English

Prodej nových aut v EU rostl, jen Británii potkal propad

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v říjnu meziročně zvýšil o 5,9 procenta na 1,17 milionu. Vrátil se tak k růstu po dvouprocentním poklesu v předchozím měsíci. Vyplývá to z údajů, které zveřejnilo Evropské sdružení…

More from Týden.cz / Auta

Jun 25

Zisk Třineckých železáren meziročně klesl z 2,393 miliardy korun na 44 milionů

Týden.cz

Třineckým železárnám (TŽ) loni výrazně klesl zisk, dosáhl 44 milionů korun. O rok dříve byl přitom čistý zisk firmy 2,393 miliardy korun. Tržby podniku meziročně klesly o 7,91 miliardy korun na 49,692 miliardy korun. ČTK to dnes řekla…

Feb 20

Počet platebních karet v ČR klesl meziročně o 77 tisíc na 14,02 milionu

Týden.cz

Počet vydaných platebních karet v ČR klesl v roce 2022 meziročně o 77 tisíc na 14,02 milionu. Z toho bezkontaktních karet bylo 13,6 milionu, proti 13,49 milionu před rokem.

Dec 5

Prodej aut za 11 měsíců klesl o 6,9 procenta na 177 534 vozů

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut za 11 měsíců letošního roku klesl o 6,9 procenta na 177 534 vozů. V samotném listopadu však trh meziročně o 7,6 procenta rostl.

Aug 24

Ceny nových aut na českém trhu vzrostly v červenci meziročně o 8,7 procenta

Týden.cz / Auta

Ceny nových osobních aut na českém trhu vzrostly v červenci meziročně o 8,7 procenta. Za poslední půlrok se zvýšily o 3,3 procenta, což proti předchozímu pololetí znamená zpomalení o 1,7 procentního bodu.

Aug 17

Růst ekonomiky EU ve druhém čtvrtletí meziročně zpomalil na čtyři procenta

Růst ekonomiky Evropské unie ve druhém čtvrtletí zůstal na 0,6 procenta, meziroční tempo růstu pak zpomalilo na čtyři procenta. Ve své zpřesněné zprávě to ve středu oznámil statistický úřad Eurostat, který tak potvrdil první odhad…

Apr 20

Prodej aut v EU v březnu meziročně klesl o více než 20 procent

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v březnu meziročně snížil o 20,5 procenta na 844.187 vozů. Pokles tak výrazně zrychlil z méně než sedmi procent v předchozím měsíci.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru opět klesl, přetrvávají výpadky v dodavatelském řetězci

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru meziročně snížil o 6,7 procenta na 719 465 vozů, výrobci nadále čelili výpadkům v dodavatelských řetězcích.

Dec 17

Prodej aut v EU v listopadu klesl o 20,5 procenta, snížil se pátý měsíc po sobě

Týden.cz

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v listopadu meziročně klesl o 20,5 procenta na 713 346 aut. Ve své zprávě to dnes uvedlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Nov 18

Prodej automobilů v EU v říjnu klesl o 30 procent, snížil se čtvrtý měsíc po sobě

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v říjnu meziročně klesl o 30,3 procenta na 665 001. Informovalo o tom ve čtvrtek na svém webu Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Nov 8

Průmysl v září klesl na čtyři procenta, může za to omezení výroby aut

Týden.cz / Byznys

Meziroční pokles českého průmyslu v září zrychlil na čtyři procenta ze srpnových 1,4 procenta. Může za to zejména omezení výroby aut a jejich dílů.

Oct 15

Prodej aut v EU v září klesl, nových registrací bylo nejméně od roku 1995

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v září meziročně snížil o 23,1 procenta na 718 598 vozů. Jde o nejnižší počet za měsíc září od roku 1995.

Aug 13

Počet lidí v MHD v červenci meziročně klesl o 4,2 procenta na 16,55 milionu

Týden.cz / Domácí

Počet cestujících v pražské MHD letos v červenci meziročně poklesl o 4,2 procenta na zhruba 16,55 milionu. Oproti roku 2019, tedy době před pandemií covidu-19, to je o 36 procent méně.

Mar 17

Prodej aut v EU v únoru klesl o 19 procent, v Česku méně

Týden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v únoru kvůli přetrvávajícím protiepidemickým opatřením dál snižoval.

May 19

Prodej aut v Evropské unii v dubnu kvůli pandemii klesl o tři čtvrtiny

Týden.cz / Byznys

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se v dubnu kvůli koronavirové krizi meziročně propadl o rekordních 76,3 procenta na 270 682 vozů. Oznámilo to v úterý Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Oct 9

Země EU jsou rozdělené v pohledu na snižování CO2 u osobních aut

Týden.cz / Auta

Dopolední první kolo debaty ministrů životního prostředí zemí Evropské unie o snižování emisí oxidu uhličitého u osobních aut v úterý potvrdilo rozdílné pohledy různých států.

Oct 14

Rekordní září: prodej nových osobních aut v EU mění historii

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v září meziročně vzrostl o 7,2 procenta na téměř 1,46 milionu vozů. Je to nejlepší zářijový výsledek v historii sledování těchto údajů. Tempo růstu nicméně zpomalilo z deseti procent v…

Sep 15

V EU už se letos prodalo takřka 10 milionů nových osobních aut

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii v červenci zaznamenal první meziroční pokles za téměř tři roky, v srpnu se ale vrátil k růstu. Vyplývá to z údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).

Oct 16

Prodej osobních aut v EU stoupá, aféra VW ho zatím nezasáhla

Týden.cz / Auta

Prodej nových osobních aut v Evropské unii v září pokračoval v růstu a zvýšil se o 9,8 procenta. Ukázaly to údaje Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA). Více aut oproti loňskému září prodali skoro všichni výrobci aut v čele s…

Aug 6

V Česku je registrováno více než pět milionů osobních aut

Týden.cz / Auta

Počet registrovaných osobních aut v Česku se během první poloviny roku zvýšil o 167 tisíc na 5,06 milionu. Poprvé tak překročil pětimilionovou hranici. Vyplývá to z údajů Sdružení automobilového průmyslu.

Jan 16

Prodej osobních aut v EU: po šesti letech poklesu konečně růst

www.tyden.cz

Prodej nových osobních automobilů v Evropské unii se za celý loňský rok zvýšil o 5,7 %, a vykázal tak první nárůst po šesti letech poklesu. Vyplývá to z údajů Evropského sdružení výrobců automobilů (ACEA).