Muzeum romské kultury veřejnosti…

May 4

Odkup vepřína v Letech: firma už má od státu skoro všechny peníze

www.tyden.cz

Firma Agpi, původní majitel vepřína v Letech u Písku, dostala od státu již 90 procent z kupní ceny 450,8 milionu korun. V důsledku toho splatila všechny své bankovní úvěry, jejichž výše byla pod částkou 100 milionů Kč. Část peněz chce…

May 2

Stížnost zpochybňující odkup vepřína v Letech soud odložil

Ústavní soud odložil stížnost směřující proti rozhodnutí, jímž vláda schválila odkup vepřína v Letech na Písecku.

Apr 3

Firma Agpi začala předávat státu vepřín v Letech

Firma Agpi začala v úterý po 11.30 předávat zástupcům státu vepřín v Letech na Písecku. Areál přijeli převzít zástupci Muzea romské kultury, jeho prohlídka bude trvat asi dvě hodiny.

Oct 23

Za odkup vepřína v Letech Česko zaplatí 450 milionů

Týden.cz

Za odkoupení vepřína v Letech na Písecku, který stojí na místě bývalého koncentračního tábora pro Romy, stát zaplatí zhruba 450 milionů včetně daně z přidané hodnoty. Smlouvu o odkupu v pondělí odtajnila vláda

Oct 5

Provozovatel vepřína v Letech má vrátit eurodotaci 10 milionů

Společnost AGPI má vrátit dotaci 375 tisíc eur (10,35 milionu Kč) na rekonstrukci výrobny vajec ve Vrcovicích u Písku. Firma je veřejnosti známá především jako provozovatel vepřína, který v Letech u Písku stojí na památném místě romského…

Sep 12

Peníze na odkup vepřína v Letech půjdou z příštího rozpočtu

Týden.cz / Domácí

Poté, co stát podepíše kupní smlouvu s firmou provozující vepřín v Letech u Písku, ještě několik měsíců potrvá, než peníze budou převedeny. Peníze by stát měl uvolnit koncem prvního čtvrtletí příštího roku.

Aug 21

Zadostiučinění! Romové chválí vládu za odkup vepřína v Letech

Týden.cz / Domácí

Jako úlevu a zadostiučinění vnímají romské komunity odkup a plánovaného zbourání vepřína v Letech na Písecku, který stojí na místě protektorátního pracovního tábora pro Romy.

Aug 15

Odkup vepřína v Letech? Menšinový akcionář je proti

Týden.cz / Domácí

Jeden z minoritních akcionářů společnosti AGPI, které patří vepřín v Letech na Písecku, hodlá žalobou zpochybnit záměr firmy odprodat vepřín státu. České televizi to řekl místopředseda představenstva AGPI Jan Čech. Menšinový akcionář se…

Aug 7

Vepřín v Letech koupí stát. Firma nabídku akceptovala

Společnost AGPI akceptuje nabídku vlády na odkup vepřína v Letech na Písecku, který stojí na místě protektorátního koncentračního tábora pro Romy. Částku, za niž vláda objekt koupí, ani jedna ze zainteresovaných stran zatím nezveřejní.

Aug 2

Romský aktivista: Odkup vepřína v Letech ještě není definitivní

Týden.cz

V odkup vepřína na místě koncentračního tábora v Letech u Písku státem věřím tak na 75 procent, řekl romský aktivista Čeněk Růžička. Řešení je nejdál za 25 let, musí se ale podle něj stihnout do voleb. Podle ministra kultury Daniela…

Jul 31

Vepřín v Letech by mohl získat stát. Záleží na nabídce

Týden.cz / Domácí

Valná hromada zemědělské společnosti AGPI vyslovila souhlas s převodem areálu vepřína v Letech v okrese Písek u památníku romského holokaustu na stát. Částku, kterou by stát měl zaplatit, firma neuvedla.

Jul 14

Odkup vepřína v Letech: vláda a firma si předaly nabídky

Týden.cz / Domácí

Zástupci vlády a společnosti AGPI, která provozuje vepřín v Letech u Písku v místech protektorátního koncentračního tábora pro Romy, si předali nabídky k případnému odkupu farmy.

Jul 12

Vepřín na místě tábora Romů? Památník je O. K., míní poslanci

Týden.cz / Domácí

Památník romského holokaustu v Letech u Písku je dostatečně pietně ošetřen a není třeba na místě dělat další úpravy.

Jul 11

Herman: Odkup vepřína v Letech? Do září to může vláda schválit

Týden.cz / Domácí

Vláda by mohla do konce prázdnin projednat a schválit odkoupení vepřína v Letech u Písku, který stojí v místech protektorátního koncentračního tábora pro Romy. V září by se pak celý proces výkupu mohl dokončit.

Jun 24

Odstraňte vepřín v Letech! žádali aktivisté u bývalého koncentráku pro Romy

Týden.cz / Domácí

Evropská unie musí zastavit dotace firmě AGPI, která vlastní vepřín v Letech u Písku v místech, kde stával protektorátní koncentrační tábor pro Romy. Odstranění vepřína by stálo několik milionů eur, řekl v Letech na setkání aktivistů…

Oct 3

Čunkovy kontejnery: Romové chtějí i po deseti letech pryč

S kontejnerovými domy v lokalitě Poschlá na okraji Vsetína se za deset let jejich existence někteří romští obyvatelé již částečně sžili. Chtěli by však z nich pryč, ideálně do města.

Apr 29

Altnera prý nabídka Krúpy na odkup dluhu ČSSD nezajímá

Týden.cz / Domácí

Skupina Arca Capital slovenského miliardáře Pavola Krúpy bude v případě odkupu pohledávky téměř 338 milionů korun, kterou má bývalý advokát Zdeněk Altner vůči ČSSD, jednat seriózně a je ochotna čekat na úhradu několik let.